Cubase audio activity

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Cubase audio activity

Příspěvek od dano » 29 led 2007 15:04

Ked v Cubase prehravam urobene veci, tak na panely (F2) mi ukazuje audio aktivitu aj IN aj OUT. Neviem ci je to v poriadku, nakolko logicky by malo pri prehravani ukazovat len OUT.

Mozno riesim zbytocnu vec, no nebol by som rad, keby sa mi nejaky signal duploval tak, ze sa vracia spat.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 led 2007 15:38

dano : to zavisi ako to mas vonku poprejane , a ako to ma vnutri zvukovka poprepajane .. Audiophile ma napriklad intrerny mixer z ktoreho vies nahravat .. ak mas v Connections zapnute vsetky vstupy , mozno ti ukazuje prave ten ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 led 2007 15:50

DNO: aby som bol konkretny, tak moje prepojenie je nasledovne:

Cubase VST Connections nastavenie:
OUT - stereo out analog 1/2
IN - mixer 5/6 (stereo in 1/2 mam vypnute), nakolko pocuvam aj externe synty, aj interne VSTi

Audiophile 2496 nastavenie:
OUT aj IN mam zapnute na druhej polozke v nastavenia, ktora sa vola tusim MIXER a na sablach vytiahnuty analogovy vstup a analogovy vystup

Externe zapojenie:
Syntaky idu do mixu Phonic, odtial cez hlavny vystup do pocitaca. Z pocitaca idem do mixu Phonic do 2nd Track a cez Room CTRL do bedni.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 led 2007 16:20

tak je to imho jasne, osahava ti to mixer 5/6, do ktoreho hra aj "vystup" z cubase, takze to detekuje aj nejaky in signal... keby si disabloval v delta mixeri wave input, tak by to asi prestalo, ale potom by si nepocul nic mimo cubase (windowsie zvuky, winamp, nic co hra cez windowsi pseudoovladac "multi AP"). preco ta to vlastne trapi?

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 led 2007 16:29

dano : 2nd track myslis asi Two Track .. Predpokladam , ze mas phonic prepnuty , ze do control room ide len 2track .. Cize pocuvas vsetko z pocitaca .. hlavny vystup ide ako recording do zvukovky .. Cize vonku by nemal byt problem .. to by malo byt OK .. vnutri si prepnuty na mixer .. cize von zo zvukovky ide aj vstup (direct monitoring) .. no tak by sa ti to tam nemalo ukazovat ..

jedine ze by to fakt ukazovalo aj vstupy , ktore nie su naconectovane (ten 5,6 interny vstup z interneho mixu) .. bolo by to treba otestovat ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 led 2007 16:53

kexik píše:tak je to imho jasne, osahava ti to mixer 5/6, do ktoreho hra aj "vystup" z cubase, takze to detekuje aj nejaky in signal... keby si disabloval v delta mixeri wave input, tak by to asi prestalo, ale potom by si nepocul nic mimo cubase (windowsie zvuky, winamp, nic co hra cez windowsi pseudoovladac "multi AP"). preco ta to vlastne trapi?
ak by som to disabloval, tak by som nepocul ani syntaky nie? v pripade, ak to len ukazuje nejaku aktivitu, tak ma to netrapi. no neviem, ci sa mi nahodou nedupluje signal... a to by ma trapilo

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 led 2007 16:54

Dno píše:dano : 2nd track myslis asi Two Track .. Predpokladam , ze mas phonic prepnuty , ze do control room ide len 2track .. Cize pocuvas vsetko z pocitaca .. hlavny vystup ide ako recording do zvukovky .. Cize vonku by nemal byt problem .. to by malo byt OK .. vnutri si prepnuty na mixer .. cize von zo zvukovky ide aj vstup (direct monitoring) .. no tak by sa ti to tam nemalo ukazovat ..

jedine ze by to fakt ukazovalo aj vstupy , ktore nie su naconectovane (ten 5,6 interny vstup z interneho mixu) .. bolo by to treba otestovat ..
jasne vonku je to v poriadku a phonic mam prepnuty takze do control roomu ide len 2nd Track. to je v pohode... len direct monitoring asi nemam zapnuty... mozno v tom bude problem

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 led 2007 16:59

dano : direct monitoring nevadi .. to je len ovladanie mixu na karte .. zapni mix v cubase .. a tam si pozri vstupy .. ci tam vidno aktivitu tiez .. ak mas v connection len jeden vstup (line in) , a uvidis v cubase mixe na nom aktivitu , tak tam skutocne aktivita je .. pripadne v connection zapni vsetky 3 vstupy (analog, digital , interny mix) .. a pozeraj v cubasackom mixe aktivitu na nich ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 led 2007 17:03

dik kuknem to ked budem pri compe doma. myslis teraz hlavny mix v Cubase /F3/? teda ak v tom mixe len pri prehravani bude aktivita na vstupe, tak sa mi tam nieco toci? teda ze mi tam asi hra to co pustam von a vracia sa spat?

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 led 2007 17:06

dano : jasne .. F3 v cubase .. tam nalavo vidis aj inputy (ktore su nastavenie v F4 connections), ak nie su hide-nute ..
Ak v tom mixe uvidis aktivitu na Line in , tak sa ti nieco dakde kruti .. ale to by muselo vonku .. najlepsie enablovat vsetky 3 vstupy a uvidis na ktorom to ukazuje ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 29 led 2007 17:09

jasne dik este raz. mimochodom este prosim kukni na obrazok ku karte. ja mam zaskrtnutu nie prvu polozku WavOut 1/2, ale druhu MONITOR MIXER. Mam to spravne?

Obrázek

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 29 led 2007 17:13

dano : obrazok neni vidno .. ale viem co myslis .. Ked na WAVOut , das WAVout , tak nebudes pocut vstupy .. jedine ze si zapnes monitoring v cubase , vtedy to ale bude oneskorene o latenciu .. cize je na tebe ako to chces .. zase mozes monitorovat s efektami (trebars elektricku gitaru uz aj so skreslovacim pluginom ) .. zavisi co chces .. ani jedno ani druhe neni zle ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 31 led 2007 11:19

Je na tomto fore niekto, kto pouziva Cubase s nejakou Deltou? Najlepsie 2496, ale moze byt aj vyssi model. Dik
Naposledy upravil(a) dano dne 31 led 2007 11:33, celkem upraveno 1 x.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 31 led 2007 11:25

dano : no jak dopadli tie tvoje testy ?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 31 led 2007 11:32

DNO: tak teraz mi to uz nevykazuje audio aktivitu na vstupe ked len prehravam. Bolo to v tom, ze som mal ako jediny VST Input zadany 5/6 vstup na Delte, teda Mixer Monitor. Teraz to mam nastavene tak, ze Default In je 1/2 analog In na Delte a dalsia zbernica je 5/6 Mixer Monitor In. Takze hra mi to fajn (asi ani predtym sa to nevracalo naozaj spat, len to proste ukazovalo).

No riesim, ci to mam aj tak dobre nastavene. Ci mozem mat na nastaveniach Delty zakliknuty Mixer Monitor a ci by nemalo byt zakliknute HW Out 1/2

Odpovědět