Cubase 5 - kvantizace Audio Warp
Cubase 5 - kvantizace Audio Warp
Je v Cubase 5 nějak možné kvantizovat hitpointy v Audio Warp aby se zarovnali na mřížku, jako to umí například Elastic Audio v ProTools?
Kupříkladu mám nahrané bicí, které hrají chvíli osminy, chvíli trioly. Hitpointy už mám nastavené, ale nikde nemůžu najít funkci která je zarovná na osminovou mřížku nebo na triolovou mřížku.. všechno teď musím rovnat ručně
Kupříkladu mám nahrané bicí, které hrají chvíli osminy, chvíli trioly. Hitpointy už mám nastavené, ale nikde nemůžu najít funkci která je zarovná na osminovou mřížku nebo na triolovou mřížku.. všechno teď musím rovnat ručně
Re: Cubase 5 - kvantizace Audio Warp
no ved si nastavis mriezku a potom na nu kvantizujes ..
Jen tak ze zvedavosti - jak je to kvalitni? Je to srovnatelne s abletonem?
Manuál nepomohl. Možná jsem jen zvyklý na způsob práce z Protools kteý byl tento:
Označím kus bicích které hrajou osminy, vyberu osminovou mřížku, kliknu na "zarovnat na osminy"
Označím kus bicích které hrajou trioly, vyberu triolovou mřížku, klinu na "zarovnat na trioly" a hotovo.
V cubase nikde nevidím, jak změnit mřížku na kterou budu hitpointy zarovnávat.
Označím kus bicích které hrajou osminy, vyberu osminovou mřížku, kliknu na "zarovnat na osminy"
Označím kus bicích které hrajou trioly, vyberu triolovou mřížku, klinu na "zarovnat na trioly" a hotovo.
V cubase nikde nevidím, jak změnit mřížku na kterou budu hitpointy zarovnávat.
Kvantizace (Quantize). Jak může nepomoct manuál, když je v něm všechno napsaný? 
P.

P.
Přečetl jsi si vůbec co mám za problém, než si začal radit manuál? Schválně jestli tam sám najdeš zmínku o tom jak změnit snapovací mřížku na trioly...
-
- Profesionál
uz jsem s petkou dlouho nedelal, ale jestli si dobre vybavuju, v kvantizacnim panelu je dropdown, kde prepinas mezi straight, dotted a triplet. takze tam nastav a potom proved audio warp quantize.
jen se bojim o vysledek. jednak to steinberg ma od pocatku trochu zabugovany, potom [ale dobre, to je spis vec vkusu] nejaky zasadni bici newarpuju, ale jestli to funguje proc ne. jo a jestli warpnes treba overheady a zbytek naraz, tak faze to podle me nebude drzet.
jen se bojim o vysledek. jednak to steinberg ma od pocatku trochu zabugovany, potom [ale dobre, to je spis vec vkusu] nejaky zasadni bici newarpuju, ale jestli to funguje proc ne. jo a jestli warpnes treba overheady a zbytek naraz, tak faze to podle me nebude drzet.
Chlapče - co ti na to mám ze své role říct?bulda5 píše:Přečetl jsi si vůbec co mám za problém, než si začal radit manuál? Schválně jestli tam sám najdeš zmínku o tom jak změnit snapovací mřížku na trioly...

BTW - v manuálu je o kvantizaci, mřížce, triolách a spoustě dalších věcí, co zmínil i třeba Brooklyn, tři kopice, ale rozhodně ti nebudu psát kde konkrétně

P.
No tak Pavlii, alespon Hori / Hori / Prihoriva 

Právě jsem na jednom zahraničním fóru (díkybohu za ně) zjistil, že trioly pro snapovací mřížku v Sample editou cubase 5 nastavit nejdou. Příště stačí napsat tohle, a pokud sám neznáš správnou odpověď tak prosím neraď sračky, děkuju
-
- Profesionál
bulda: v sample editoru ta mrizka nastavit nejde (resp. zobrazit nejde), ale kdyz nastavis triplety jako kvantizacni preset, a potom kvantizujes (midi nebo audio; audio jen pokud v nem existujou hitpointy), kvantizuje se podle aktualniho presetu, tj. cubase se bude snazit transienty warpovat podle tripleti mrizky (aspon sedmicka se tak chova). ale vysledek tehle operaci viz muj prispevek vys.