Cubase - AUTOMATIZACE

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Cubase - AUTOMATIZACE

Příspěvek od Hanz » 26 bře 2007 22:29

Zdravím,

Dotaz číslo 1:

Příklad:

Mám nějaký syntetizér vydávající zvuk, na ten si hodím do insertu Filtr Q (insert (i1) -> Filter -> Q).

Ok.

Teď si chci ten filtr zautomatizovat tak, že by se Gain z - 20db měl sám automaticky postupně otočit na 0db.

Toho dosáhnu jen pokud si sním manuálně (myší) otočím při zapnutém tlačítku "Write".

Můj dotaz zní jestli se dá tato automatizace zapsat ještě jinak než manuálně kroucením, třeba podle nakreslené lajny ve stopě?

Potřeboval bych tu stopu filtrovat v pravidelných intervalech, a takhle ručně je to dost složitý.. a i tak tam mám potom dost velké časové odchylky, protože napodruhé, napotřetí, napočtvrté.. ten čudlík otočím třeba o chvilku později než sem měl v plánu, takže o pravidelnosti "filtrace" se nedá vůbec mluvit.. a to ještě třeba při každém novém otočení hranici 0db které chci dosáhnout přestřelím třeba o +5db.

--------------------------------------------------------------------

Dotaz číslo 2:

Potřebuju na všechny stopy hodit do sendu phaser, jak to mám sakra udělat když mám v nabídce jen ten insert, a send nikde není?

V insertu to zní hrozně...

Díky za odpovědi

Hezký den...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Cubase - AUTOMATIZACE

Příspěvek od Tudy » 26 bře 2007 22:43

Hanz píše:Dotaz číslo 1:...
Při prvním zápisu automatizace (WRITE) se vytvoří MIX-stopa a v té lze editovat po rozkliknutí - včetně kreslení křivek.

Stejně tak jde ta stopa rozstříhat a nakopírovat automatizace, které se opakují
Hanz píše:Dotaz číslo 2:...
Divný, mám Cubase a SEND mám.

Jestli to ale hledáš v MASTER sekci, tak tam asi marně. Nasměruj si celý mix do subgrupy a tam by měl SEND jít.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Cubase - AUTOMATIZACE

Příspěvek od bassline » 27 bře 2007 08:17

Hanz píše:Potřebuju na všechny stopy hodit do sendu phaser, jak to mám sakra udělat když mám v nabídce jen ten insert, a send nikde není?

V insertu to zní hrozně...
pouzivat phaser ako send je dost neobvykle imho...skus sa s tym phaserom trosku pohrat, mozno sa ti tam moduluje az prilis vela frekvencie, mozno mas velmi vysoky feedback...a nie je phaser ako phaser :) ...v sende ti to bude zniet tak isto len to bude zmiesane z povodnym signalom podla toho ako nastavis na mixeri, v tom by som riesenie velmi nevidel ak z toho chces dostat klasicky phaserovany zvuk...

ksr
Příspěvky: 155
Registrován: 25 úno 2005 12:31

Re: Cubase - AUTOMATIZACE

Příspěvek od ksr » 27 bře 2007 10:46

Hanz píše:Dotaz číslo 2:...
Divný, mám Cubase a SEND mám.

Jestli to ale hledáš v MASTER sekci, tak tam asi marně. Nasměruj si celý mix do subgrupy a tam by měl SEND jít.[/quote]

Hanz:
Nevim jakou verzi Cubase mas,ale insert je nalevo a send na pravo v kazdy audiostope, kdyz si ji otevres v mixeru. Ale nejdriv musis v projektu pridat FX CHANNEL TRACK (stopu),ta se ti objevi i v mixeru a muzes si tam pak volit pluginy stejne jako na insertu kazdy jiny audio stopy.
Ty se ti pak objevej u kazdy ty stopy napravo a tam uz jenom menis pomer signalu k puvodnimu cistymu.

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 27 bře 2007 17:33

Díky za odpovědi! Zkusím si stím pohrát, a ještě sem kdyžtak napíšu. :wink:

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase - AUTOMATIZACE

Příspěvek od Fractal » 27 bře 2007 18:03

bassline píše:"pouzivat phaser ako send je dost neobvykle imho..."
co to je za hlášku - "neobvyklé" ?!?
proč? no a co, obvyklé věci zabíjí hudbu...imho


Hanz: zkus si ten poslaný zefektovaný signál naeqalizovat, možná že ti tam dělají bordel jenom některá okolí určité frekvence, popřípadě na to hoď limiter, janevim zkoušej...

hodně zajímavě to zní, třeba když ten sphaserovaný send pustíš do reverbu se strašně malým dozvukem, wet=100%

(použiváš ten cubasovský phaser :D bacha na něho filutu, má hodně profláklý zvuk)

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 05 dub 2007 21:16

Zajímala by mě ještě jedna věc..

Když chci celou skladbu kromě kopáku (nebo i s kopákem) obalit např. flangerem jak to mám udělat? Celé mi to nejde do grupy nasměrovat, protože tam mám vstéčka ...

Chtěl bych docílit toho, abych mohl třeba za pomocí faderu automatizovat to která část mixu bude hrát s tím flangerem a která ne...

Jak na to?

Díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2007 00:05

vsetko mozes predsa nasmerovat do grupy .. je jedno co tam mas .. a automatizovat mozes kazdy parameter ..

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 06 dub 2007 12:03

no kdyz pridam do projektu group channel track, tak mi do neho v mixeru jdou nasmerovat jen audio stopy..

Co delam spatne?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 06 dub 2007 12:08

2Hanz: F3 (VST Mixer) -> Output Routing -> název skupiny

V Inspektorovi to samozřejmě nejde.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2007 22:23

Hanz : A co ineho by si chcel ? midi stopy ?? tie logicky nejdu .. Midi stopy ale vacsinou posielas do syntakov .. bud von , alebo pouzivas vnutri v pocitaci VSTi syntaky .. A tie maju tiez svoje kanaly v mixeri , ktore su uz vlastne audio a tie vies teda tiez poslat do grupy ..

Odpovědět