Cubase Le VS Tascam GIGA studio

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Lymit
Příspěvky: 33
Registrován: 26 lis 2007 16:27

Cubase Le VS Tascam GIGA studio

Příspěvek od Lymit » 28 lis 2007 11:01

Ahoj, Když nainstaluji Giga studio 3,0 LE od Tascamu a po té chci spustit Cubase LE, tak se PC restartuje a spouští se kontrola pevného disku.
nevím Proč ???
A nebo, když je Cubase zapnutý, tak nemohu přehrávat ve Winampu, anebo jakéhokoli joiného playeru a když pracuji ve formátu 96KHZ tak přehrává zrychleně...???

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 lis 2007 11:15

1. gigastudio pouziva gsif ovladac zvukovky a cubase ASIO ovladac. oba sucasne hardver karty pouzivat nemozu, dojde ku konfliktu
2. karta nema multiclient ovladac, cize ked cubase pouziva ASIO, nefunguje mme ovladac. podobna situacia ako 1
3. tazko povedat, nejaka aplikacia vynucuje hodiny na 96kHz a potom sa bezne 44.1 audio logicky prehrava zrychlene, winamp nevie sam od seba resampling. nainstaluj si nejaky output plugin do winampu, ktory robi sw resampling a pojde to dobre. pripadne skus pouzit directx output vo winampe, directx ovladac by mal vediet resamplovat (domienka)

Lymit
Příspěvky: 33
Registrován: 26 lis 2007 16:27

Příspěvek od Lymit » 28 lis 2007 11:34

Neporadil by si mi nejaký free Reverb, který se dá použít při masteringu a dithering Plug-gin?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 lis 2007 11:42

glaceverb
ambiance free
cinematic reverb
kjaerhus classic reverb
evm v90

napis nazov do googla a pridaj vst, rychlo najdes kde sa daju stiahnut
inak reverb na mastering, s tym opatrne + nie vsetky reverby vyssie su vhodne na master (kjaerhus napriklad vonkoncom nie, ten je dobry hlavne na bicie, na tonalne nastroje je moc agresivny)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 lis 2007 11:43

na dithering je ok mda dither
alebo rovno interny dithering v cubase/wavelabe

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 lis 2007 13:52

kexik : hlupost .. bez problemov mozes pouzivat naraz ASIO a GSIF .. ASIO das trebars OUTPUT 1-2 , GSIF OUTPUT 3-4 .. teda aspon na normalnych kartach to bez problemov ide .. mam odskusane na RME a TErratec ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 lis 2007 14:14

pytkin: nehovorim ze to obecne nejde, ale s chalanovym hardverom to nejde (viz dalsie popisane problemy, ktore jasne indikuju, ze jeho hardver nema multiclient ovladac). samozrejme by pomohlo napisat aku ma zvukovku, ale kto by to dokolecka opakoval, ze...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 lis 2007 14:20

kexik : nejde o multiklient ovladac .. to sa tyka len MME a WDM .. ASIO a GSIF je uplne nieco ine ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 lis 2007 14:40

v skutocnosti vzdy len jeden ovladac ma fyzicky pristup na hw porty, tie ostatne drivery su len emulacie. trebars rme alebo delty maju ako nativny ovladac ASIO, ESI alebo asio4all maju nativny ovladac WDM atd... pokial nativny ovladac nie je multiclient, nevie obsluzit dva sw naraz a je jedno cez aky protokol. dnes uz takych zvukoviek moc nie je, preto by ma zaujimalo, co je to zac

Odpovědět