Audio editace Ableton vs Logic vs Cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Audio editace Ableton vs Logic vs Cubase

Příspěvek od Ondra P. » 21 srp 2007 14:48

Ahoj... Dotetka jsem pouzival hlavne Ableton kuli jednoduchosti a rychlosti... chtel bych prejit na logic 7, nebo cubase....
rad bych se zeptal jak je to s editaci audia v Cubase po nekolika denim zkouseni mi uprava audia prisla desne neohrabana proti abletonu, napriklad v abletonu je transpozice, timestretch, warp, uprava loopu a dalsich funkci okamzita v cubase je to prez x ruznejch oken a funkci, takze to trva 4x tak dyl... je mozny ze jsem zatim neprisel na spravny zpusob...

jak je to v Logicu 7... co jsem koukal na ruzne videa tak tam by mela byt editace audia hodne podobna abletonu? apple loops atd... je mozny editovat treba transpozici v hyperdraw? je tam funkce jako v abletonu je warp?

predem diky

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 21 srp 2007 15:05

V Cubase je to pouze jakožto "off-line processing", neboli manu Audio a dál.......funkce se aplikují na vybraný audio part/party.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 srp 2007 15:11

no hlavne su to dva odlisne softy .. logicke je ze sa inak pozeraju na danu vec .. co sa tyka rychlosti , je to trosku o prisposobeni cubasu na to co clovek robi .. nastavenie shortcutov atd ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 21 srp 2007 15:14

oki.. takze nejde napriklad to, ze kdyz mam projekt, kde jsou audio stopy a celej ten projekt je v urcitim tempu a kdyz zmenim tempo, tak aby se audio stopy stretchly do toho tempa .... takze se to musi pak asi vse manualne ruco predelat....

a co LOGIC 7 tam co jesm skouknul z videi by to melo jit?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 21 srp 2007 15:25

2ekeaze: přesně tak, nejde to - i když SX3 by nějaký AudioWarp měla mít či tak něco - já s tímhle nikdá nepracoval, ale kouknu, momentík...

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 srp 2007 15:26

s celym songom naraz to nepojde asi .. kazdu stopu zvlast by mohlo ist ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 21 srp 2007 15:30

Takže strana 422 podrobného manuálu - Audio warp is the generic name for the realtime time stretching and pitch shifting functions in Cubase SX/SL.

Následují popisy a tak dále - takže jde to. Nicméně jak píše Pytkin - protože se pracuje v Sample Editoru, nejde to s celým songem naráz.

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 21 srp 2007 15:54, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 21 srp 2007 15:34

dikes moc.. mrknu na to

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 srp 2007 16:04

cubase SX 3 a 4 ma autowarp.. odevri si POOL Ctrl+P a u danyho samplu zaskrtni okenko audio tusim. Je tam zaskrtavatko jediny a vedle hned je BPM samplu. Tam nastavis originalni BPM, zaskrtnes a uz ti to reaguje na tempo. Midi stopy se samozrejme prizpusobi.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 21 srp 2007 16:06

TOM-Thak: to je vonco ... dix

Odpovědět