Ako pridat dalsi nastroj z rovnakeho VSTi balika?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Ako pridat dalsi nastroj z rovnakeho VSTi balika?

Příspěvek od groegaard » 28 zář 2011 13:59

Ahojte,

kupil som si Ministry or rock a mam ho ako VSTi v Cubase 5 Essential. Ked cez F11 natiahnem samotny Play engine a zvolim si bicie, tak mi Cubase automaticky ponukne vytvorenie MIDI stopy. Tam tie bicie nahram. Dovtedy je vsetko ok. Problem vsak je, ze nevieim ako z rovnakeho VSTi balika (MOR) pridat k bicim do dalsej stopy gitaru. Zvolil som v engine MIDI stopu 2 a aj v Cubase som pridal dalsiu MIDI stopu, ktorej som priradil 2. kanal. Input mam All MIDI inputs, output mam VST Play. Aj ked sa mi napokon podari mat v 2. stope gitaru, to mi zaroven ovplyvnuje aj prvu stopu, kde uz zrazu nemam tie bicie ale - gitaru. Kde sa stratili tie bicie?

Myslel som si, ze ked do prvej MIDI stopy nahram bicie a do druhej stopy gitaru, tak to tak aj ostane. Nerozumiem, preco sa mi tie stopy prelinaju, aj ked v Cubase normalne nastavim, ze v ktorej stope chcem mat aky MIDI kanal.

Kde robim chybu, neviete?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Ako pridat dalsi nastroj z rovnakeho VSTi balika?

Příspěvek od pavlii » 28 zář 2011 20:25

MOR nepoznám, ale co takhle použití MIDI příkazů Bank Select a Program Change?

P.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Ako pridat dalsi nastroj z rovnakeho VSTi balika?

Příspěvek od biscuit » 28 zář 2011 20:30

musi bejt nekde nastaveni v tom sample playeru, aby nereagovaly vsechny midi kanaly na vsechny instrumenty - resp. kazdemu instrumentu ( z toho multitimbralniho vsti ) budes muset rict, na kterej midi kanal ma reagovat. myslim, ze to by mel bejt celej ten problem.

http://www.procom.no/media/catalog/prod ... nshot2.jpg

je to v radku midi

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: Ako pridat dalsi nastroj z rovnakeho VSTi balika?

Příspěvek od groegaard » 28 zář 2011 21:24

Bank Select, Program Change? To mi, priznam sa vela nevravi. V Cubase stojim na uplnom zaciatku.

Nasiel som nasledovne, aj ked nie prave idealne, riesenie: po tom, co som nahral do prvej stopy bicie, som opat stisol F11 a natiahol znovu MOR, ono sa ma to opyta, ci ma vytvorit dalsiu MIDI stopu, potvrdim a mozem v novom Play okne natiahnut gitaru. Takymto sposobom som postupne ponatahoval cez F11 a nahral bicie, basu, gitaru a klavir (vsetko ako VSTi). Ked som potom natahoval dalsie VSTi (ambient plochy), tak mi to vyhodilo varovne okno, ze to ma malo pamate a ze aby som vsetko ulozil a zavrel Cubase. Malo pamate??? Ved mam v laptope 8 GB RAM. Ako je to mozne? Co ak budem chciet pouzit v jednom projekte povedzme 15 VSTi?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Ako pridat dalsi nastroj z rovnakeho VSTi balika?

Příspěvek od biscuit » 28 zář 2011 21:37

mas 64bitovy system?

ale to je jedno, je to multitimbral, tak taky musi tak fungovat. jestli ti nepomohlo co jsem napsal, projdi manual. ale evidentne zakopavas o nejakou hloupost.

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: Ako pridat dalsi nastroj z rovnakeho VSTi balika?

Příspěvek od groegaard » 28 zář 2011 21:54

hej, to som si overil - v playeri zvolim MIDI kanal 2 a tak isto aj v Cubase.

mam win 7 64bit

ako to teda robis ty ak chces z toho isteho VSTi balika priradit do dalsieho MIDI kanala dalsi nastroj?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Ako pridat dalsi nastroj z rovnakeho VSTi balika?

Příspěvek od biscuit » 28 zář 2011 22:06

u multitimbralniho nastroje vzdycky tak, jako ty. vytvorim si novy midi kanal, tam priradim ktery nastroj chci tim kanalem ovladat a cislo midi kanalu. v nastroji pak zkontroluju midi a audio routing a vse chodi jak ma.

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: Ako pridat dalsi nastroj z rovnakeho VSTi balika?

Příspěvek od groegaard » 28 zář 2011 23:07

Tak som to opat skusil. Napisem ti presne kroky:

1. V Cubase otvorim novy prazdny projekt a cez F11 zvolim Play VST (MOR 2). Potvrdim Create a new MIDI track. V Playeri navolim nastroj (gitaru). V Player mode navolim MIDI channel 1. V Cubase nastavim All MIDI Inputs ako input a 1-play_VST ako output. V klavesoch (Yamaha Motif ES) idem do Pattern modu, co je multitimbral. Zvolim 1. MIDI kanal, v RCV SW mam Bank Sel aj PgmChange ON.
2. V Cubase pridam dalsiu MIDI stopu (2) a v Playeri navolim dalsi nastroj (basu) a priradim mu MIDI kanal 2. Ako input opat nastavim All MIDI Inputs a ako output znovu 1-play_VST. V tej chvili vsak registrujem, ze nastavenia v klavesoch mozem ignorovat, pretoze mi uz staci len preklikavat v Cubase medzi jednotlivymi trackmi. V jednotke mam gitaru a v dvojke basu! Takze zahada je zda sa vyriesena. Dik!

Otazkou uz len zostava, preco nemusim nastavovat nic v klavesoch...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Ako pridat dalsi nastroj z rovnakeho VSTi balika?

Příspěvek od biscuit » 28 zář 2011 23:41

klavesy ti hraji noty do aktivniho midi kanalu sekvenceru

Odpovědět