Cubase, Behringer ucg102, midi

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Callas
Příspěvky: 27
Registrován: 24 úno 2008 12:57

Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Callas » 05 črc 2010 18:59

Zdravim,
mam problém pravděpodobně v nastvení cubase, se kterým mi nepomohl manuál.
Používám externí zvukovku Behringer ucg102 na usb, přes kterou do cubase nahravam baskytaru. Sluchátka zapojím do behringera a basu slyším ok.
Problém ovšem je, když vytvořím v Cubase MIDI stopu. Nemám žádný midi nástroj... pouze si ručně maluju např nejaky klavir, akordy. A zvuk této midi stopy mi leze z repraku, co mam zapojene k notasu... tedy skrz interni zvukovku notebooku a ne do Behringeru a skrz nej do mych sluchatek jako signal basy.

Pokud nekdo chape moji situaci jak jsem ji popsal :) Tak prosím poraďte. Potřebuju aby všechny zvuky z Cubase šly do Behringeru a tedy do sluchátek.
Děkuju moc

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2010 19:07

nepises aku verziu Cubase mas .. ale obecne v cubase musis nastavit ASIO driver na tu zvukovku .. ak nema , nainstalovat asio4all a v nom ju vybrat ..

Callas
Příspěvky: 27
Registrován: 24 úno 2008 12:57

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Callas » 05 črc 2010 19:10

Mam Cubase 5.1
A asio driver na tu zvukovku nastaveny mam, to jsem se v navodu docet... proto nechapu, proc signal z basy slysim a zvuk te MIDI stopy leze jinudy.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2010 19:24

no .. ak ti zvuk klaviru hra z notasu , tak to v cubase zjavne nemas nastavene .. v menu device je device setup a v nom je ASIO multibay , alebo nieco take .. a v nom musis mat vybraty ten ASIO driver behringer ..

este ma napada .. kam smerujes tu midi stopu ? do jakeho nastroja .. vyber si v Devices -> VST Instruments a tam si nejaky vyber .. A do neho potom smeruj tu midi stopu ..

Callas
Příspěvky: 27
Registrován: 24 úno 2008 12:57

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Callas » 05 črc 2010 19:36

v device setup ASIO multibay nevidim... je tam VTS Audio System, kde muzu volit ASIO Driver... a tam mam zvoleny ten Behringer... tak nevim, v cem je chyba...

Ja tu stopu nikam nesmeruju... teda aspon ne vědomě... jedine, co jsem udelal, je ze jsem ji vytvoril... Jak tu stopu mam smerovat do nejakeho instrumentu?
A kdyz dam VTS Instruents, tak tam je spoustu kolonek a vsechny prazdne... kdyz na nejakou kliknu, tak mi to dava moznost korm no-instrument, HALion One, Drum - Groove Agent one, synth -a z nej nejake volby... takze ted vubec nevim, ktery z nich zvolit... a i kdyz nejaky zvolim, tak pak vubec nevim co s tim :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2010 19:39

jo VST audio system je to o com hovorime .. ok .. takze mas tam behringer , tym padom je vsetko OK ..

no musis midi stopu dakde smerovat .. je na nej nastavenie OUTPUT PORT .. a v nom si musis nieco vybrat , inak to nebude hrat .. najskor tam mas windowsovsky GM neviem co a preto ti to hra cez repraky .. VO VST instruments si vyber HALION ONE .. tam si najdi daky zvuk , trebars klavir .. a potom v midi stope v porte vyber HALION ONE .. a uz to pojde ..

Callas
Příspěvky: 27
Registrován: 24 úno 2008 12:57

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Callas » 05 črc 2010 19:57

Máš pravdu, mám tam nějaký ten windows GM... a ten nejde nastavit aby hral do toho Behringeru?

Jinak fakt moc dekuju, uz to funguje, tak jak jsem chtel... skvělé

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2010 21:25

ten Microsoft GM neviem ci sa da nastavit do behringeru .. on defaultne hra tam , kde je nastaveny windows zrejme .. to sa robi v Control paneli v ikonke SOUND .. ale nie kazda zvukovka zvlada do jedneho portu davat naraz aj ASIO aj windowsacky zvuk .. radsej by som sa na to vysral a pouzival realne VST instrumenty a system windows nechal hrat do notebookovej zvukovky ..

v Halion One by malo byt vela dobrych zvukov .. pripadne si doinstaluj Sample Tank , alebo nieco podobne , kde je nejaka dobra komplexna banka s beznymi pouzivanymi zvukmi ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od pavlii » 05 črc 2010 21:49

Přesně tak, Microsoft GS a podobné (čili i Win GM nebo tak něco) se týká zvukovky mastavené pro systém. Pytkin doporučuje asi opravdu nejsnažší řešení: nahraj si do projektu nějaký VST nástroj disponující různými zvuky (Halion, ST, v Cubase by mohl být pořád ještě i Universal Sound Module, ale tohoto je spousta, pohledej na netu). Následně do něj nasměruješ OUT vytvořené MIDI stopy a bude ti to hrát přes Behringera :wink:

P.

Callas
Příspěvky: 27
Registrován: 24 úno 2008 12:57

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Callas » 05 črc 2010 23:27

Dik moc za rady, konecne to funguje tak jak potrebuju :)

A ten Halion se zda ma zvuku pomerne hodne, takze vystacim az az :)

Akorat trochu zpasim s tvorbou bicich :) ale to je asi do jineho vlakna :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Pytkin » 05 črc 2010 23:30

callas : bicie su jednoduche .. daj stopu .. na nu halion one .. vyber daku biciu banku .. zalopuj si 2 alebo 4 takty .. daj CYCLE .. record .. a buchaj do midi klavesnice ..

Callas
Příspěvky: 27
Registrován: 24 úno 2008 12:57

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Callas » 06 črc 2010 09:12

Super díky... chvili trvalo, nez jsem nasel nejaky ten kit, ale uz to jde...
Akorat je problem delat nejake slozitejsi rytmy bez midi klaves nebo neceho... takze zacinam premyslet o koupi :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Pytkin » 06 črc 2010 10:14

callas : no iste .. zakladna , kludne aj najjednoduchsia, klavesnica je nutnost .. jak na bicie , tak aj na nejaky ten klavir :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od kexik » 06 črc 2010 10:34

ale prd, ide to aj mysou :)
len sa to musis naucit, myslim vediet si predstavit v pianorolle tie udery. ja mam aj klavesy aj midi pady, na ktore sa hra palickami, a aj tak najviac sypem bicie mysou

Callas
Příspěvky: 27
Registrován: 24 úno 2008 12:57

Re: Cubase, Behringer ucg102, midi

Příspěvek od Callas » 06 črc 2010 10:43

Jako ja tam zatim sypu mysi vsechno :)
Ale kdyz chci delat nejakou latinu, nebo teckovany rytmus... nebo proste cokoli, co neni rovne :) tak mi dela problem si to predstavit a musim delat pokus omyl :) coz je brzda :)
tak bych to radsi nahazel pres ty klavesy a pak kdyztak lehke nepresnosti dotahl rucne :)
Kolik myslite, ze do toho budu muset dat, aby to za neco stalo?

Odpovědět