Automatizace pitche na samplech a vůbec

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
James L.
Příspěvky: 339
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od James L. » 06 zář 2010 09:29

Zdravím,

Měl bych dotaz ohledně Cubase 5, zda-li je možné automatizovat pitch na samplech nebo rovnou na zvuku vycházejícího z VSTčka.
Přešel jsem na Cubase asi před týdnem, protože spojení Power Core s FL Studiem není nejlepší nápad. Každopádně, trochu mi v Cubase vadí, že editace samplů a práce s nimi je trochu krkolomná/jiná než jaká byla ve FL. Tam se mi líbilo, že jsem dal na knob s pitchem automatizaci a mohl jsem dělat různý zajímavý dropy a hovadiny s čímkoli.

Ve VST bych to mohl řešit Glidem, ale na samplech ne a nechci to řešit tím, že si stáhnu Glitch nebo něco podobného.


Pak bych ještě potřeboval poradit s problémem, že když například v audio editoru aplukuju na ten danej sampl VSTčko, tak při preview neslyšim vůbec nic a můžu si to poslechnout až když dám process, což je docela velkej opruz. :evil:

A ještě poslední dotaz, existuje něco jako Audio Pool taky pro Midi? Nebo si musim midi vždycky exportovat ven abych si je uchoval?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 06 zář 2010 10:27

oznacit event > audio > process > pitch-shift. velice doporucuju vytvorit si keycommand. ale to je offline. online automatizace v aranzi, to jedine necim jako waves pitch shift. ale to je narocny a krkolomny. fruity je dobry v tomhle, jak ma jedoduse integrovanej sampler. jestli chces mapovat automatizaci na knoby a kroutit s pitchem, musis jit do nejakyho sampleru - kontakt je takovej industry standard.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 06 zář 2010 10:38

James L. píše:

Pak bych ještě potřeboval poradit s problémem, že když například v audio editoru aplukuju na ten danej sampl VSTčko, tak při preview neslyšim vůbec nic a můžu si to poslechnout až když dám process, což je docela velkej opruz. :evil:
zalezi, jakou pouzivas verzi... kdyz napr. importujes samply do aranze, v dialogu dole je fader s "audition" hlasitosti. nastaveni jeji urovne pak odpovida i "preview" hlasitosti pri aplikaci VST efektu offline zpusobem, kterej popisujes (takze jestli je fader na nule, i pri preview offline efektu nic nehraje). jestli ale pouzivas nejakou novejsi verzi kubenda, nastuduj si v manualu, jak funguje monitor mixer sekce. je mozny, ze jen nemas nastavenej vystup "listen" busu.

ale jestli ti stiha CPU, je mozna lepsi pouzivat vstcka onlajnove, na insertech, ne?

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od bassline » 06 zář 2010 10:46

nacpi sample do sampleru a pouzi pitchbend

free VSTi sampler je napr. toto:

http://vemberaudio.se/shortcircuit.php

James L.
Příspěvky: 339
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od James L. » 06 zář 2010 14:31

Ony se daj programovat hotkeys na takovýhle funkce v Cubase?

Btw. Shiftovat Pitch to jo, ale já myslel právě tu automatizaci na knoby s pitchem, abych to neřešil glidem nebo růčo přez record masteru.
Právě že tohle je hodně velká výhoda FL no. Ten sampler v něm je hodně dobrej a člověk pomalu nepotřebuje nic externího. Jedna z věcí, co mi bude asi chybět.

Kontakt neznám, mrknu se na něj. Z free věcí mě zaujal dBlue Glitch a nebo právě ten Shortcircuit no. Z těch placenejch zkusim Artillery 2 a uvidím.

Jinak ten fader pro preview mám nahlas, takže se mrknu na ten listen až se vrátim z práce. Já rád mastim samply v editorech a upravuju si je pro efetky a dávat na kanál se samplem do insertu efekt a vyrenderovat to, pak to znova vložit a pak upravovat by byl opruz. :(

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 06 zář 2010 18:04

James L. píše:Ony se daj programovat hotkeys na takovýhle funkce v Cubase?
no jiste, ale prava sila je az v makrech, kde muzes takhle za sebe vrstvit nekolik ruznejch prikazu a odpalit je jednim shortcutem.
James L. píše:Btw. Shiftovat Pitch to jo, ale já myslel právě tu automatizaci na knoby s pitchem, abych to neřešil glidem nebo růčo přez record masteru.
na to ten sampler, viz vyse. dBlue glitch ale neni sampler, na tuhle vec to neni zarizeny, i kdyz veci s pitchem umi delat.

James L. píše: Jinak ten fader pro preview mám nahlas, takže se mrknu na ten listen až se vrátim z práce. Já rád mastim samply v editorech a upravuju si je pro efetky a dávat na kanál se samplem do insertu efekt a vyrenderovat to, pak to znova vložit a pak upravovat by byl opruz. :(
jasne.

co je ale dobry je, ze od verze 4 muzes nahravat na audiokanalu vystup jakykoliv grupy. takze muzes vesele insertovat online a potom jen realtimove bez nutnosti bouncovat nahrajes vystup kanalu a pluginy zase shodis. to je bozi.

James L.
Příspěvky: 339
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od James L. » 07 zář 2010 09:19

A jak si můžu nastavit ty makra?

Jinak, shortcircuit mi Cubase nechce najít. :(

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od delay » 07 zář 2010 12:58

Proč nepoužiješ v Cubase ReWire s Fruity, kde si muzes udelat co potrebujes? Efektovat muzes primo na ReWire kanalech v Cubase. Easy.

James L.
Příspěvky: 339
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od James L. » 07 zář 2010 13:32

delay píše:Proč nepoužiješ v Cubase ReWire s Fruity, kde si muzes udelat co potrebujes? Efektovat muzes primo na ReWire kanalech v Cubase. Easy.
No přemejšlel jsem o tom, ale snažim se týhle variantě vyhejbat. Ze dvou důvodů: Jednak nemám zas až tak silnej stroj a druhak, nevím co to udělá s Power Core.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od kexik » 09 zář 2010 11:06

ziadny rewire... proste si otvor FL ako vsti v cubase a pouzi ho ako jednoduchy osemkanalovy sampler. interna automatizacia FL by mala aj vtedy fungovat uplne normalne

bude ti to zrat prave tolko cpu ako kazdy iny vsti sampler. mozno o chlpok viac ale urcite nie dramaticky

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 zář 2010 11:13

jinak sem se koukal na videa k nuendu 5, to uz ma prave interni plugin na realtime automatizaci pitche audiostop, to se hodi.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od Fractal » 09 zář 2010 13:14

no slááva, doufám že to bude i v kubáse

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 zář 2010 14:18

Fractal píše:no slááva, doufám že to bude i v kubáse
imho nebude.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od Fractal » 09 zář 2010 14:27

to by me nastvali, proc myslis ze ne? ona je to featura stejne potrebna pro cubase, tak nuendo

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Automatizace pitche na samplech a vůbec

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 zář 2010 14:36

Fractal píše:to by me nastvali, proc myslis ze ne? ona je to featura stejne potrebna pro cubase, tak nuendo

prislo mi to tak prave z videa od steinbergu, kde tu f-ci propagovali jako ultimativni nastroj pro sounddesignery a post-produkce, cili neco, cim se steinberg snazi odlisit nuendo od cubase. ale je to jenom moje spekulace. taky bych to rad videl v cubase, treba v sestce bude...

Odpovědět