Cubase - Midi se uloží spožděně

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Becherius
Příspěvky: 111
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Cubase - Midi se uloží spožděně

Příspěvek od Becherius »

Zdravím všechny,
V Cubase SX 3 se midi ukládá spožděně, používám midi port na zvukové kartě. Našel jsem si tady radu, abych překopíroval soubor - ignoreportfilter, ale v adresari MIDI Port Enabler subor ignoreportfilter vůbec nemám, je tam jen nějaké PDF.
Poraďte prosím

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii »

Mhm -pokud máš upgradováno na SX3.1, tak s ignoreportfilter laborovat už nemusíš (pokud si dobře pamatuji popis z Steinberg webu). Možná jde o to, že používáš emulovaný port třeba. Zkontrolovat tedy definici MIDI portů a vyhodit vše, co není fyzický MIDI port na zvukovce. Jinak mě nic zatím nenapadá.

P.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Příspěvek od Vlad »

Ahoj, mam podobny problem s Cubase 3.1.1
Mam zvukovku Emu 1616m a to zpozdeni tam je taky. Moc jsem se tim nezabyval, proste to posunu. Ale je to opruz

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii »

Chlapi, to je divný, todlecto...... :-( mrkněte se na ty MIDI porty v Settings.

P.

biscuit
Příspěvky: 9784
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit »

me to dela taky a nekdy ne.. neresim to, proste posunu a az potom eventualne quantizuju.. verze 4 studio

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Příspěvek od Vlad »

no je zajimavy, ze ted jsem to zkousel a je to v pohode. Ale v tejdnu jsem neco nahraval a ten posun byl k nevyderzani. Pro jistotu jsem vypnul vsechny zbytecny midi porty jak psal Pavlii

Becherius
Příspěvky: 111
Registrován: 26 bře 2004 10:11

Příspěvek od Becherius »

A to je v tom Device setup? mám tam 5 vstupních portů a z toho jsou dva fizické a jeden slouží na Mackie Control (mám Tascam FW1082) a pak dva porty které nevím k čemu jsou a mají tam VP (že by virtuální port?) zkusím je zakázat, ale potíž je v tom, že to montálně jako na potvoru funguje, takže nepoznám jestli to zabralo.
Každopádně díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22186
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

no v prvom rade treba povedat , ze to je problem s USB midi interfejsami .. na EMU 1616m by sa to diat nemalo .. Dalej treba povedat , ze s ignoreportfilter treba trosku polaborovat .. dat to tam , pripadne to dat prec ..a skusit jak emulovane porty , tak normlane .. funguje to zakazdym inak ...

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Příspěvek od Vlad »

no, ja tak trochu podezrivam za 1) svoji midi klaviaturu Fatar, ktera mi obcas nejde ani nahodit a deji se diodove orgie, za 2) EMU 1616m a pak za 3) sebe, ze neco neumim nastavit v Cubase :)

Cyril
Příspěvky: 5766
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Vlad: diodovy orgie? To neznam... to je asi hodne velkej underground, co? Je to vubec legalni?

ksr
Příspěvky: 155
Registrován: 25 úno 2005 12:31

Příspěvek od ksr »

Cyril píše:Vlad: diodovy orgie? To neznam... to je asi hodne velkej underground, co? Je to vubec legalni?
Zato ja znam. Zda se, ze s Vladem vlastnime stejnej shit. Ja svuj Fatar zapinam tak, ze ho vetsinou napred resetuju,obcas to musim udelat jeste petkrat, diody blikaj o 106 a pak chvilku jen tak zacnu busit do klaves nez to zacne nejak reagovat. :lol: Nechtel bych to tahat na live hrani.Ale aspon,ze se na to da nejak rozumne hrat jako na piano. :o


Jinak co se tyka tohodle problemu,kdyz jsem pouzival midi port zvukovky, tak se mi to taky zpozdovalo, naopak od doby co jedu pres usb port tak je to o dost lepsi. Spis mam drobnej problem, ze se noticky postupne posouvaj vpred, no nepresnym hranim to snad nebude (doufam). Vim,ze uz se to tu kdysi resilo,ale uz nevim..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22186
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

ksr : ano ked su noty skorej , to je ten problem USB midi interfejsov ..

Poklop
Příspěvky: 1008
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop »

ano, zatim, co mám zkusšenost, blblo mi to jen u USB INs, popřípadě u masterkeybs, který maj připojení přes USB. Jakmile jsem to napojil přimo pomocí MIDI, přestalo to.

biscuit
Příspěvky: 9784
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit »

ksr píše:diody blikaj o 106 a pak...
no vida z fataru juno :-D

Odpovědět