Audio Mixdown v 3kovej verzii

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Audio Mixdown v 3kovej verzii

Příspěvek od dano » 07 led 2006 18:28

Ked som upgradol SE1 na SE3, zistil som jednu vec, ktora ma dost zarazila. Urcite mi budete vediet helfnut, bo to iste som zistil aj v DEMO verzii SX3, ktoru mi pribalili do upgradu.

Ked som v SE1, alebo SX2 robil mixdown, mal som moznost zaskrtnut, ci to chcem vratane AUTOMATIZACIE A EFEKTOV, ktore boli zavesene na jednotlivych stopach, alebo na mastri. Teraz take nic nevidim a preto netusim, ako to teraz program so mnou mysli. Ci je na to nejaka ina fcia, alebo automaticky downuje aj s efektami...

Dokonca sa nedaju ani pomocou funkcnych klavesov vyvolat "master efekty" alebo "send efekty", co je skoda lebo to bolo dost pohldne. Jednoducho som stlacil f7 a otvoril sa mi rack...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 08 led 2006 10:11

...
Naposledy upravil(a) dano dne 01 úno 2006 15:20, celkem upraveno 4 x.

synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Re: Audio Mixdown v 3kovej verzii

Příspěvek od synthy » 08 led 2006 11:23

dano píše:Ked som upgradol SE1 na SE3, zistil som jednu vec, ktora ma dost zarazila. Urcite mi budete vediet helfnut, bo to iste som zistil aj v DEMO verzii SX3, ktoru mi pribalili do upgradu.

Ked som v SE1, alebo SX2 robil mixdown, mal som moznost zaskrtnut, ci to chcem vratane AUTOMATIZACIE A EFEKTOV, ktore boli zavesene na jednotlivych stopach, alebo na mastri. Teraz take nic nevidim a preto netusim, ako to teraz program so mnou mysli. Ci je na to nejaka ina fcia, alebo automaticky downuje aj s efektami...

Dokonca sa nedaju ani pomocou funkcnych klavesov vyvolat "master efekty" alebo "send efekty", co je skoda lebo to bolo dost pohldne. Jednoducho som stlacil f7 a otvoril sa mi rack...

Rozdíl je v tom, že ti SX 3 umožňuje exportovat kteroukoli stopu/instrument/bus(sběrnici) si vybereš - položka /channels/. Což ti umožní konfiguraci exportu tak jak potřebuješ. Automatika je zahrnuta, pokud chceš exportovat bez ní, tak ji prostě vypneš na stopě, stejné je to i s FX.

Pokud chceš otvírat insert/send okno klávesovou zkratkou, tak si ji nakonfiguruj: Key commands - Mixer - Settings: Open/Close One nebo Open/Close Selected

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 08 led 2006 12:56

synthy: diky moc. ak som ta spravne pochopil, tak sa mi nemoze stat to co v starsej verzi, ze ked som robil mixdown VSTi nahrateho v midi na audio a nechal som zaskrtnute INCLUDE EFFECT tak mi to tam slahlo aj napr. L2 zavesenu na mastri?

synthy
Příspěvky: 32
Registrován: 28 kvě 2004 16:22

Příspěvek od synthy » 08 led 2006 13:13

dano píše:synthy: diky moc. ak som ta spravne pochopil, tak sa mi nemoze stat to co v starsej verzi, ze ked som robil mixdown VSTi nahrateho v midi na audio a nechal som zaskrtnute INCLUDE EFFECT tak mi to tam slahlo aj napr. L2 zavesenu na mastri?
Teď ti moc nerozumím, .... pokud zvolíš v "channels" master /bus1 nebo jak ho máš pojmenovaný/ tak v exportu bude vše, co je v cestě zařazeno. Pokud inserty nechceš tak je vypneš.
Jde o to, že teď můžeš exportovat třeba jen "group 1", nebo "FX channel", nebo Stereo 1+2 z Halionu, aniž bys musel použít MUTE. Prostě si vybereš "signál" a místo na pultu, které chceš vyexportovat.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 08 led 2006 14:24

jasne teraz som to uz pochopil, diky. najskor to vyzeralo ako chujovina no teraz vidim ze je to krok k lepsiemu.

Odpovědět