Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od montek » 16 lis 2011 22:04

Má někdo znalost,zkušenosti či radu jak využít tento modul v Cubase? .. jedná se mě o propojení Roland BK7m s klávesami Roland Fantom x6 a Cubase 6 . Zvukovku mám Presonus Firestudio Mobile. Chci živou produkci nahrávat do stopy a dále pak přihrávat další midi stopy už je s VSTi nástroji a pak celé mixdown atd..
Je to vůbec možné?

Díky za podněty.
montek
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od hubert » 17 lis 2011 00:38

Isteze,mozne je vselico...len sa treba trochu viac rozpisat co vlastne chces nahravat...ake

data ci MIDI alebo audio z toho modulu ..ked audio tak ci jednu stereo stopu alebo viac...vsetko je mozne a kazda z tychto veci vyzaduje iny postup.....
Naposledy upravil(a) hubert dne 17 lis 2011 00:58, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od Pytkin » 17 lis 2011 00:44

no nazdar .. :D

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od hubert » 17 lis 2011 00:59

no nazdar .....automaticke dokoncovanie slov na telefone je fakt peklo.....uz som to v prispevku opravil a vsetkym sa ospravedlnujem...

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od montek » 17 lis 2011 21:06

OK pánové, hezky k věci jste mě tedy poradili.Díky.
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od hubert » 17 lis 2011 21:09

precitaj si este raz co som ti napisal a pokial naozaj chces nechat poradit tak napis viac o tom co chces nahravat podla toho co som ti napisal vyssie....

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od pavlii » 17 lis 2011 23:14

Malinko více věcných odpovědí je na fóru cubase.cz :wink:

P.

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od montek » 18 lis 2011 13:17

To pavlii:
Samozřejmě , díky. Jsem chtěl i zde získat další info..
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od montek » 18 lis 2011 13:21

hubert píše:precitaj si este raz co som ti napisal a pokial naozaj chces nechat poradit tak napis viac o tom co chces nahravat podla toho co som ti napisal vyssie....
Díky hubert. Tak co tak začít třeba s MIDI?
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od hubert » 18 lis 2011 14:46

No pises ze nahravat live produkciu.....takze ak chces zaznamenat do MIDI data z modulu aj z Fantomu tak by som odporucil BK 7 prepojit pomocou USB s kompom a Fantom cez MIDI na zvukovke.Tym padom mas dva nezavysle MIDI okruhy pre zaznam.Potom je aj zlozitejsia cesta prepojenia a to v pripade ze potrebujes Fantomom ovladat pocas live produkcie ten modul a zaroven zaznamenavat aj data z Fantomu do Cubase....ale neviem ci to je tvoj pripad. V tom prvom pripade v Cubase vytvoris dva MIDI tracky a kazdemu ako vstup pridelis jeden MIDI okruh t.zn. ze na track 1 napr das MIDI IN z USB modulu BK-7 a na track dva nasmerujes MIDI IN zo zvukovky do ktorej je pripojeny Fantom. do oboch trackov sa ti zaznamenaju data vsetkych MIDI kanalov daneho okruhu. Tieto potom mozes po zazname rozlozit na samostatne MIDI tracky zodpovedajuce jednotlivym MIDI kanalom a tieto dalej smerovat do HW alebo SW nastrojov kde im pridelis pozadovane zvuky. Zatial tolko.....

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od montek » 18 lis 2011 17:21

