cubase 5 a více monitorů

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
alt
Příspěvky: 97
Registrován: 31 kvě 2009 09:22

cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od alt » 21 říj 2009 09:17

mám cubase 5.1 a používám 2 monitory a nejde mi přetáhnout třeba mix na druhý monitor
a né jenom mix...nedělám něco špatně ?? díky za odpověď Alt. :wink:

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od delay » 21 říj 2009 09:22

Mix jde uplně v pohodě, stejně jako všechny pluginy i instrumenty. Jediný, co mi nejde přetáhnout je studio manager (SW konzole od Yamaha mixu) :(.
Nezkoušel jsem MIDI a sample editor, jinak myslim vše.

Problém bude asi někde u tebe. Běžný věci ve Win (www prohlicec, pruzkumnik) fungujou? Jinak jsem nic extra nastavovat v Cuabase nemusel.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od pavlii » 21 říj 2009 09:37

Předpokládám, že máš celou Cubase (tj. základní okno) přes oba monitory? :wink:

P.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od Vlad » 21 říj 2009 09:37

pravý tlačítko myši na mix, nebo jiný okno, který chceš přetáhnout a zaškrtni volbu "Always on top"
Pak to v pohodě přetáhneš.
Na jinej způsob jsem nepřišel, jestli někdo máte jinej tip, sem s nim

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od Vlad » 21 říj 2009 09:40

pavlii píše:Předpokládám, že máš celou Cubase (tj. základní okno) přes oba monitory? :wink:

P.
můžeš prosimte popsat, kde je to nastavení? Onehdá jsem to hledal a nenašel . . . dik

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od delay » 21 říj 2009 09:52

pavlii píše:Předpokládám, že máš celou Cubase (tj. základní okno) přes oba monitory? :wink:

P.
Já třeba ne. Základní okno mám jen na hlavním LCD a na druhým mám černej wallpaper. Funguje to normoš, proto jsem ani nezkoumal, jeslti někde jdou nastavit nějaké pokročilejší funkce...

alt
Příspěvky: 97
Registrován: 31 kvě 2009 09:22

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od alt » 21 říj 2009 09:52

mám safírku nastavenou na dvě prac.plochy . ve win. jde vše normálně.
cubase mám na primárním monitoru a chci přetahovat na sec. monitor..pluginy jdou ale mix nejde
nevím co má jít a co nemá... :? alt.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od delay » 21 říj 2009 09:57

alt píše:mám safírku nastavenou na dvě prac.plochy . ve win. jde vše normálně.
cubase mám na primárním monitoru a chci přetahovat na sec. monitor..pluginy jdou ale mix nejde
nevím co má jít a co nemá... :? alt.
A nemáš ten mix moc dlouhej (z apředpokladu že druhe LCD ma mene pix na sirku)? Když ho přetahuješ, tak se ti aspon castecne objeví v druhým monitoru nebo to vubec nejde posunout?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od Pytkin » 21 říj 2009 10:04

Cubase treba mat cez oba monitory a potom sa da dat hocico hocikam .. pripadne niektore karty umoznuju mat obe obrazovky ako jeden monitor (taskbar dole potom ide cez obe obrazovky) .. tam je to potom najjednoduchsie ..

alt
Příspěvky: 97
Registrován: 31 kvě 2009 09:22

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od alt » 21 říj 2009 10:22

boční lišta mixu se mi částečně oběví na druhém nonitoru ale posunout dále nejde...je pravda že na každém monitoru mám jiné rozlišení (na obou mám max. ale jeden je 24 a druhý 19)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od delay » 21 říj 2009 10:28

alt píše:boční lišta mixu se mi částečně oběví na druhém nonitoru ale posunout dále nejde...je pravda že na každém monitoru mám jiné rozlišení (na obou mám max. ale jeden je 24 a druhý 19)
Já mám 24 + 17ku nastojáka a de to. předpokládám, že zmenšit mix třeba na pár šavlí a přesunout jsi zkoušel, čili to vypadá na nějakou chybku... Mě zas nejde upravit velikost Beat Designeru, je přilepenej přec celou obrazovku :(

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od Vlad » 21 říj 2009 10:30

zkus tu volbu "always on top" na mixu a přetahni ho.
Jinak s tim rozlišenim by problém být neměl

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od pavlii » 21 říj 2009 11:15

2alt: není to žádné nastavení, ale prostě ve Win roztáhneš okno na oba monitory, that`s all :wink: Každopádně u novějších verzí Cubase může fungovat to "Always on Top" a netřeba (možná) mít Cubase přes oba monitory; je potřeba to vyzkoušet. Rozdílná rozlišení nevadí, drahně dlouho jsem pracoval s 19" (1200x1024) + 17" (1024x768) nebo tak něco.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od Pytkin » 21 říj 2009 13:32

allways on top ti ale nevytiahne potom to okno aj na taskbar ? tak to robil tusim reaper , alebo ktory program ..

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: cubase 5 a více monitorů

Příspěvek od Vlad » 21 říj 2009 13:55

Pytkin píše:allways on top ti ale nevytiahne potom to okno aj na taskbar ? tak to robil tusim reaper , alebo ktory program ..
na taskbaru se neobjevi, ale veskery takto oznaceny okna muzes vytahnout z hlavniho okna a prenest mimo (treba na 2 monitor).

Odpovědět