Cubase 5 a 64ti bitové windows 7

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Cubase 5 a 64ti bitové windows 7

Příspěvek od Becherius » 29 lis 2009 17:13

Zdravím všechny,
Chtěl bych se vás zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s tím jestli Cubase 5 běží ve Windows 7 a navíc v 64ti bitové verzi. Nejde jen o Cubase, ale všeobecně o VST instrumenty. Hodlám si pořídit nový počítač a chtěl bych v něm mít 8 GB paměti, což už podporují jen 64ti bitové systémy. Vlastně vůbec nevím, jak to je s kompatibilitou 32 bit a 64 bit. Je potřeba jiná verze programu funguje i v 64 bitu i ta 32 bitová. Nerad bych šlápnul s výběrem systému vedle nebo zbytečně utratil peníze za paměť navíc. Předem díky za reakce.
**** Becherius ****

mkdaw
Příspěvky: 132
Registrován: 29 říj 2008 21:01

Re: Cubase 5 a 64ti bitové windows 7

Příspěvek od mkdaw » 29 lis 2009 17:27

Ano poběží.Mám sice do Win7 64bit nainstalovanou kompletní verzi Cub5 32bit a běží to velice dobře.

Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Re: Cubase 5 a 64ti bitové windows 7

Příspěvek od Becherius » 29 lis 2009 18:08

A používáte třeba efekty od Waves? Konkrétně Diamond bundle 5.2
**** Becherius ****

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5 a 64ti bitové windows 7

Příspěvek od Vlad » 29 lis 2009 19:16

Ted si instaluju Cubase 5 do win 7 - vse 64bit. Vetsina vyrobcu VST ted prechazi na 64bit, takze si musis stahnout update (napr. Native Instruments, Spectrasonics)
Nicmene 32bit pluginy bezi taky, Cubase 5 ma svuj vlastni VST bridge pro 32bit pluginy. Paklize mas nainstalovanou 32bit verzi Cubase 5, 8GB pameti ti je na nic, protoze stale umi adresovat jenom max. 2GB pameti. Pro vyuziti 8GB musis nainstalovat Cubase 64bit.
ale nejaky problemy s kompatibilitou 32bit pluginu jsou, sam Steinberg to priznava. Pak bud pomuze externi jBridge, nebo cekat, az vyrobci prejdou na 64bit - viz toto forum http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic. ... ht=jbridge
Waves Diamond Bundle si nebudu instalovat. Koukni se na jejich stranky

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5 a 64ti bitové windows 7

Příspěvek od Vlad » 29 lis 2009 19:27

Obrázek

Becherius
Příspěvky: 105
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Re: Cubase 5 a 64ti bitové windows 7

Příspěvek od Becherius » 29 lis 2009 20:03

Díky moc, v takto vyčerpávající odpověď jsem ani nedoufal.
**** Becherius ****

Odpovědět