Cubase 6.5.3 padá

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Kermitak » 08 zář 2012 12:31

No a blbne to I kdyz odpojis zdroj a jedes jen na baterky? Tim to podle me muzes vyzkouset nejsnaz.

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od rajs » 10 zář 2012 09:01

No je fakt, že na baterku to nespadlo, ale že by to mohlo být zase tím zarušením (pokud jsem se předtím nespletl), to by mě už nenapadlo ani v nejhorších snech. No, každopádně hodně jsem teď vzpomínal, jak to vlastně všechno bylo. Ono se to dost slévá, protože na starým notebooku to padalo a na novém už to taky nějakou dobu dělá to samé. Takže teď se mi to trochu stírá a nejsem schopen si vybavit přesně, jak se ten Dell choval od začátku. Mám ale pocit, že jsem ho jen chválil. Na druhou stranu vím, že jsem i na tom Dellu hned ze začátku měl problém s W7-64-Bit a nakonec bylo nutné přejít na W7-32-Bit, což do určitého okamžiku zabralo perfektně. Pak ale najednou se to zase začalo sypat. Obávám se, že mám zase kombinaci dvou chyb. Proto na to nemůžu přijít. Zdá se vám ta dedukce se zarušením reálná? Také mi připadá, že ten počítač víc točí s větrákem než dříve. Díky moc, že se mým problémem zabýváte. Vážím si toho. Každopádně nějaké cesty ještě jsou. Nevím teď ani, zda to padání způsobuje HW či SW problém. Možná je to kombinací obou. HW > např. zarušení, přehřívání, chyba na MB, nevím. SW > 64-Bitová architektura. ???

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od delay » 10 zář 2012 12:58

No, tak zkus provoz jen na baterii, abys měl jistotu, že to není zdrojem.
Jinak mě teda napadá pro jistotu zkusit jinej DAW, zkus třeba Studio One, přijde mi v mnoha ohledech lepší nežli Cubase, a líbí se mi třeba i víc jak Samplitude, tak stáhni demo 2jky http://studioone.presonus.com/demo-request/ nebo maj i free verzi, ale bez možnosti VST. Přijde mi že vývojáři u Steinbergu jsou buď konzervy nebo se flákaj, ale je fakt že 6-ku už neznám...

Promiň, píšu to z toho důvodu, že jak jsem si to tady pročítal, je pořád i možnost, že to dělá ten Cubase, když ti šel ten Portal atd... Tupuji, že tak závažné poruchy HW nebo OS by se měly promítnout i jinde, nežli jen v DAW. Samozřejmě, pokud ten NB taky na něco jiného používáš.

Taky mě teď napadalo, že by jsi mohl vyzkoušet nějakou WAREZ verzi Cubase, ikdyž 6-ka asi není, tak 5 určitě (s tou jsi měl taky problémy ne?) a pokud by ti šla OK, tak víš, že chyba může být třeba ve špatným dongle...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Pytkin » 10 zář 2012 13:08

Pripadne reaper.fm ide bez obmedzeni aj bez zakupenia..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Kermitak » 10 zář 2012 13:46

Nevim no, kdyz blbnou dva ruzny notebooky a objevujou se modry smrti, nehledal bych chybu v DAW...

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od rajs » 10 zář 2012 14:49

No jo, Kermitaku, ale v čem bys teda hledal problém? Záměnou stroje jsem chtěl definitivně vyloučit HW problém. Čistou instalací nejnovější verze zase SW problém. A ouha, je to tu zas. Já mám pocit, že ten nový notebook (už je teda taky asi rok sarý) má prostě taky nějakou chybu v sobě. Jen to není chybou RAM, CPU, HDD ani nakopnutých Windows. Ostatní věci nedokážu pořádně diagnostikovat. Ono ani s tím zarušením to není tak jednoznačné, protože ta nová verze padala i bez otevření projektu a bez inicializace cizích VST plug-inů. Čili žádné velké datové proudy se nekonaly. Na druhou stranu chápu, že by snad vývojáři nebyli tam nesoudní, aby vydali padavou verzi. Je to strašná záhada.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Pytkin » 10 zář 2012 15:32

ja by som zase osobne hladal chybu v SW a OS , ak to pada rovnako na oboch notebookoch ..

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Symphonic » 11 zář 2012 10:36

rajs píše:No je fakt, že na baterku to nespadlo,....
To je podle mne hlavní informace.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Kermitak » 11 zář 2012 11:02

Jo, ja to myslel tak soustredit se na to napajeni, otestovat to vic na baterku, pokud to bude fungovat, zkusit pred adapter vrazit nejakou prepetovku s filtrem.
Ale mozna to je blbost...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 11 zář 2012 11:31

zkousels to ze site, ale v jinym miste / na jinym el. okruhu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Pytkin » 11 zář 2012 11:44

ale to uz je trochu woodoo , ked software nepada z baterky , ne ?

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Symphonic » 11 zář 2012 17:19

Co je na tom za woodoo, kdovi jaky napěťový výkyvy nebo co tam mohou v síti mít.

To je rozhodně pravděpodobnější než že problém bude v kombinaci OS+DAW, která tisícům jiných lidí na světě funguje (včetně mě).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Pytkin » 11 zář 2012 17:20

napatove vykyvy by mal predsa adapter vyfiltrovat ..

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: Cubase 6.5.3 padá

Příspěvek od Venti » 11 zář 2012 21:27

rajs, pozeral si ten memory dump cez nejaky viewer ze co sposobuje ten pad ?

Napr tymto: http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Odpovědět