cubase motu 828mkll

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
dell
Příspěvky: 10
Registrován: 21 led 2007 13:57

cubase motu 828mkll

Příspěvek od dell » 16 úno 2009 22:27

Mám registrovaný cubase 5.0 zvukovou kartu Motu 828mkll firewire a notebook se vtupem přes PCMCIA. Na PC zvukovka v pohodě ale na notebooku záznam praská. Minimální konfigurace počítače podle stránek motu je na tuto kartu pentium lll 300Mhz a já mám 700Mhz. Je má příčina v nastavení cubase a nebo přenosem do notebooka. Má někdo řešení nebo se mám na to vykašlat že nejde můj problém s touto konfigurací vyřešit?. O latenci mě nejde jen potřebuji nahrát v terénu více stop nebo mám na notebooku používat jiný program?.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 16 úno 2009 23:21

Spíše by mohlo stačit nastavit na NTB větší ASIO buffer (ASIO Control Panel pro MOTU).

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 úno 2009 23:54

este je otazka ci mas naozaj 700MHz... mobilne pIII uz vedeli menit taktovacku, skus sa pohrabat v nastaveni power options, ci tam nemas nejaky setriaci profil. dalsi zadrhel moze byt disk, widle dakedy na disku vypnu pri nejakej chybe DMA a uz ho nezapnu. dovodov moze byt milion

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 00:17

dalej vyladeny windows , nastavena priorita na background services , atd atd .. je to komplexny problem ..

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 17 úno 2009 10:17

Minimální konfigurace počítače podle stránek motu je na tuto kartu pentium lll 300Mhz
Ty minimalni konfigurace byvaji vetsinou naproste kecy vycucane z prstu.

P3/700MHz je na muziku fakt malo, porid si lepsi NB, novy poridis za cca 10kKc a bude mit petkrat vetsi vykon.

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 17 úno 2009 10:29

mne delal problemy prave hdd. viz. kexik, zkoukni, zda nemas vypnuty DMA. vista / echo indigo io. pokud to nepomuze, bude to obavam se slabou vykonnosti strojku.

dell
Příspěvky: 10
Registrován: 21 led 2007 13:57

Příspěvek od dell » 18 úno 2009 21:15

Ten vstup do PCMCIA je 1394a s 400Mbps pomohlo by 1394b který má tok 800Mbps?.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 18 úno 2009 21:36

Myslim, ze nepomohlo. Ta zvukovka je stejne pro 1394a. 800Mbps nepodporuje, ne?

dell
Příspěvky: 10
Registrován: 21 led 2007 13:57

Příspěvek od dell » 18 úno 2009 22:36

jardatop píše:Myslim, ze nepomohlo. Ta zvukovka je stejne pro 1394a. 800Mbps nepodporuje, ne?
Kde jsi to vyčetl prohlídl jsem manuál a nikde jsem to nenašel nenašel.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 úno 2009 23:12

800 ma hlavne iny konektor, kedze su to vlastne dve 400 v jednom. o rychlosti fw to urcite nie je

dell
Příspěvky: 10
Registrován: 21 led 2007 13:57

Příspěvek od dell » 19 úno 2009 23:28

Tak se musím pochlubit stávající notebook mě nahrává 10stop ve formátu 16bit a 44.1 khz a to mám 750Mhz procesor a jen 256Mhz paměť. Při dvou stopách mě nahrává i v rozlišení 24bit a 98khz 10stop v tomto rozlišení již nejde. Po nahrání 10 stop v nejniším rozlišení se sice přehrávání zasekává (nestíhá disk) ale to mě nevadí protože stopy stáhnu do PC a tam je vše v pořádku. Co jsem stím udělal až tak nevím nejsem v počítačích moc zběhlý ale nastavil jsem vše z obrázků manuálu NOTU 828mkll zakázal interní kartu jak někdo radil a jde to. Jen jsem přišel na to že když zásadně změním nastavení v cubase musím jej restartovat jinak blbne.
Ješte bych se rád podíval na DMA disku ale nemohu to nikde najít poradíte mě i v tomto.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 20 úno 2009 10:38

ak se musím pochlubit stávající notebook mě nahrává 10stop ve formátu 16bit a 44.1 khz a to mám 750Mhz procesor a jen 256Mhz paměť.
Tak to gratuluju, to je uspech! Problem ale trochu zustava, protoze je zrejme, ze notas jede dost blizko hranice vykonnosti. Preci jen nejaka ta rezerva neni na skodu. Trochu bych se bal, ze by te to mohlo nechat na holickach, kdyz to budes zrovna nejvic potrebovat (v terenu apod.). Jeste, ten DMA rezim na HDD ti urcite pojede, jinak by to s audiem nestihalo vubec, prenosova rychlost pri vypnutem DMA je o jeden nebo spis dva rady nizsi a i zatizeni procesoru je nejprijemne vysoke.

dell
Příspěvky: 10
Registrován: 21 led 2007 13:57

Příspěvek od dell » 20 úno 2009 15:44

Otevřel jsem v Cubase okno zatížení procesoru a disku, při nahrávání procesor minimální zatížení, disk neukazuje nic, při přehrávání zase malé zatížení procesoru a disk při 10 kanálech jde postupně nahoru a někdy do červeného až se signál zaškubne při dvou stopách je disk v pořádku a skoro se indikátor nehne. Nicméně seženu paměť kterou můžu dát do 500Mb a možná přeinstaluji na Windows 2000 které nejsou tak náročné na zatížení procesoru.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 úno 2009 15:52

xp nastavene na max performance je rychlejsi ako 2000

dell
Příspěvky: 10
Registrován: 21 led 2007 13:57

Příspěvek od dell » 20 úno 2009 16:01

Kde se dočtu o vyladění XP pro muziku.

Odpovědět