Ako ulozit pozicie CC SysEx zo synthu do Cubase?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Agent Provocateur
Příspěvky: 198
Registrován: 18 říj 2008 11:18

Ako ulozit pozicie CC SysEx zo synthu do Cubase?

Příspěvek od Agent Provocateur » 30 bře 2009 12:55

Zdravím, zaujíma ma, či sa dajú v Cubase uložit pozície čudlov atd. z HW synthu do Cubase: tzn, že ked otvorím projekt -načíta sa mi zo synthu pozícia aku som si uložil..Nemám totiž možnost ukladat si parametre na Va-cku, jedine prepisat presety-alebo samozrejme spravit wav-čož robim skoro vždy ale nie vždy je to uplne idealne-potrebujete odist a podobne..díky

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 30 bře 2009 13:06

2Agent: ano, dá. HW synth nechť komunikuje s PC pomocí MIDI a v MIDI stopě v DAW si nastavit na jejím začátku příslušné kontrolery.

P.

Uživatelský avatar
Agent Provocateur
Příspěvky: 198
Registrován: 18 říj 2008 11:18

Příspěvek od Agent Provocateur » 30 bře 2009 13:12

Pvlii: jasne cez MIDI si nahravam noty automatizacie a podobne--potom nasledne nahravam do wav-u aby som mohol ist na dalsi nastroj z HW..len teraz nejak nerozumiem-nastavit si na jejim zacatku prislusne kontrolery..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 30 bře 2009 13:17

sysex je taky controler. V midi stope muzes pod pianorolem zobrazit radek pro kazdy midi cc. Zapni rec na midi stope, kde mas na inputu tvuj syntak, zapni v cubase nahravani a na syntaku posli sysex. Mel by se do te midi stopy zaznamenat do prislusneho cc.

Uživatelský avatar
Agent Provocateur
Příspěvky: 198
Registrován: 18 říj 2008 11:18

Příspěvek od Agent Provocateur » 30 bře 2009 13:27

amorph: diky: znamena to teda, že stači ked si na synte vytvorim prislusny mnou vytvoreny preset-ktory by som si xcel ulozit a zapnem len nahravanie na midi stope a on si automaticky ulozi poziciu banky -a proste vsetky nastavenia ktore som si vytvoril? tj oscilatory obalky effecty arp lfo --no proste uplne vsetko? ze by to bolo az takto easy? to asi nie čo :-)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 30 bře 2009 13:31

no pokud to tvuj syntak vsechno vysle v tom sysexu a pri prehrani to umi zase vsechno nacist a nastavit, tak ano;)

Uživatelský avatar
Agent Provocateur
Příspěvky: 198
Registrován: 18 říj 2008 11:18

Příspěvek od Agent Provocateur » 30 bře 2009 13:40

eeejha, no vyskusam..viem este ze vysiela aj NRPNs (Non-Registered Parameter Numbers) coz je vlastne to, ze pri nahravani to do midi nenahra-resp nie viditelne do stopy ako cc alebo sysex, ale pri prehravani to číta-aj stlačenie knoflikov-zmena menu atd.
Jedna sa mi ale o to aby som si vedel uložit PRESET do cubase..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 30 bře 2009 13:46

2Amorph: jen bych dovolil trošku poopravit - nedá se míchat dohromady pojem "cc" a "SysEx", protože obě věci jsou rozdílné už z podstaty. Ale jinak jsi to napsal správně, obvykle se tomu balíšku dat z/do nástroje říká "SysEx DUMP" nebo tak nějak. To je jedna možnost (vlastně celý preset ve formě datového balíčku) nebo prostě "otrocky" nastavit jednotlivé MIDI cc (já mám například takto udělané začátky všech 16-ti MIDI stop, abych vždy měl přesně definovaný stav všeho MIDI na začátku projektu).

P.

Uživatelský avatar
Agent Provocateur
Příspěvky: 198
Registrován: 18 říj 2008 11:18

Příspěvek od Agent Provocateur » 30 bře 2009 13:53

Pavlii: tak aby som aj ja z toho nieco odniesol :-), tak tymto DUMP-om, z nastroja sa vlastne zapisu vsetky parametre do midi stopy? je to vlastne to co potrebujem? ulozit patch/preset?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 30 bře 2009 14:04

2Agent: odvolal bych se na Amorpha, čili ANO, pokud to nástroj podporuje. Ale nevím (nikdy jsem to nezkoušel), zdali je toto dostatečně interaktivní....ponechal bych za tímto DUMP-om nějakou časovou rezervu, aby si to mohl nástroj přežvýkat (odzkoušet v praxi, jak dlouho).

P.

Uživatelský avatar
Agent Provocateur
Příspěvky: 198
Registrován: 18 říj 2008 11:18

Příspěvek od Agent Provocateur » 30 bře 2009 14:06

Pavlii, Amorph: OK díky zatial obom..večer to vyskúšam a dám echo...samozrejme ak by niekto eště vedel o inom sposobe--sem s nim :-)

Odpovědět