CUbase 4 Essetial Export problém!

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
pharic
Příspěvky: 9
Registrován: 12 srp 2012 16:24

CUbase 4 Essetial Export problém!

Příspěvek od pharic » 12 srp 2012 16:41

Zdravim,
Mám dotaz ohledně exportu hudby z Cubase 4 essential.Když dokončím projekt který mám namíchaný a namixovaný a exportnu ho do wavu (stejná vzorkovací frekvence i bitrate) tak mi při přehrání naprosto v jakémkoliv playeru změní zvuk....(zvuk prostě není totžný se zvukem v cubase-např basy jsou o dost méně hlasité než v projektu nebo třeba vysoké frekvence jsou naopak moc vysoké-více než v projektu)-Používám zvukovou kartu SINN7-Status24/95, operačsystém Win XP Profesional,studiové refenční monitory M-Audio AV 40 (referenční přímo na mastering).Tak by mě zajímalo čím to je že mi to nikdy nevyexportuje zvuk 1:1 s projektem?
Vždy finálního zvuku dosáhnu ale je to na dlouhou dobu...
Díky za info

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CUbase 4 Essetial Export problém!

Příspěvek od pavlii » 12 srp 2012 16:56

Otázka je v nastavení detailů v dialogu exportu. Automatizace, efekty apod. Další věcí je to, v čem přehráváš; je možné, že použitím jiného ovladače (v Cubase pracuješ pravděpodobně pod nějakým ASIO ovladačem, ale jakýkoli Windows přehrávač pracuje s obvykle WDM ovladači, plus může mít svoje vlastní nastavení EQ a podobných vylepšovátek - co takhle "vylepšení zvuku", oblíbená to featura v nastavení zvuku ve Windows?) je zvuk více či méně jiný.

Jo a zmíněné monitory referenční moc nebudou, rozhodně na fázi masteringu ne ;-) jako jedna z možností kontrolního poslechu ano. Ale to je jen podotknutí, na zmíněný problém to nemá vliv. Jde jen o to nežít v iluzi...

P.

pharic
Příspěvky: 9
Registrován: 12 srp 2012 16:24

Re: CUbase 4 Essetial Export problém!

Příspěvek od pharic » 12 srp 2012 17:03

No v cubasu pracuju s ASIO ovladačem zvukovky a je i fakt,že mám ve windows media playeru nastavenej equalizér kvůli lepšímu zvuku (nemám externí eq)automatizace,efekty v normálu,,,mrknu na to ale zdá se mi to dost víc zkreslený což ten eq ve win media playeru neni tak moc přenastavenej od originálu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CUbase 4 Essetial Export problém!

Příspěvek od pavlii » 12 srp 2012 17:07

Mhm. Základ je tyhle věci prostě nepoužívat.

P.

pharic
Příspěvky: 9
Registrován: 12 srp 2012 16:24

Re: CUbase 4 Essetial Export problém!

Příspěvek od pharic » 12 srp 2012 18:16

Jojo vyřeším to více přehrávači..jeden s eq a jeden bez eq---díky za tip...solo na wav a solo na mp3

pharic
Příspěvky: 9
Registrován: 12 srp 2012 16:24

Re: CUbase 4 Essetial Export problém!

Příspěvek od pharic » 12 srp 2012 18:18

Mě totiž štve špatnej sound....proto sem nastavil EQ na Windows media playeru....a to byl celej zádrhel

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: CUbase 4 Essetial Export problém!

Příspěvek od pavlii » 12 srp 2012 19:06

:-D tak teď si můžeš dát akademickou debatu sám se sebou, jestli byl horší ten špatnej sound z media playeru bez EQ nebo ten zmršenej s EQ....

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CUbase 4 Essetial Export problém!

Příspěvek od Pytkin » 12 srp 2012 21:02

pharic píše:studiové refenční monitory M-Audio AV 40 (referenční přímo na mastering).
To su tieto ?

http://www.studio.sk/m-audio-aktivne-st ... udio-av40/

109 EUR za par ?

Fakt veris , ze su to referencne monitory na mastering ?

Obrázek

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: CUbase 4 Essetial Export problém!

Příspěvek od TOM-Thak » 13 srp 2012 08:32

P.s.: Windows media player na rozdil od winampu zkresluje
zvuk pokud to prepisknes s kompresi s memas dostatecny headroom.
Ja si ti testuju nahravky, jestli jsou moc nabuzeny "loudness war"
a nebo jestli to je jeste snesitelne na poslech.

Samo taky analyzery ve wavelabu atd., ale tohle je jedna z cest.

S tema monitorama me to pripomina myho znamyho, jak me
poucoval o alesis monitore one passive, ze to sou tzv. referencni
monitory :D ale tak tomu je 65let tak se to da chapat.

Odpovědět