hubert píše:No pises ze nahravat live produkciu.....takze ak chces zaznamenat do MIDI data z modulu aj z Fantomu tak by som odporucil BK 7 prepojit pomocou USB s kompom a Fantom cez MIDI na zvukovke.Tym padom mas dva nezavysle MIDI okruhy pre zaznam.Potom je aj zlozitejsia cesta prepojenia a to v pripade ze potrebujes Fantomom ovladat pocas live produkcie ten modul a zaroven zaznamenavat aj data z Fantomu do Cubase....ale neviem ci to je tvoj pripad. V tom prvom pripade v Cubase vytvoris dva MIDI tracky a kazdemu ako vstup pridelis jeden MIDI okruh t.zn. ze na track 1 napr das MIDI IN z USB modulu BK-7 a na track dva nasmerujes MIDI IN zo zvukovky do ktorej je pripojeny Fantom. do oboch trackov sa ti zaznamenaju data vsetkych MIDI kanalov daneho okruhu. Tieto potom mozes po zazname rozlozit na samostatne MIDI tracky zodpovedajuce jednotlivym MIDI kanalom a tieto dalej smerovat do HW alebo SW nastrojov kde im pridelis pozadovane zvuky. Zatial tolko.....
OK hubert.Já ten modul ještě nemám doma - je objednaný (snad už na cestě).
Budu asi realizovat ten druhý způsob.
Ale v prvním případě - cituji Tě: i]...a tieto dalej smerovat do HW alebo SW nastrojov kde im pridelis pozadovane zvuky... [/i]: dají je přiřadit ty zvuky z BK7m ?!!


Jěště mě můžeš popsat ještě ten druhý způsob - HW propojení - SW záležitosti?
Díky.
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od hubert » 18 lis 2011 18:24

Samozrejme v Cubase mozes jednotllivym MIDI trackom pridelit ci budu hrat zvukom VSTi alebo HW nastrojom na jednom alebo druhom MIDI porte....takze mozes ktorykolvek track nasmerovat aj do BK-7. V tom potom na patricnom MIDI kanale navolis zvuk a hotovo. Avsak treba si uvedomit ze BK-7m ma len jeden stereo vystup, co je pre nahravanie viacerych audio trackov trochu komplikacia, lebo ich musis nahravat po jednom .Takze vzdy nechas zapnute v Cubase solo len na ten track ktory ides momentálne nahrávat. Spustis song....nahras track.....potom dalsi a dalsi... Je to trochu komplikacia a preto by som v ramci rychleho postupovania pri zhotovovani takejto nahravky doporucoval kombinaciu so zvukmi s VSTi a zvukmi Fantomu, nakolko takto mozes nahrat naraz viacero trackov kedze mas zvukovku s viacerymi vstupmi. Praca pojde daleko rychlejsie. Nie je to samozrejme podmienka. Este k MIDI zapojeniu v tomto pripade...ak teda chces ovladat Fantomom zaroven BK-7 musis MIDI OUT z Fantomu pripojit do MIDI IN BK-7. V systeme BK-7 nastavit funkciu MIDI OUT na THRU a potom MIDI OUT zapojit do MIDI IN na zvukovke....dalej je to totozne ako v prvom pripade. Samozrejme este spomeniem ze oba zdroje zvukou teda aj modul aj Fantom zapojis kazdy pekne stereo do zvukovky. Hoci nie je zrovna treba nahravat z kazdeho nastroja stereo audio stopu....ale pre zachovanie tejto moznosti by som nastroje aj tak zapojil stereo. Vstupov mas na to dostatok. To by bolo tak v skratke asi vsetko... Vela stastia

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od montek » 18 lis 2011 21:14

Díky huberte,
až mě to přijde, všechno vyzkouším.
Ještě mě napadlo - budu nějak nastavovat BK7m v Cubase ??
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od pavlii » 19 lis 2011 14:29

Ano - měl bys. Na začátku té které MIDI stopy bys měl mít jednoznačně vyspecifikováno, jaký zvuk (případně s dolaďujícími parametry) požaduješ. Takže Program Change, Bank Select MSB/LSB a další kontrolery MIDI, popřípadě ještě SysEx data (nastavení efektových jednotek třebas) - to jsou MIDI záležitosti, jež se ti můžou hodit. Jinak se můžeš dostat do problémů (kromě toho, že všechno budeš muset pokaždé nastavit, tak nezajistíš, aby ti daná stopa vždycky zařídila požadovaný zvuk).

P.

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Cubase 6 versus Roland BK-7m zvuk.modul

Příspěvek od montek » 19 lis 2011 18:42

Díky. Jsem zvědavej jak to všechno půjde.
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

Odpovědět