Audio bounce problém

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
vasekg
Příspěvky: 86
Registrován: 23 kvě 2012 16:48

Audio bounce problém

Příspěvek od vasekg » 05 zář 2015 12:06

Ahoj, mám problém s audio bounce, kdy chci provést tuto funkci v jedné stopě ( z několika rozestříhaných částí vyrenderovat jednu novou) a Cubase 8 mi to vždy podladí (jako např. změna ze 48 na 44,1 KHz)

Projekt mám nastavený na 44.1, 32 bit float a nechápu, jestli dělám někde něco špatně, případně+, zdali je to problém win 10, pod kterými Cubase provozuji.
Byl by to v mém případě první problém s novými windows.


Mimochodem úplně stejný problém funguje, pokud udělám audio mixdown a vyexportovanou stopu hodím zpět do projektu, opět to podladí.

Díky za každou dobrou radu.

Vašek

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2439
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Audio bounce problém

Příspěvek od Stan » 05 zář 2015 14:32

Jak provadis Bounce? Pokud funkci "Render in place" pak by to melo byt vse vporadku, pokud funkci "Export as" pak se podivej na nastaveni samplovaci frekvence s kterou exportujes. Pokud importujes jinou samplovaci frekvenci nez na jakou je projekt nastaven (napr 48kHz do 44kHz) pak se to bude prirozene poladovat.

Pokud mas takoveto samply a chces je importovat nebo jsou jiz v projektu pak je treba je jim zmenit samplovaci frekvenci bud v cubase nebo pred/pri importem .

Mas vice moznosti:
1.(pri importu)
nastavit automaticky konvertovat pri importu
Prefs > Editing > Audio > On Import Audio Files > Use settings > Convert & Copy to Proj

2.(v projektu)
otevrit pool zvolit sampl ktery ma jinou samplovaci frekvenci->pravy klik a zvol "Convert files..." a nastav si potrebne parametry

3.(pred importem)
pouziti externi progamu pro konverzi (pokud neveris kvalite konverze impementovane v Cubase)

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 277
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Audio bounce problém

Příspěvek od IvanB » 13 úno 2019 09:11

Neviem, čo si mám o schopnosti Cubasu autenticky exportnúť projekt do wavka myslieť... Včera som exportovall jeden zložitejší projekt všetkými možnými spôsobmi a ani jeden render nehral tak ako projekt. Presahy stôp do nasledovných partov, nezosynchrované tremolo... v niektorých prípadoch to úplne narušilo ucelenosť a následnosť partov. Človek si dáva záležať na nuansách, detailoch a potom to ide všetko v riť... Mávate s tým tiež problém?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3129
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Audio bounce problém

Příspěvek od pavlii » 13 úno 2019 10:54

Ne. Každopádně chybí tu dost zásadní info:

- verze Cubase (přesně)
- verze OS

P.

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 277
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Audio bounce problém

Příspěvek od IvanB » 13 úno 2019 12:42

Cubase Elements 9 / Windows 7 64 bit. Podotýkam ešte, že ide o stopy s VST instrumentami + automatizácia - tam vždy tŕpnem ako to vyjde. Akoby miestami sa "fade in/fade out" automatizácie pustilo skôr alebo neskôr, resp. s rôznou intenzitou.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21742
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Audio bounce problém

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2019 13:25

Nikdy som s tym nemal problem tiez ..

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 277
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Audio bounce problém

Příspěvek od IvanB » 13 úno 2019 13:39

No možno záleží od viacerých faktorov, verím, že aj od zložitosti projektu, procesoru počítača a pod., možno si si to nie vždy aj všimol, lebo niekedy sa môže jednať o malé odchýlky, ktoré si v danom momente pri posluchu neuvedomíš. Ja zvyknem render hneď po exporte nahodiť do projektu do stopy, keď sa mi niečo nezdá, a vždy tam nájdem odchýlky pri a/b počúvaní. Prednedávnom som spomínal napríklad cubasácky interný plugin Chopper ako strašne nefunguje - po exporte je to prakticky nepoužiteľné. Niekto to tu potvrdil, takže som presvedčený, že ten Cubase nejaké muchy má, teda aspoň za predpokladu, že príčina nie je v mojom HW.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2439
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Audio bounce problém

Příspěvek od Stan » 13 úno 2019 18:19

Ja si myslim ze mas jen spatne nastaveny co a jak se ma renderovat.Ale nevim jestli jsou u Elements identicke moznosti nastaveni oproti Full verzi. Radsi si projed jeste jednou manual ke svy verzi. Muzes mit totiz sice zapnuty render in palce ale bez sendu, automatizaci etc. Jen rychly napad z hlavy

Odpovědět