Cubase 5 - problém se znovuotevřením projektu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
samoT
Příspěvky: 8
Registrován: 24 črc 2012 22:46

Cubase 5 - problém se znovuotevřením projektu

Příspěvek od samoT » 24 črc 2012 22:53

Zdravím,

mám takový problém, se kterým se potýkám už dlouho a netuším, jak ho vyřešit. Prakticky u každého projektu se mi stává, že když projekt uložím, vypnu a pak znovu zapnu, tak už nehraje zvuk a už není možné pokračovat v kompozici. Ani naslepo, protože pak blbne i render. Zjistil jsem, že když si rozkliknu v Devices ASIO driver, tak tam mám inactive u všeho a standardně má být něco active. Ale nedaří se mi ten status předělat.


Nevím co s tím a v poslední době mne to už začíná opravdu štvát.

Předem díky za rady :)
Má hudební galerie: http://bandzone.cz/tomasoliva

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5 - problém se znovuotevřením projektu

Příspěvek od vras » 26 črc 2012 10:40

cubase je debilni, s tim se smir. Co jsem vypozoroval, cubase si nastaveni ASIO uklada (ale globalne do XML souboru na disku, ne do projektu CPR) v okamziku, kdy regulerne konci program. Pokud se nahodou nastartuje a nenajde prislusne ASIO (napr. v situaci, kdy jeste neni inicializovana zvukovka), vypne se to rovnou a ulozi nulovy stav do konfigurace, takze ASIO je zapomenuto a pri pristim startu je to nutno znova nastavovat.

samoT
Příspěvky: 8
Registrován: 24 črc 2012 22:46

Re: Cubase 5 - problém se znovuotevřením projektu

Příspěvek od samoT » 26 črc 2012 11:38

A můžu se zeptat, jakým způsobem to lze znovu nastavit? Tak, aby to fungovalo?
Má hudební galerie: http://bandzone.cz/tomasoliva

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5 - problém se znovuotevřením projektu

Příspěvek od vras » 26 črc 2012 11:46

1. over, ze ASIO vubec jede (tj. prislusny driver -od vyrobce zvukovky) - zkus to napr. v jinem programu, resp. ve windows /control panel /sound atd.
2. az pak totez v Cubase (menu devices/ device setup / zvolit prislusne ASIO)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5 - problém se znovuotevřením projektu

Příspěvek od pavlii » 26 črc 2012 11:50

Ve Win ověří funkčnost ASIO? To snad ne - Windows přece s ASIO nepracují, teda pokud vím.....tam ověří funkčnost HW, ale to o ASIO rovině nic neříká. Případně se nechám poučit (holt my, co nemáme Win7......).

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase 5 - problém se znovuotevřením projektu

Příspěvek od TOM-Thak » 26 črc 2012 11:52

Spust si ten overovaci TOOL od cubase, jestli to teda jeste ta posledni verze ma.
Starsi verze mela overovaci tool, ktery se pri nekompatibilite nebo problemu spustil a proveroval drivery na disku a danych zarizeni.
Pak se dalo prijit na to, kde je chyba.

Hodil by se detailni popis tveho HW / SW.

samoT
Příspěvky: 8
Registrován: 24 črc 2012 22:46

Re: Cubase 5 - problém se znovuotevřením projektu

Příspěvek od samoT » 26 črc 2012 11:53

Problém vyřešen úplně jinak. Problém byl v tom, že ve VST connections se všechno po vypnutí projektu odpojilo. Každopádně díky za pomoc. Téma můžete zamknout :)
Má hudební galerie: http://bandzone.cz/tomasoliva

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5 - problém se znovuotevřením projektu

Příspěvek od vras » 26 črc 2012 12:03

Ty nastaveny vst connections si pak nezapomen nekam ulozit (pres save) - jinak to budes muset nastavovat priste zase cely znova

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Cubase 5 - problém se znovuotevřením projektu

Příspěvek od vras » 26 črc 2012 12:14

pavlii píše:Ve Win ověří funkčnost ASIO? To snad ne - Windows přece s ASIO nepracují, teda pokud vím.....tam ověří funkčnost HW, ale to o ASIO rovině nic neříká. Případně se nechám poučit (holt my, co nemáme Win7......).

P.
Zrejme ano, to co vidi Windows, mozna nebude ASIO, ale spis takove to jejich rozhrani. Ale zpravidla se to chova stejne, pokud zvukarna nenabehne, tak jednak neni ASIO a jedna je i ve woknech ta nabidka prazdna, v opacnem pripade jsou tam pristupne vsechny in/out..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 5 - problém se znovuotevřením projektu

Příspěvek od pavlii » 26 črc 2012 12:23

No právě, že přítomnost HW pro zvuk nic o ASIO neříká ;-) ale to je jen tak na okraj. Všechny IN/OUT tam být nemusejí, jde o to, co nabídne systému ovladač.

P.

Odpovědět