Cubase 8 problem v control room

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Cubase 8 problem v control room

Příspěvek od rastika » 15 zář 2015 22:43

Zdravim vas .
potrebujem nastavit separatne metronom a talkback v control room pre kazdeho muzikanta .
momentalne ak zapnem klik alebo talkback napr len na cue 1 tak ho pocuju aj ostatny 4 muzikanti ? ked ich postupne zapinam aj na ostatnych cue tak sa my zvysuje aj hlasitost kliku . samostatne mixy nastrojov cez cue 1,2,3,4 funguju ok . len v tomto je problem.
zvukovku pouzivam RME . v total mixe my signal kliku ukazuje v hardware sekcii vo vsetkych vystupoch to je 4xphones + 1 main co je problem.ale v sekcii playbacku to ukazuje ok. viete niekto poradit ? ako nastavit cubase alebo total mix ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase 8 problem v control room

Příspěvek od Pytkin » 15 zář 2015 23:20

neni to uplne zrejme , ako to mas nastavene .. mas v total mixe dake submixy ?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1941
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 8 problem v control room

Příspěvek od Stan » 16 zář 2015 00:10

Kolik ma ta RME vystupu? Vypada to ze posilas vse do OUT 1-2. Proto se ti to zrejme zesiluje a i to ze TB slysi vsichni napovida ze to mas pravdepodobne poslany do jednoho vystupu. Jak psal Pytkin, takhle zevrubny (v podstate zadny) popis nic moc nenapovi. Mrkni se do VST Connections (zlozka STUDIO) kam (na jaky vystupy) mas CUE nasmerovany. To je ale jen cisty placnuti do vody, popis alespon zakladni routing.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Cubase 8 problem v control room

Příspěvek od rastika » 16 zář 2015 17:17

ok. takze routing .
pouzivam RME HDSP madi kartu+ prevodnik SSL Alphalink AX - 24 in/out analog cez d sub konektory
vst connections -control room :
talkback -24in mono
cue1 -1/2 madi out stereo
cue2 -3/4 -II-
cue3 - 5/6 -II-
cue4 - 7/8 -II-
monitor1 - 9/10 -II-
RME total mix :
sekcia playback :
1/2 madi
3/4 madi
5/9 madi
7/8 madi
sekcia hardware output :
phones1 -1/2
phones2 -3/4
phones3 -5/6
phones4 -7/8
main -9/10
takze ked zapnem klik len na cue 1 v control room v cubase tak my hra vo vsetkych hardware outputoch total mixu sucasne co je zle mal by hrat len na phones 1 a main vystupe . v sekcii playback ukazuje spravne len na 1/2 madi . mam podozrenie ze nemam uplne spravne nastaveny total mix ale ako ho nastavit ?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1941
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 8 problem v control room

Příspěvek od Stan » 16 zář 2015 18:13

Main 1-2 a pak rozhod CUE do zbylych. Tohle je nejjednodussi reseni jelikoz v zakladim vychzim nastaveni(tovarnim) je vse posilano na 1-2. Tohle by jsem vyzkousel a odtud vychazel s dalsim routingem. jo a jeste se podivej kam mas smerovany hlavni vystup v pocitacovem systemu. Tohle taky bude delat paseku proto 1-2. Ja mam na Mackovi vyhozeny hlavni vystup na 31-32 jak v pocitaci tak i na DM. a podle toho mam nastaveny C8.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Cubase 8 problem v control room

Příspěvek od rastika » 19 zář 2015 23:08

uz je to ok. ) chybne som mal routing v total mixe . inak diki za postrehy.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1941
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase 8 problem v control room

Příspěvek od Stan » 19 zář 2015 23:30

:palec+: tak supky do prace. :mrgreen:

Odpovědět