Cubase 5 sekanie

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
jures
Příspěvky: 7
Registrován: 29 zář 2010 10:29

Cubase 5 sekanie

Příspěvek od jures » 29 zář 2010 10:36

Ahojte,

Mam problem s Cubase 5, ked dam pod seba viacero stop, tak mi po chvili zacne sekat zvuk, sprava sa, ako keby nestihal, vynechava.
Robilo mi to aj na mojom starsom pc, preto som teraz kupil novy, intel core i5, 4 gb ramky, 1tb disk atd.
Avsak zvukovu kartu som si ponecal zo starsieho pc, creative X-fi platinum Fatality.

Viete mi prosim niekto poradit?
Zatazenie procesora mam pri spusteni uplne na minime, taktiez VST performance, mam uz z toho depresie.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Cubase 5 sekanie

Příspěvek od W.Cable » 29 zář 2010 10:48

Zkus nejdrive zvetsit latency, kdyz to nezabere zkus nejnovejsi ovladace zvukovky, kdyz i tohle nezabere zkus vymenit ASIO ovladace.
Jinak k tomuto tematu je tu spousta informaci, doporucuji trochu pohledat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5 sekanie

Příspěvek od Pytkin » 29 zář 2010 10:52

moze to byt problem so zvukovkou , alebo s doskou .. nie vsetko spolu funguje .. preto je dobre kupovat osvedcene veci ..

jures
Příspěvky: 7
Registrován: 29 zář 2010 10:29

Re: Cubase 5 sekanie

Příspěvek od jures » 29 zář 2010 11:04

Pocitac mam poskladany profikom, ktory sklada pocitace, takze tam by som problem nevidel.
Uz mi kolega vravel, ze si mam pozriet ASIO, ale kde ich najdem, v nastaveniach zvukovky som ani nenasiel ASIO. Z tychto veci som trosku analfabet

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 5 sekanie

Příspěvek od Kermitak » 29 zář 2010 11:26

A ten tvuj profik ma nejaky zkusenosti s pocitacema pro hudbu? Protoze spousta konfiguraci, ktery na cokoliv jinyho fungujou bez problemu je v hudbe nepouzitelna (treba kvuli chipsetu, kvuli kterymu pak seka ASIO , vetsina profiku, co znam, o tom nema ani tuchy a vlastne zadny ani nevi, co je to ASIO ;)

jures
Příspěvky: 7
Registrován: 29 zář 2010 10:29

Re: Cubase 5 sekanie

Příspěvek od jures » 29 zář 2010 11:30

Ok v tom prípade mi prosím poradte ako ma vyzerat teda profi PC na hudbu.
Ide o to, ze Dj, s ktorým spolupracujem a od ktoreho mam Cubase ma ovela slabsi PC a funguje mu vsetko bez problemov.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5 sekanie

Příspěvek od Pytkin » 29 zář 2010 13:42

jures : ano .. presne o to ide .. on ma slabsi pocitac ale ma vhodny setup na muziku .. a je to ako pise kermitak .. proste ked skladas hudobne pocitace , tak casom mas skusenosti co funguje a pouzivas take osvedcene setupy .. ono niekedy staci prehodit zvukovku z jedneho slotu do ineho a hopsa , vsetko funguje jak vino ..

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5 sekanie

Příspěvek od Vlad » 29 zář 2010 14:25

a neni ten zakopanej pes ve zvukovce? - creative X-fi platinum Fatality asi nebude moc velka vyhra, jakozto nastupce sounblasteru

jures
Příspěvky: 7
Registrován: 29 zář 2010 10:29

Re: Cubase 5 sekanie

Příspěvek od jures » 29 zář 2010 14:51

Tiez som nad tym rozmyslal, kedze je to jediny komponent, ktory som si prenasal zo starsieho PC, na ktorom to tiez neslapalo.
Otvoril som si teraz Cubase/Device/Device setup/VST audio system... a tam mam nastavenu input latency 325ms a output latency 75ms
K dispozicii mam tri ASIO drivre:
ASIO directX full duplex driver - ten mam nastaveny a tomu zodpoveda ta latencia
Creative ASIO - tam je In latency 52ms, a out lateny 49,9
Generic Low latency ASIO driver a ten ma in aj out 40ms

Ktory mam nastavit?

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase 5 sekanie

Příspěvek od Vlad » 29 zář 2010 14:54

Creative ASIO

jures
Příspěvky: 7
Registrován: 29 zář 2010 10:29

Re: Cubase 5 sekanie

Příspěvek od jures » 29 zář 2010 15:45

Hej zmenil som to a doteraz ani jeden sek, ake jednoduche :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 5 sekanie

Příspěvek od Pytkin » 29 zář 2010 17:46

Mleeko doveezly ?

jures
Příspěvky: 7
Registrován: 29 zář 2010 10:29

Re: Cubase 5 sekanie

Příspěvek od jures » 30 zář 2010 06:14

Priznavam, je to trosku ine pracovat s programom ako so zivymi nastrojmi. Ty si na oplatku vyskusaj tie :) Ale vdaka vsetkym za pomoc, vzlet ku hviezdam a zavratna kariera sa moze zacat :DD

Odpovědět