Cubase 6 prevod licence

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
dkmusic
Příspěvky: 19
Registrován: 04 led 2015 18:12

Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od dkmusic » 12 pro 2015 23:13

Ahoj, chtel bych se zeptat: Kdysi jsem z druhe ruky koupil krabicovou verzi Cubase 6 vc. klice, ktera byla updatovana z verze 4/5. Na eLincenseru byla licence C6. Ja, jako novy majitel jsem si zakoupil u Steinbergu upgrade na verzi 8. Stahla se mi nova licence na klic a verzi 8 nyni pouzivam. (z eLicenseru verze 6 pochopitelne zmizela)
Muj dotaz zni - co s krabicovou verzi 6? Je k nicemu? Nebo lze ji nekomu prodat? (s tim, ze novy majitel uz asi nebude moct provest upgrade na vyssi verzi, nebo ano?) Nevim jak to funguje, divny je, ze na eLinceseru mam pouze licenci k upgradovane verzi 8, pritom kdyz se prihlasim na MySteinberg, vidim tam i verzi 8, i verzi 6 na to samem klici.
Z toho usuzuji, ze pokud verzi 6 nevidim v eLicenser Control Center, nemuzu ji logicky ani presunout na jiny klic a tim padem posunout dal.

Poradte prosim co s tim, mam v supliku krabici, navim co s ni, treba by ji nekdo vyuzil, pokud by to slo

Dekuji mnohokrat

Dan

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1939
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od Stan » 13 pro 2015 01:02

Minule se to tady resilo, Cubase neni bez klice prenositelny, to znamena ze Cubase samotny nelze prodat. Cubase 6 muzes mit nainstalovany soucasne s C8 jelikoz licence plati pro vsechny nizssi verze. Jinak v pripade ztraty HW klice prijdes o vse, je to nejdulezitesi cast takze opatrovat jako oko v hlave. V pripade poskozeni klice se da vymenit ale v priade ztraty budes muset koupit Cubase znova. Takhle to bylo predtim mozna to uz zmenili ale to nevim.

Prevod na jiny klic nelze, zde je opet pouze jedna cesta a to koupe celeho produktu. Krabici si muzes vystavit do vitriny a koukat na ni, je stebou na veky :) teda az do ty doby nez se rozhodnes prodat Cubase i s klicem a prejit na jiny DAW. Ja mam ve skrini krabice vsech verzi od v5.

dkmusic
Příspěvky: 19
Registrován: 04 led 2015 18:12

Re: Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od dkmusic » 13 pro 2015 01:42

Super, presne o to mi slo. Takze vystavim do vitriny :)

Diky za reakci

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od pavlii » 13 pro 2015 02:08

Ano - krom toho licenční politika mimo jiné říká, že krabice (popřípadě i manuál - bylo to třeba u MS-DOS) je součást licence; pokud jsi na základě toho upgradoval, musíš tuto původní licenci uschovat, protože ta je důležitá (tzv. iniciační licence).

P.

dkmusic
Příspěvky: 19
Registrován: 04 led 2015 18:12

Re: Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od dkmusic » 13 pro 2015 13:39

jj, je mi to jasný. Díky Pavle :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od pavlii » 14 pro 2015 09:29

:-D jsme měli v pátek totiž celodenní školení/prezentaci ohledně licencování SW a věcí okolo.....takže můžu chvíli dělat chytrolína, než to zapomenu 8) ale je to čistý business (kam se hrabou aférky politiků, no jéje..!).

Ale to by bylo na jiné vlákno ;-)

P.

Ronny K.
Příspěvky: 36
Registrován: 09 pro 2015 04:31

Re: Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od Ronny K. » 25 pro 2015 01:47

Stan píše:Minule se to tady resilo, Cubase neni bez klice prenositelny, to znamena ze Cubase samotny nelze prodat. Cubase 6 muzes mit nainstalovany soucasne s C8 jelikoz licence plati pro vsechny nizssi verze. Jinak v pripade ztraty HW klice prijdes o vse, je to nejdulezitesi cast takze opatrovat jako oko v hlave. V pripade poskozeni klice se da vymenit ale v priade ztraty budes muset koupit Cubase znova. Takhle to bylo predtim mozna to uz zmenili ale to nevim.

