Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
pharic
Příspěvky: 9
Registrován: 12 srp 2012 16:24

Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od pharic » 12 srp 2012 17:22

Chtěl bych se optat zdali jde nějak nastavit knoby a fadery (a tlačítka pro nahrávání play atd) na Midi kontroleru Axiom 61 na funkčnost v Cubase 4 Essential?-V reasonu mi alespoň tlačítka record play,stop atd fungovaly.Ale v cubase bych to rád využíval a nevím jak přiřadit v cubase různé funkce knobům a faderům,,,jestli někdo víte jak na to budu rád za radu...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od pavlii » 12 srp 2012 17:30

Remote Control (předpokládám, že v Essential tato funkce je také).

P.

pharic
Příspěvky: 9
Registrován: 12 srp 2012 16:24

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od pharic » 12 srp 2012 18:06

to ano Cubase 4 essential,,,,ale kde konkrétně se to nastavuje pro tento typ midi kontroleru?

pharic
Příspěvky: 9
Registrován: 12 srp 2012 16:24

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od pharic » 12 srp 2012 18:59

Stále nemůžu to remote control najít,,,kde se to asi tak nachází???

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od pavlii » 12 srp 2012 19:07

Pokud si pamatuji, tak dám tip, že se to najde asi někde pod Devices > Device Setup. Ale však máš manuál, kluku ;-)

P.

pharic
Příspěvky: 9
Registrován: 12 srp 2012 16:24

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od pharic » 12 srp 2012 19:26

manuál mám bohužel na SX3 a ta se naprosto neshoduje,,,a i když sem hledal manuál na Cubase 4 Essential tak sem našel spoustu funkcí jako (freeze) kterou popisujou v manuálu a nikde ta funkce v programu neni

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od pavlii » 12 srp 2012 20:01

Pokud není toto popsané v manuálu k C4 Essential, tak tam není.

Ale mezi náma - chce to líp hledat ;-)

P.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od longsleeper » 12 srp 2012 20:42

Ahoj,nemáte někdo Cubase 6 Artist ? ...vím že knoby a fadery midikontroleru se nastavují v remote devices,ale mám jen C6 Elements,a tam tahle záložka vůbec není.Proto se chci zeptat,jestli v C6 Artist už tahle možnost je...nebo až v plné verzi ? V porovnávací tabulce jednotlivých verzí na stránce steinbergu sem tuhle informaci nenašel.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od pavlii » 12 srp 2012 21:34

2long: chlapi, vy jste snad všichni slepí jak patrony.....

P.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od longsleeper » 12 srp 2012 21:36

...ufff,sorry...ale já tu tabulku fakt projel 2x + ještě jednou v české verzi na disk.cz

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od pavlii » 12 srp 2012 21:41

Si stáhni dokumentaci....bóže můj....

P.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od longsleeper » 12 srp 2012 21:46

ok,ok..moje chyba,já to napoprvé v manuálu přehlídnul,snad sem tě tolik nezatížil :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od pavlii » 12 srp 2012 21:51

Nezatížil :-) ale stáhnul jsem si během toho mýho nadávání set dokumentace a jsem na pochybách, zdali to v Artist verzi je :-( v kapitole 27 v Reference Manual je pár poznámek typu "Cubase only" a samotný manuál pro Remote Control neobsahuje informaci k jaké verzi se vztahuje (na rozdíl od C4 Elements, kde to bylo jednoznačné).

Čili zbývá třetí cesta - poslat dotaz do Disku například.

P.

longsleeper
Příspěvky: 542
Registrován: 03 lis 2011 21:13

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od longsleeper » 12 srp 2012 22:11

Já našel v Operation manualu Cubase 6Elements,že mám kliknout v DEVICE SETUPU na + vlevým horním rohu,a vybrat svoje zařízení...což mě mohlo napadnout.Přímo můj kontroler sem tam sice nenašel,ale už se mi zobrazila ta ikona Remote devices.Třeba s tím nakonec pohnu.
Naposledy upravil(a) longsleeper dne 12 srp 2012 22:14, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Axiom 61-nastavení Knobů a faderů v Cubase 4

Příspěvek od pavlii » 12 srp 2012 22:14

Sláva! :-) šikovnej kluk, teď už to půjde v poho (přes Generic Remote).

P.

Odpovědět