Automatizace v Cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Romano63787
Příspěvky: 4
Registrován: 23 srp 2015 10:17

Automatizace v Cubase

Příspěvek od Romano63787 » 23 srp 2015 10:39

Ahoj,

prosím o radu. Mám udělaný projekt zhruba okolo 10-12 zvuků + grupu hlasy. Rád bych udělal v některých pasážích to, aby se
všechny stopy ztišily a jen hlasy a v mém případě i přechody zůstaly hrát. Rád bych to udělal /pokud to nějak jde/ pomocí hlavní stopy na mastru, ale ztiší se mi tím pádem všechno a to nechci. Kam nasměrovat zpěvy a přechody, aby zůstali hrát???
Díky za radu.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13307
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Automatizace v Cubase

Příspěvek od dendy » 23 srp 2015 11:57

no proste vsetko co chces stisit si namiesto do master stopy posli o dalsej groupy a stis tu groupu ...

Romano63787
Příspěvky: 4
Registrován: 23 srp 2015 10:17

Re: Automatizace v Cubase

Příspěvek od Romano63787 » 23 srp 2015 12:32

Dendy, díky moc....jen je škoda, že jsem na to nepřišel sám :) ....vůbec mě to netrklo, že to můžu hodit přes groupu...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 9030
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Automatizace v Cubase

Příspěvek od biscuit » 23 srp 2015 13:42

presunte to prosim nekdo do spravne sekce...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21616
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Automatizace v Cubase

Příspěvek od Pytkin » 23 srp 2015 15:00

potom mozes este dat compresor na hudbu a ovladat ho hlasom .. takze ked ide hlas , tak ti stisi hudbu ..

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 220
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Automatizace v Cubase

Příspěvek od IvanB » 07 čer 2018 09:42

Ahojte, mal by som dotaz na ovládanie automatizácie audio/midi tracku v Cubase cez MIDI kontrolér, doteraz som všetko editoval myškou. Keď rozkliknem v MIDI Editore "Controller Selection and Functions", je tam vidno, že napr. Main Volume je ovládaný cez CC 7. CC 7 mám priradený knobu "7" na kontroleri. Keď s ním točím, nemala by sa meniť hlasitosť toho midi tracku (resp. je ten "Main Volume" hlasitosť midi tracku)? MIDI kontroler mám aktívny, VSTi naň reagujú, ale k tomuto sa nejak neviem dopracovať... Šípim, že robím iba nejakú začiatočnícku chybu... Ide mi proste o to, aby som mohol ovládať "volume", "pitchbend" atď. už hotového midi tracku pomocou priradeného knobu na midi keyboarde.

Dik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21616
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Automatizace v Cubase

Příspěvek od Pytkin » 07 čer 2018 11:03

Ivan : V nastaveniach mas rozne controleri .. Vacsina emuluje Mackie Control .. Co je fajn lebo oprotim midi ma 1024 hodnot na fader , nie 127 .. NO a ked nemas taky , tak si tam das GENERIC .. a v nom si naprogramujes mapu ..

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 220
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Automatizace v Cubase

Příspěvek od IvanB » 07 čer 2018 11:20

Aha, ok, dik, ma nenapadlo, že sa to v tom Generic Remote... treba sa tam k tomu preklikať pri tom mapovaní. To je to, že v návode chýba "list", čo všetko sa dá ovládať, človek to nenájde cez nejaké "key words"...

Ešte otázka - ako sa to vlastne správa, keď mám napríklad na Knob "1" priradené v Generic Remote ovládanie automatizácie v Cubase a na ten istý knob v nejakom VSTi synthe napríklad "Cut-off"? Jasné môžem vyskúšať, ale len ma zaujíma, či na to dávať pozor alebo či je lepšie mať na Generic jeden kontorler a na VSTi zas iný

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21616
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Automatizace v Cubase

Příspěvek od Pytkin » 07 čer 2018 11:23

to som nikdy neskusal .. nikdy som generic remote moc nepouzival , lebo vzdy som siel s kontrolerom cez ten MACKIE CONTROL mode .. Ale myslim si , ze ten generic remote ten midi event "zozerie" a uz sa nedostane do toho pluginu ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3083
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Automatizace v Cubase

Příspěvek od pavlii » 07 čer 2018 11:52

Už jsem to psal před lety. Pokud nebyl změněn koncept (což se obávám, že ne), tak NELZE na jednom MIDI okruhu pracovat s Generic Remote a s MIDI daty (aneb proto ti nereaguje MIDI CC7 - hlasitost - ale VSTi ano).

Řešením je buď zapínat/vypínat Remote (jakékoli) podle toho, jestli potřebuju pracovat s VSTi GUI nebo s MIDI daty. Já to řešil elegantněji druhým MIDI okruhem (obvykle bývá třeba MIDI okruh a "klasický" DIN okruh k dispozici, pak to jde).

P.

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 220
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Automatizace v Cubase

Příspěvek od IvanB » 07 čer 2018 12:28

Pavlii, "jedným okruhom" máš na mysli jeden kontroler, či zapojenie? Akože na jednom jedinom kontroleri cez USB ideš Generic Remote a cez DIN VSTi?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3083
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Automatizace v Cubase

Příspěvek od pavlii » 07 čer 2018 13:29

Jedno zapojení. A druhá věta je špatně, takže opravím: přes USB jede Remote (=VSTi/FX) a přes DIN jede MIDI (Standard CC). Například.

MIDI okruh = MIDI port (teda takhle jsem to ve svém slangu myslel).

P.

Odpovědět