USB zvukovou kartu s S/PDIF výstupem COAX nebo TOSlink

Zamčeno
eGen

KOUPENO: USB zvukovou kartu s S/PDIF výstupem COAX nebo TOSlink

Příspěvek od eGen »

Sháním jakoukoliv USB kartu, která pošle ven zvuk v nezměněné digitální podobě. Jde mi pouze o napojení notebooku na AV receiver, takže kvalita DAC je nepodstatná.
Kdysi se mi domam válel USB SoundBlaster Live!, ale zcela nesmyslně jsem půjčil a už se mi nevrátil. Takže něco takového.

Jestli se vám na něco podobného doma práší, tak vám od toho pomůžu.

Cena: max 400,- Kč
Naposledy upravil(a) eGen dne 29 zář 2014 10:44, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Re: USB zvukovou kartu s S/PDIF výstupem COAX nebo TOSlink

Příspěvek od Pytkin »

trosku ale zavisi od hodin , co ta zvukovka ma ..

eGen

Příspěvek od eGen »

Nehledám dinosaura z 90. let

http://www.soundonsound.com/sos/jan12/a ... 0112-1.htm

Q. Is the quality of S/PDIF connections on soundcards variable?
Published in SOS January 2012
Printer-friendly version
Bookmark and Share

Is there any difference between the quality of S/PDIF connections on low-end and high-end soundcards, or am I right in thinking that a low-end card with S/PDIF I/O (and the ability to clock from the A-D converter) should be adequate?

Via SOS web site

If a soundcard is well made, its S/PDIF interface should be quality independent, so the difference between low-end and high-end cards should be minimal in this respect.If a soundcard is well made, its S/PDIF interface should be quality independent, so the difference between low-end and high-end cards should be minimal in this respect.

SOS Technical Editor Hugh Robjohns replies: In theory, S/PDIF is quality independent, assuming that the physical interface is engineered reasonably in the first place. It is purely about transferring the data — there's no jitter to worry about — so, provided you have decent 75Ω cables of modest length, it should just work. I've had very few problems with S/PDIF interfaces, and the few issues I did find were actually caused by ground loops.

Personally, I prefer AES3 interfaces, because they will cope with longer cables and are always ground-free, transformer-coupled connections (often S/PDIF is as well, but not always). And XLRs are so much more reliable than RCA phono plugs!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no to je otazne , co ten av receiver robi .. ci si data reclockuje , alebo sa zavesi na hodiny z toho vstupu .. hifisti toto dost riesia ..

eGen

Příspěvek od eGen »

Receiver Denon AVR-1905:
http://www.denon.co.uk/uk/product/pages ... id=avr1905

S HTPC na onboard S/PDIF funguje naprosto bez problémů.

Nejde mi o Hi HiFi. Notebook HP má onboard od BeatsAudio, což je neskutečné kurvítko. Když není zapúnuté "listening experience" tak to hraje jak z voskovýho válečku. Zdá se mi, že HP integrovalo funkci, že když vypneš "BeatsAudio" tak to naschvál dorurví zvuk. No a když ho zapneš, tak tam je tolik nastavení na kurvení zvuku, že toho už mám dost. Chápal bych BASS a TREBLE + EQ, ale na co je táho VOICE, CENTER, CLARITY atp ... všechno jenom kazí zvuk.
Takže jakákoliv USB s S/PDIF mi problém vyřeší. Jenom ještě nevím, jestli budu moct použít 8m dlouhé USB. Protože bych zvukovku nechal u AV receiveru a od NTB bych táhnul USB kabel místo 8m optiky :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

aha .. tak jasne .. potom je to uplne jedno , co kupis .. 8m dlhy kabel neni problem .. len kup daky hrubsi .. nie tie tanke tenucke ..

jazzym

Příspěvek od jazzym »

ja som použival spdif integrovany na Asus doske do AVr yamahy, bolo to zvukovo vyborne
..len tá doska odišla už

eGen

Příspěvek od eGen »

Zafungoval bazos.cz

Terratec Aureon 5.1 USB MkII.

Pasivní Usb kabel funguje do 9m další 3m už to nepobere.

Zvuk:
Paráda. Z notebooku naprosto bez korekcí a zní to jak jenom MP3 a FLAC dovolí. Integrála od BeatsAudio, jak už jsem psal, bez korekcí hrůza.

Archivuji

Zamčeno