Cubase 5 crash iba pri MIDI

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
khead
Příspěvky: 12
Registrován: 08 led 2011 08:09

Cubase 5 crash iba pri MIDI

Příspěvek od khead » 11 zář 2011 10:50

Cafte ,

menil som kartu s FireWire na USB . Profire -> Fasttrack 8R. Po nasintalovani som zacal mat problemy s MIDI sportom a neskor aj s Axiomom. Na moje prekvapeneie som sa docital na stranke MAudio ze viac USB Maudio zariadeni na jednom PC nemusi fungovat ze tak maju nakodovane drivre. Tak som odinstaloval MIDIsport aj Axiom a preinstaloval Fasttrack avsak CUbase mi stale pada. Padne vtedy ked vopjdem do Device managera a chcem zemnit nastavenie devicov ktore mali predtym MIDIsport ako MIDI Out. Vtedy CUbsae spadne. Taksito spadne ked si chcem v hlavnom okne vybrat MIDI out.
Ma niekto skusenots ako to poriesit ?

Myslim ze to je tym MIDI device manager suborom ,lebo v sebe obsahuje este settingy na MIDIsport. Avsak neveim ako to zrusit kedze C5 padne hned ako chcem odstranit device. MIDI device .xml som odstranil s adresara kde som ho mal odlozenei a preinstaloval som C5 ale ked ho zapbnem tak sa mi tam vzdy objavi ten predosli Device setting a zasa to spadne . NNeviete nahodou ako vymazat vsetky device (MIDI out ) mimo C5 ? Mimo device managera ? Akoze na tvrdo ?
Cubase 5 , Korg Radias , Waldorf Blofed , Nord Lead 2R , Yamaha CS1X , Axiom 49 , Access Virus B , Roland V synth , Alseis SR16 , Fasttrack Ultra 8R , MIDIsport 2x2 , MIDIbox 4x4,Moog Little Phatty,Yamaha RM1X,Alesis firewire mix 16 ,DSI Evolver

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Cubase 5 crash iba pri MIDI

Příspěvek od biscuit » 11 zář 2011 12:07

musi to byt nekde v registrech. nedavno jsem nechtene odstranil dinosaury z devices v cubase cisticem registry winner.

Uživatelský avatar
khead
Příspěvky: 12
Registrován: 08 led 2011 08:09

Re: Cubase 5 crash iba pri MIDI

Příspěvek od khead » 11 zář 2011 15:25

vdaka , nejako som to zvladol ,ale teda po asi tak 20 hodinach testovania .... suboru Port Setup.xml som otvoril v editore a natvrdo vymazal vsetky instrukcie kde bola spomenuta karta co som pouzival predtym + MIDI sport ... potom som vybral s foldra apllcation data Midi Devices .iso a spustil som cubase. Vstko slape
Cubase 5 , Korg Radias , Waldorf Blofed , Nord Lead 2R , Yamaha CS1X , Axiom 49 , Access Virus B , Roland V synth , Alseis SR16 , Fasttrack Ultra 8R , MIDIsport 2x2 , MIDIbox 4x4,Moog Little Phatty,Yamaha RM1X,Alesis firewire mix 16 ,DSI Evolver

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: Cubase 5 crash iba pri MIDI

Příspěvek od Tranzistor » 12 zář 2011 02:30

Ahoj Peter, rad te tu vidim.... Tak si rikam, jestli by puvodne nebylo rychlejsi odinstalovat a nainstalovat Cubasi ;-) Kdysi davno jsem mel podobny problem s cubasi (tusim SX3), kdyz jsem menil kartu, proste videla kartu, i kdyz v systemu nebyla. Ale nepadalo mi to, tak sem to neresil... Tak drzim palce at se dari...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5 crash iba pri MIDI

Příspěvek od pavlii » 12 zář 2011 08:10

To je možná pravda, ale v popsaném postupu vidím výrazný efekt přínosu nové informace pro uživatele :-) jak já tady v práci s oblibou klukům technikům na školení říkám - "vypnout/zapnout počítač umí každej bambula, ale kdo se chce považovat za znalého, měl by mít těch znalostí i podstatně víc" - takže tohle je z mého pohledu rozhodně benefit!!

P.

Uživatelský avatar
khead
Příspěvky: 12
Registrován: 08 led 2011 08:09

Re: Cubase 5 crash iba pri MIDI

Příspěvek od khead » 04 říj 2011 21:38

Tranzistor píše:Ahoj Peter, rad te tu vidim.... Tak si rikam, jestli by puvodne nebylo rychlejsi odinstalovat a nainstalovat Cubasi ;-) Kdysi davno jsem mel podobny problem s cubasi (tusim SX3), kdyz jsem menil kartu, proste videla kartu, i kdyz v systemu nebyla. Ale nepadalo mi to, tak sem to neresil... Tak drzim palce at se dari...

Cavec Vena,

odinstaloval som a nainstaloval ale nepomohlo .
Ono to ten port map file asi zapise nieco do registrov co pri odinstalovani tam zostane .
Potom pri nainstalovani si to samo doplni z registrov originalny setting. Myslim ze to nebolo zle myslene od Steinberg a predpokladam ze to tak je
urobene naschval . Ak napriklad urobis upgrade Cubase v buducnosti tak ti to automaticky namapuje vsetky zariadenia ktore si mal v predoslej verzii.
To si myslim aspon ja , co na druhej strane nie je zla vec.

Taksito v C5 uz je trocha ina struktura suborov kotre obsahuju rozne settingy.
Cubase 5 , Korg Radias , Waldorf Blofed , Nord Lead 2R , Yamaha CS1X , Axiom 49 , Access Virus B , Roland V synth , Alseis SR16 , Fasttrack Ultra 8R , MIDIsport 2x2 , MIDIbox 4x4,Moog Little Phatty,Yamaha RM1X,Alesis firewire mix 16 ,DSI Evolver

Odpovědět