Prevod na jiny klic nelze, zde je opet pouze jedna cesta a to koupe celeho produktu. Krabici si muzes vystavit do vitriny a koukat na ni, je stebou na veky :) teda az do ty doby nez se rozhodnes prodat Cubase i s klicem a prejit na jiny DAW. Ja mam ve skrini krabice vsech verzi od v5.
Prevod licence na druhy klic lze. Ja mam 3 e-licensery a prehazuji si na nem licence podle potreby. Musi byt splnena ale jedna jedina podminka. Licence transfer lze provest pouze z klice na klic fyzicky pripojeny k pocitaci, kde v elicense manazeru kliknes , ze chces prenest licenci z klice A na klic B. pres internet by to slo taky, ale byl by zapotrebi USB tunel, kde na vzdalenem pocitaci je pripojeny klic, ktery se tvari jako pripojeny k vasemu pocitaci, kde je pripojen elicenser, ze ktereho by se licence prenasela. Tyto USB tunel programy jsou vsak velmi drahe, coz se radeji vyplati koupit nov prazdny kli a do neho prevest licenci.

Kazdopadne prevodem licence z klice A na klic B znamena, ze na klici A zadna jina predchozi verze Cubase licence nebude, takze prevod doporucuji jen v pripade, ze se chces zbavit cubase, ale mas na klici zaregistrovane produkty jinych spolecnosti, ktere si chces nechat.
Mac Pro, iMac 27", Macbook Pro, MOTU828MK3, TC Finalizer 96K, UAD2 Satellite, Kurzweil K2000R, Nord Lead 2, Virus TI, Rode NT1-A, Mackie HR826MK2, Cubase 8.5, Wavelab 8.5, Vienna Ensemble Pro 5.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1939
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od Stan » 25 pro 2015 07:18

Zkusenosti s prevodem z praxe nemam jelikoz jsem to nikdy nepotreboval, ale podle toho co pises to vypada na zpusob prevodu z poskozeneho klice na novy ktery jsem jiz zminil. Myslim ze puvodni dotaz byl smerovan na prevod nebo spise kopii licence na druhy klic tak aby fungovaly oba klice s tim ze by se dala prodat stara verze DAW.

Jinak o USB Tunelu pro nacitani Steinberg licence slysim poprve, co jsem tak nasel na netu tak se to vztahovalo bud k Androidu a komunikaci mezi mobilem a PC pro sdileni internetu a synchronizaci dat mezi zarizenimi, a na Mac je iTunel (usbmuxd) vyuzivany napr. pro synchronizaci iPhone a iTunes. V obou pripadech se jednalo o volne dostupny programovy kod pro developery (napr. na GitHub). Takze nevim jaky drahy program mas namysli tak sem muzes sem hodit nejaky linky, rad se ze zajimavosti neco priucim.

Co se tyce softwaru od jinych spolecnosti tak na ten pouzivam iLok a na Steinbergu mam jen licence na dalsi produkty pouze od Steinberg napr. EuCon, Mp3 ci PRO verze jejich VSTi.

Ronny K.
Příspěvky: 36
Registrován: 09 pro 2015 04:31

Re: Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od Ronny K. » 25 pro 2015 19:47

No ja mam 3 elicensery a jeden iLok2. Protoze mam Vienna Ensemble Pro 5, ktera ma 3, ci 4 licence a muzes ji tedy pouzivat na vice pocitacich (ensemble pro je pro to taky delany), no pak mam wavelab 8.5, Cubase 8.5, Nexus 2, Vengeance pluginy. Na iLok2 mam relab, protools, Slate Digita produktyl, nebo Izotope Trash2.

