Ako vložiť niekoľko taktov na určité miesto?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
FredFlinstone
Příspěvky: 75
Registrován: 21 led 2009 15:44

Ako vložiť niekoľko taktov na určité miesto?

Příspěvek od FredFlinstone » 17 úno 2010 22:20

Zdravím priatelia,
mám jednu, možno jednoduchú otázku - Potrebujem vložiť na nejakú pozíciu (napr.pred takt 175) osem nových taktov?
Doteraz som to robil tak, že som vyselektoval všetko od taktu 175 až do konca a posunul to vpravo o osem taktov. Vytvorilo sa mi tak prázdne miesto o dlžke osem taktov.
Lenže problém je v tom, že od taktu 178 mám postupné spomalovanie tempa (nastavené cez Tempo track) a pokiaľ by som to len takto posunul (tým obvyklým, "starým" spôsobom) tak toto spomalovanie by mi ostalo od taktu 178 a na konci posunutej časti by mi to chýbalo. Preto by som potreboval (ak sa dá) normálne vložiť pred takt 175 osem nových (prázdnych) taktov, s tým že to spomalovanie by sa automaticky posunulo na takt 178+8.
Je to možné???
Cubase SX3/Steinberg The Grand 2/VSTi Trilogy Bass/VSTi Acoustica Pianissimo/WaveLab 3.0/Sibelius 4/Garritan Jazz BigBand/Garritan Personal Orchestra/Edirol SuperQuartet/Edirol HyperCanvas/Broomstick Bass/Steinberg Halion 3/Roland D10/Yamaha S80/...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako vložiť niekoľko taktov na určité miesto?

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2010 23:46

nastav L-locator na 175 , R na 175+8 .. a GLOBAL INSERT


FredFlinstone
Příspěvky: 75
Registrován: 21 led 2009 15:44

Re: Ako vložiť niekoľko taktov na určité miesto?

Příspěvek od FredFlinstone » 18 úno 2010 23:03

Pytkin píše:nastav L-locator na 175 , R na 175+8 .. a GLOBAL INSERT
mám Cubase SX3, označil som L-lokátorom takt 175, R-lokátorom 175+8, ale žiadny "Global insert" som nenašiel.
Kde mám tento príkaz hľadať?
Cubase SX3/Steinberg The Grand 2/VSTi Trilogy Bass/VSTi Acoustica Pianissimo/WaveLab 3.0/Sibelius 4/Garritan Jazz BigBand/Garritan Personal Orchestra/Edirol SuperQuartet/Edirol HyperCanvas/Broomstick Bass/Steinberg Halion 3/Roland D10/Yamaha S80/...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako vložiť niekoľko taktov na určité miesto?

Příspěvek od Pytkin » 19 úno 2010 00:40

Ja pouzivam Cubase 2 na ATARI .. a tam to tak je .. Ked ale trosku pohladas , tak nejaky INSERT sa v tom SX3 urcite najde ..

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Ako vložiť niekoľko taktov na určité miesto?

Příspěvek od Vlad » 19 úno 2010 07:33

Pytkin píše:Ja pouzivam Cubase 2 na ATARI ..
:shock: :shock:

FredFlinstone
Příspěvky: 75
Registrován: 21 led 2009 15:44

Re: Ako vložiť niekoľko taktov na určité miesto?

Příspěvek od FredFlinstone » 19 úno 2010 09:27

sorry priatelia, moja neznalosť. Áno, cez kontextové menu "Range - Insert silence" to ide.
Vďaka za info.
Cubase SX3/Steinberg The Grand 2/VSTi Trilogy Bass/VSTi Acoustica Pianissimo/WaveLab 3.0/Sibelius 4/Garritan Jazz BigBand/Garritan Personal Orchestra/Edirol SuperQuartet/Edirol HyperCanvas/Broomstick Bass/Steinberg Halion 3/Roland D10/Yamaha S80/...

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Ako vložiť niekoľko taktov na určité miesto?

Příspěvek od MonkeyFighter » 21 úno 2010 12:24

no hura konecne to nebudu delat hulvatsky jako doted:)

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: Ako vložiť niekoľko taktov na určité miesto?

Příspěvek od Cundo » 21 úno 2010 12:47

Open tempotrack-open proces bar dialog-insert bars-zadať pozadovane parametre-hotovo.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Ako vložiť niekoľko taktov na určité miesto?

Příspěvek od dano » 21 úno 2010 12:49

Pytkin píše:Ja pouzivam Cubase 2 na ATARI .. a tam to tak je .. Ked ale trosku pohladas , tak nejaky INSERT sa v tom SX3 urcite najde ..
si rozbehal to nase ATARI? super :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako vložiť niekoľko taktov na určité miesto?

Příspěvek od Pytkin » 21 úno 2010 17:53

dano : jo .. uz mam aj ultrasatan k tomu .. je to parada ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Ako vložiť niekoľko taktov na určité miesto?

Příspěvek od dano » 22 úno 2010 11:55

Pytkin píše:dano : jo .. uz mam aj ultrasatan k tomu .. je to parada ..
super sa tesim ze sa pouziva!

Odpovědět