Cubase a Yamaha DX7

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Fildor
Příspěvky: 4
Registrován: 11 dub 2007 17:12

Cubase a Yamaha DX7

Příspěvek od Fildor » 11 dub 2007 17:18

Ahojte, prosím vás o radu s propojením Cubase sx a keybardem yamaha dx7. Jedná se mi o zápis daných not,nebo čehokoli do paternu. Po propojení kláves a počítače(MIDI kabel do gameportu na zvukovce) a a instalaci ovladače pro midi mpu-401. Mi cubase indikuje aktivitu na midi ale nedaří se mi vyvolat odezvu na klaviatuře, či kdekoli.
Předem dík

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 dub 2007 21:58

fidor : ak ti indikuje vstup , tak staci na midi stope oznacit cervene koliesko (record) a potom stlacit record na transport bare .. a malo by to nahravat co hras ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 11 dub 2007 22:41

DX7 nemam, ale myslim, ze jsem nekde cetl, ze starsi verze meli omezenou midi podporu. Nebo se pletu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 dub 2007 23:18

fova : ale zakladne veci funguju ..

Fildor
Příspěvky: 4
Registrován: 11 dub 2007 17:12

Příspěvek od Fildor » 12 dub 2007 00:35

pytkin: je tak, pokud zapnu nahrávání, něco se do midi stopy nahraje, ale když k ní připojím jako výstup nějaké vst, nic se neozívá. Steně tak pokud si otevřu piano roll a mačkám všemožné klapky ,není vidět žádná odezva. Vypadá to jako by signál přicházel pro progam nesrozumitelný.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 12 dub 2007 02:09

jen tak kontrolní otázka: klikáním myší do piano rollu se také nic neozývá nebo to takto hraje? Pokud platí první možnost, je špatně nastevený systém.

"něco se do MIDI stopy nahraje" - jako nedá se tady operovat s pojmem "něco". Konkrétní rady si žádají konkrétních podkladů - takže je potřeba vědět CO se do MIDI stopy nahrálo - triviální věc (základ práce s Cubase) - List Editor. Pakliže se nenahrály MIDI noty, je celkem nasnadě, že se nic neozývá. Doporučuji provést kontrolu viz výše a případně Cubase pořádně nastavit. Pak má smysl zaobírat se propojením s klaviaturou.

P.

Fildor
Příspěvky: 4
Registrován: 11 dub 2007 17:12

Příspěvek od Fildor » 12 dub 2007 09:11

Jo po kliknutí myší funguje vše jak má, slyším nástroj ,který sem si nastavil jako out.
Ale, pokud hraju na keyboard, do list editoru se mi zapisuji hlášky typu "Program change" pak čas kdy ke změně došlo a ve sloupci Data1 se opakují různá(1,33,57,49,25...) čísla. Ve sloupci Data2 je stále 0.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 12 dub 2007 12:22

DX7 měla samozřejmě vždy plnou MIDI podporu. Kromě drobností u první generace jako chybějící MIDI Local off a pod a chyby ve vysílání velocity (menší rozsah) jinak všechno včetně sys-ex. Problém podle toho co popisuješ bude ve špatném nastavení Cubase.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Ivan
Příspěvky: 28
Registrován: 13 lis 2004 01:17

Příspěvek od Ivan » 12 dub 2007 20:15

ak ide o DX 7 mark I., tak midi kanal na nej musi byt nastaveny na 1, inak nefunguje out midi signalu, teda ak ma pamat neklame, vydrzte idem to vyskusat .... ano mam sice Emax, kde je to inak v nastaveniach, ale out nefunguje na inom ako na 1. midi kanale

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 12 dub 2007 22:31

2a.tom.x: MIDI je poměrně "hloupý" protokol ve smyslu, že IMHO není možné, aby se mačkáním na klapky zapisovaly jiné eventy než Note On a Note Off.....tedy alespoň se mi zdá velice zavádějící svádět to na nastavení CVubase ;-) pokud se v defaultním nastavení nikdo nešťoural. Samozřejmě Cubase umožňuje mapování nějakého eventu jiným, ale defaultně je tato featura vypnutá, respektive nic nepřepisuje.

Takže na nastavení Cubase - pouze - bych to neviděl, ale samozřejmě se to nevylučuje.....

P.

Fildor
Příspěvky: 4
Registrován: 11 dub 2007 17:12

Příspěvek od Fildor » 12 dub 2007 23:34

Tak já zkusím nějaký jiný program, který také umožňuje zápis not pomocí MIDI a uvidím jestli to není problém před cubasem.
Mohli by ste mi nějaký,prosím, doporučit?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 13 dub 2007 07:53

IMHO by stačila kontrola - alespoň já to tak praktikuju. MIDI-OX je docela fajn, zobrazuje veškeré MIDI eventy, co se na zvolených MIDI portech vyskytnou. Je to freeware, ke stažení na www.midiox.com

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 dub 2007 11:32

ak sa do stopy daco nahrava , tak midi singal ide dnu .. cize ak to v editore nejde , tak je nieco v cubase zle nastavene ..

Odpovědět