Cubase 12.5 neukládají se EQ

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Autojenda
Příspěvky: 18
Registrován: 28 led 2024 10:21

Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od Autojenda »

Ahoj, jsem tu sice nový, ale s Cubase dělám od pradávna.Po zakoupení verze 12.5 Cubase PRO mám záhadnou chybu se kterou si nevím rady.Psal jsem už i na Steinberga a oni mě vůbec nechápou jak je to možné.Zkrátka pokud načtu jakýkoli projekt starý nebo nový, nikdy nejsou uloženy EQ.Graficky ano, ale nehrají dle ukazujících křivek, které jsem zadával.
Myslím ty základní Cubasovský, jiné EQ jako plugin EQ fungují.Pro mě to znamená v každé stopě vždy po načtení projektu zapnout a vypnout každou frekvenci, kterou jsem upravil a pak vše funguje.I když graficky vypadá, že jede tak pokud na ten čudlík nesáhnu a nevypnu ho a pak zapnu ten neběží.Je to strašný a prosím o pomoc.Díky moc

biscuit
Příspěvky: 10540
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od biscuit »

Zkus screenshoty, možná to napoví.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3547
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od pavlii »

No hlavně C12.5 vlastně neexistuje :-) takže ještě poprosíme o správnou verzi. Díky!

P.

Autojenda
Příspěvky: 18
Registrován: 28 led 2024 10:21

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od Autojenda »

Cubase 12 PRO Version 12.0.60 Build 453 - Built on Mar 16 2023...PC - Windows 10 PRO version 10.0.19044 build 19044…
Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2678 v3 @ 2.50GHz, 2501 Mhz, jádra: 12,
64GB RAM
Ale čekal bych spíše odpověď než rejpanec, nebo nějaký konstruktivní nápad..event postup, zkušenost...

biscuit
Příspěvky: 10540
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od biscuit »

SCREENSHOTY namísto stěžování si na oprávněné rejpání, protože tvoje CU není 12.5 jak píšeš, ale 12.0.60!
Mimo to, poslední verze je 12.0.70.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3547
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od pavlii »

Konstruktivní nápad bohužel není - u mě je korektní chování. Ale rozhodně bych v dalším výzkumu nepokračoval dříve, než bych updatoval na 12.0.70, jak správně zaznělo :-)

P.

Autojenda
Příspěvky: 18
Registrován: 28 led 2024 10:21

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od Autojenda »

Tak aktualizace na verzi 12.0.70 a stále stejné psal jsem znovu na Steinbreg forum a řeší se to ale stále nevědí....Já myslím, že natáčení obrazovky je zbytečné, protože je jasné, o jaký typ problemu se jedná..Pokud s tím někdo nemá zkušenost tak mi asi těžko poradí.
Na Steinberg forum už psalo asi 5 lidí s podobným problémem...Nevím co všechno přesně udělá Cubase, když ulkádám projekt, tedy kam všude zapíše data,ale když vytvořím projekt nový, třeba 3 tracky tak EQ fungují.Pokud ale mám více jak 10 stop tak EQ nebeží...To jsem vypozoroval..

biscuit
Příspěvky: 10540
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od biscuit »

Tak to asi budeš muset počkat, až se tu objeví někdo se stejným problémem. Jen se modli, aby až se objeví věděl, jak to vyřešit. Protože já jsem vypozoroval, že když má někdo nějaký problém a přijde s ním na forum, že ho odstranit většinou neumí 8)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3547
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od pavlii »

2Autojenda: můžeš mě prosím na to téma na Steinberg fóru nasměrovat? Našel jsem tam pouze diskusi nad tímto EQ problémem týkající se C8.

Díky, P.

EDIT: co C13 - chová se stejně nemravně? Existuje trial verze, nebál bych se jí zkusit.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 31 led 2024 00:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3592
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od dano »

Autojenda píše:
28 led 2024 10:33
Po zakoupení verze 12.5 Cubase PRO mám záhadnou chybu se kterou si nevím rady.
Ak sa mozem spytat, ktora bola tvoja posledna verzia Cubase, na ktorej ti to este fungovalo spravne?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3547
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od pavlii »

2dano: pokud jsem zachytil na fóru, tak podobné chování se v pár vláknech zmiňuje až do verze C8. Ale nikde jsem nenarazil na nic aktuálnějšího, ale neprojížděl jsem to všechno a navíc jsem zkoušel jen asi dvě různé kombinace vyhledávacího řetězce, čili mohl jsem to jednoduše minout. Proto jsme se dotazoval na nasměrování na konkrétní vlákno - když už se to tady takhle zmiňovalo.

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3592
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od dano »

Nuz, asi sa to uz nedozvieme 🙈

biscuit
Příspěvky: 10540
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od biscuit »

On nechce otázky, on chce odpovědi. Jste hloupí, že jste to nepochopili :-D Mě osobně neba pomáhat těmhle lidem a nestydím se za to.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3547
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od pavlii »

:-D

To jsme na tom prakticky stejně, ale mě to skoro nikdy stejně nedá (leda bych si všiml, že se diskuse už rozjela, snaží se to kočírovat někdo jiný a celé to zjevně nemá smysl). Tady jsme měl ještě donedávna aspoň malinko pocit, že se dozvíme ještě něco dalšího, ale zjevně asi ne. Ale taky je možné, že tazatel tu není zase tak často, tak třeba uvidíme za týden :-)

P.

biscuit
Příspěvky: 10540
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase 12.5 neukládají se EQ

Příspěvek od biscuit »

No mě hlavně zajímalo, jestli mu to tu ekvalizaci vypne celkovým "EQ off" ve stripu, nebo jestli mu to povypíná jednotlivá pásma a proto jsem chtěl ty screeny. Ale když je někdo línej a ještě si to dokáže odůvodnit zbytečností "protože je jasné, o jaký typ problemu se jedná", tak já osobně mám prostě jasno... ;-)

Odpovědět