Cubase 5, 2 monitory

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 14:11

Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od Anarki » 19 pro 2010 21:11

potřeboval bych radu. Mam na notebooku nainstalovany Cubase 5, do nb jsem si zapojil 23" monitor, ktery jsem nastavil jako primární. Chtěl bych používat Cubase základně na externím monitoru a aby na lcd v notebooku byl mix. Je to nějak možné ? Veškeré VST mě na monitor v NB jdou přesunout bez problému, ale mix prostě ne....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od Pytkin » 19 pro 2010 21:15

Musis si okno cubase roztiahnut cez oba monitory a potom sa da mixer dat, kde chces. Cele toto nastavenie si vIes potom ulozit do workflow, ci ako sa to tam vola.

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 14:11

Re: Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od Anarki » 19 pro 2010 21:31

sem si prave rikal jestli tam nahodou neni nejaka funkce ktera umoznuje tomu mixu vyjet mimo okno cubase...toze ten monitor u NB ma skoro 2x nizssi rozliseni nez ten externi :D ale kdyz se to roztahne, a dobre nasklada tak to taky funguje...diky za radu

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 19 pro 2010 23:38

Pytkin píše:Cele toto nastavenie si vIes potom ulozit do workflow, ci ako sa to tam vola.
workspaces

Uživatelský avatar
Carrione
Příspěvky: 26
Registrován: 02 srp 2002 11:19

Re: Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od Carrione » 20 pro 2010 01:21

Ani není potřeba roztahovat. Stačí si hodit Cubase do okna jakékoliv velikosti.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od Pytkin » 20 pro 2010 02:05

teraz som to skusal v Nuendo 4 .. ak si das na mixer allways on top , tak sa odomkne a da sa vytiahnut z aplikacie ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od delay » 20 pro 2010 08:18

Pozadí Cubase rozhodně není potřeba roztahovat na oba monitory, stačí, když dáš suboknům jako je mix nebo pluginy "ALWAYS ON TOP", pak si je můžeš naházet na druhej monitor. Výhodou je, že když ti náhodou ten druhej monitor nepude, tak se ti pluginy i mix automaticky přesunou na primární...
Metod je asi více. Zkoušej.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od Pytkin » 20 pro 2010 10:23

no musim povedat , ze ALLWAYS on top je dost otravne .. Lebo potom je to stale na TOP a trebars pluginy to neprekryju .. ja davam prednost roztiahnutemu oknu .. na to aby som ho nemusel rucne roztahovat , pouzivam FREE program AUTOSIZER .. kde si nastavim velkost a umiestnenie a vzdy sa mi automaticky takto otvori ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od delay » 20 pro 2010 11:22

Tak, když dávám novej plugin, tak ho pak odsunu na druhej display, tam je taková odkládací plocha, mám tam vlastně všechno, trasport, mix, instrumenty i UAD konzoli a vždycky to poslední co tam hodím je nahoře (případně stačí třeba F3 a mam mix nahore hned), ale kouknu na ten Autosizer, třeba to bude lepší, nijak moc jsem to neřešil, občas je spíš otravný to, že se nějaký okno někam ztratí a blbě se hledá :).

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 14:11

Re: Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od Anarki » 20 pro 2010 11:52

Paráda, to ALWAYS ON TOP je přesně to co jsem potřeboval.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 20:03

Re: Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od jardatop » 26 pro 2010 13:13

Pytkin: Ten Autosizer si pamatuje i umisteni suboken v Cubase? (mixery, pluginy)? Ja totiz delam pokazdy na jinych LCDckach a musim pri otevreni kazdeho projektu v Cubase preskladavat okna a stve me to. Pripojuju jeden pocitac na ruzne rozliseni LCD.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od Fractal » 26 pro 2010 21:00

cubase ma moznost pouzivat nekolik mixu, napr: jeden na groupy, jeden na sendy, podle me je mit lepsi mix prave na vetsim 16:9 monitoru, taky zalezi asi jestli delas jenom nahravani, postprodukci, nebo nejake slozite kompozice / projektove kolaze

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5, 2 monitory

Příspěvek od Pytkin » 26 pro 2010 21:59

Jardatop : nie .. Myslim ze len hlavne okno. Nastavenie okien pluginov a mixeru atd, si priamo ulozis v cubase do workspaces.

Odpovědět