Cubase MIDI stopy - ovládání hlasitosti v mixéru

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Greyhound90
Příspěvky: 193
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Cubase MIDI stopy - ovládání hlasitosti v mixéru

Příspěvek od Greyhound90 » 17 lis 2016 10:22

Dobrý den,
můžete mi někdo prosím poradit?
Mám v Cubase Elements 8 skladbu v MIDI. Několik stop, zvuky tahám z připojeného KORGa. Input i output do jednotlivých stop mám nastavené z KORGA. A teď problém: když se přepnu do Mixéru, jsou všechny šavle uplně v dolní poloze a když změním jejich polohu,
s hlasitostí MIDI stopy to nic nedělá. Intenzita zvuku je tedy řízená z KORGa. Zřejmě by vstup nebo výstup stopy měl být asi nastaven nikoli na KORG ? Nebo se to dá nastavit jinde?

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase MIDI stopy - ovládání hlasitosti v mixéru

Příspěvek od Fractal » 17 lis 2016 10:35

Musíš vytvořit audiostopu a nalinkovat na ní ten Korg. Midi nemá funkci "volume" v audio mixeru, protože midi zasílá jen informace, noty a hodnoty, ne audiosignál.

Greyhound90
Příspěvky: 193
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI stopy - ovládání hlasitosti v mixéru

Příspěvek od Greyhound90 » 17 lis 2016 10:40

Audiostopu mám jednu společnou a tam to všechno tahám. Aha takže bych musel každou MIDI stopu nalinkovat na jednu audiostopu. To už bude lepší ty MIDI stopy vyexportovat do audia a pak už není problém. Díky Fractal :-)

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1944
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase MIDI stopy - ovládání hlasitosti v mixéru

Příspěvek od Stan » 17 lis 2016 10:44

Nevim jestli ti to pomuze ale Cubase MIDI fader posila na CC7 takze na Korgu se podivej jaky mas nastaveni pro volume pokud mas CC7 tak by to melo fungovat


EDIT: https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?p=151971

Greyhound90
Příspěvky: 193
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Cubase MIDI stopy - ovládání hlasitosti v mixéru

Příspěvek od Greyhound90 » 17 lis 2016 10:50

Stan: díky za tip. Mrknu na to. :palec+:

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Cubase MIDI stopy - ovládání hlasitosti v mixéru

Příspěvek od Fractal » 17 lis 2016 10:56

Aha sorry, nepochopil jsem, že chceš midi mixerem ovladat Korga, nemá náhodou ten Korg setting v Cubase pro external instruments? To by ti ušetřilo čas s nastavováním CC a vůbec s integrací. Si říkám, že to ale asi v Cubase Elements stejně nepůjde.

Odpovědět