Fycicky z klice na klic (hovorim ted o elicenseru, ilok2 jsem nemel moznost testovat, nemam 2 kusy) lze prevadet neomezene zpusobem, ze vezmes licenci z jednoho klice a pretahnes ji na druhou. Pak ti vybehne okno, ve kterem se te aplikace dotaze, jestli chces opravdu prenest licenci z klice A na klic B a pote ji prenese. Tohle neni fuknce Recover, pokud mas poskozeny klic.

A samozrejme ze souhlas, licence se tyka pouzivani (Steinberg) produktu na jednom pocitaci, tudiz, licence nelze kopirovat, neboli nijak duplikovat. Proto jsem minule uvadel, ze prevod licence na druhy klic by byla myslena jen v pripade, ze chces ten produkt prodat, ale protoze mas vice licenci na svem klici, ktere si nadale nechavas, tak pak muzes zakoupit novy prazdny klic, na ktery Cubase licenci preneses, nikoli nakopirujes.
Mac Pro, iMac 27", Macbook Pro, MOTU828MK3, TC Finalizer 96K, UAD2 Satellite, Kurzweil K2000R, Nord Lead 2, Virus TI, Rode NT1-A, Mackie HR826MK2, Cubase 8.5, Wavelab 8.5, Vienna Ensemble Pro 5.

Ronny K.
Příspěvky: 36
Registrován: 09 pro 2015 04:31

Re: Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od Ronny K. » 25 pro 2015 19:50

Co se tyce USB tunelu, ktery prakticky sdili USB port-y ze vzdalenych pocitacu, ktere se pak tvari jako interni USB port soji obrovsky balik. Spise bych rekl az nekrestanske prasule, takze normalni smrtelnik o tom muze jen snit. vice jak 20x levneji vyjde koupit novy prazdny klic a na ten tu licenci prenest, pak ten klic poslat postou, nebo kuryrem :-D
Mac Pro, iMac 27", Macbook Pro, MOTU828MK3, TC Finalizer 96K, UAD2 Satellite, Kurzweil K2000R, Nord Lead 2, Virus TI, Rode NT1-A, Mackie HR826MK2, Cubase 8.5, Wavelab 8.5, Vienna Ensemble Pro 5.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od pavlii » 26 pro 2015 01:55

Mhm - a logika tohohle postupu je kde? Pořád máš jen jednu validní licenci na jednom USB klíči; uniká my smysl přehazování licencí mezi třemi klíči (vyjma toho, že jeden z nich začíná dělat dojem, že jsou jeho dny sečteny - jak již zmínil Stan.

P.

Ronny K.
Příspěvky: 36
Registrován: 09 pro 2015 04:31

Re: Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od Ronny K. » 26 pro 2015 03:46

No na to mam zcela jednoduche vysvetleni. Protoze mam 3x Mac pocitace a z toho aktivne pouzivam 2, na kterych bezi ruzne veci s ruznymi licencemi, takze tezko pripojim jeden klic ve stejny moment na 2 pocitace, kdyz teda nebudu pouzivat ten USB tunel, ktery je extremne drahy a fakt do nej kvuli tomu investovat nehodlam. No tady se urcite budes divit, proc nenecham ty klice konstantne pripojene k tem pocitacum. Na to mam taky jednoduchou odpoved, protoze docela dost pracuji na cestach a pouzivam programy z obou dvou pocitacu, takze bych musel brat s sebou vsechny klice abych mel vsechny licence aktivni na macbook pro, no, takze je pro mne jednodussi, kdyz potrebuji pouzivat veci z obou klicu, proste ty licence z jednoho presunout na ten druhy a pak pouzivat jen jeden, pac musim mit jeste pripojen iLok2 a jeste jednu flashku, na ktere jsou licence od Waves.
Mac Pro, iMac 27", Macbook Pro, MOTU828MK3, TC Finalizer 96K, UAD2 Satellite, Kurzweil K2000R, Nord Lead 2, Virus TI, Rode NT1-A, Mackie HR826MK2, Cubase 8.5, Wavelab 8.5, Vienna Ensemble Pro 5.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 6 prevod licence

Příspěvek od pavlii » 26 pro 2015 21:37

Aha, tak to jo.

P.

Odpovědět