Cubase a Yamaha DX7
Cubase a Yamaha DX7
Ahojte, prosím vás o radu s propojením Cubase sx a keybardem yamaha dx7. Jedná se mi o zápis daných not,nebo čehokoli do paternu. Po propojení kláves a počítače(MIDI kabel do gameportu na zvukovce) a a instalaci ovladače pro midi mpu-401. Mi cubase indikuje aktivitu na midi ale nedaří se mi vyvolat odezvu na klaviatuře, či kdekoli.
Předem dík
Předem dík
jen tak kontrolní otázka: klikáním myší do piano rollu se také nic neozývá nebo to takto hraje? Pokud platí první možnost, je špatně nastevený systém.
"něco se do MIDI stopy nahraje" - jako nedá se tady operovat s pojmem "něco". Konkrétní rady si žádají konkrétních podkladů - takže je potřeba vědět CO se do MIDI stopy nahrálo - triviální věc (základ práce s Cubase) - List Editor. Pakliže se nenahrály MIDI noty, je celkem nasnadě, že se nic neozývá. Doporučuji provést kontrolu viz výše a případně Cubase pořádně nastavit. Pak má smysl zaobírat se propojením s klaviaturou.
P.
"něco se do MIDI stopy nahraje" - jako nedá se tady operovat s pojmem "něco". Konkrétní rady si žádají konkrétních podkladů - takže je potřeba vědět CO se do MIDI stopy nahrálo - triviální věc (základ práce s Cubase) - List Editor. Pakliže se nenahrály MIDI noty, je celkem nasnadě, že se nic neozývá. Doporučuji provést kontrolu viz výše a případně Cubase pořádně nastavit. Pak má smysl zaobírat se propojením s klaviaturou.
P.
DX7 měla samozřejmě vždy plnou MIDI podporu. Kromě drobností u první generace jako chybějící MIDI Local off a pod a chyby ve vysílání velocity (menší rozsah) jinak všechno včetně sys-ex. Problém podle toho co popisuješ bude ve špatném nastavení Cubase.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com
2a.tom.x: MIDI je poměrně "hloupý" protokol ve smyslu, že IMHO není možné, aby se mačkáním na klapky zapisovaly jiné eventy než Note On a Note Off.....tedy alespoň se mi zdá velice zavádějící svádět to na nastavení CVubase
pokud se v defaultním nastavení nikdo nešťoural. Samozřejmě Cubase umožňuje mapování nějakého eventu jiným, ale defaultně je tato featura vypnutá, respektive nic nepřepisuje.
Takže na nastavení Cubase - pouze - bych to neviděl, ale samozřejmě se to nevylučuje.....
P.

Takže na nastavení Cubase - pouze - bych to neviděl, ale samozřejmě se to nevylučuje.....
P.
IMHO by stačila kontrola - alespoň já to tak praktikuju. MIDI-OX je docela fajn, zobrazuje veškeré MIDI eventy, co se na zvolených MIDI portech vyskytnou. Je to freeware, ke stažení na www.midiox.com
P.
P.