Cubase nenajde VST instrument...???!!!

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Cubase nenajde VST instrument...???!!!

Příspěvek od groegaard » 31 srp 2010 14:00

Ahojte,

Netusi tu niekto, preco mi Cubase nenajde VST instrument? Kupil som si Gallaxy II od Best Service (klavir), ktory zatial pouzivam ako stand-alone pod aplikaciou Kontakt 4. Vyriesil som latenciu, vsetko funguje tak ako ma. Kedze vsak chcem aj cosi nahrat a to mi samotny Kontakt neumoznuje, myslel som si, ze v Cubase by to az taky problem nemusel byt - az na to, ze v Cubase sa vobec nevyznam. Bolo mi uz poradene, ze vraj musim najprv skusit, ci samotny Cubase registruje tento VST instrument cez Devices>Plug-in Information (neregistruje), pripadne mu ukazat, kde mam samotne .dll subory od VST nastroja (prekopiroval som komplet vsetky subory, ktore som nasiel v Gallaxy II aj Kontakt 4 do zlozky Cubase>VSTPlugins - stale nic).

V prilohe posielam screen shoty pre lepsiu predstavu.

Kde robim chybu?

Vdaka.

Gabo
P.S. Moja zostava zahrna: Cubase 5.1, Win 7 64bit, 8 GB RAM, Focusrite Saffire 6 USB, Fostex PM 0.5 MKII, Yamaha Motif ES 7, Studiologic Numa Nero
Přílohy
in cubase 2.jpg.png
in cubase 2.jpg.png (364.27 KiB) Zobrazeno 983 x
in cubase 1.jpg
in cubase 1.jpg (337.49 KiB) Zobrazeno 983 x

AirVolk
Příspěvky: 2
Registrován: 31 kvě 2014 15:53

Re: Cubase nenajde VST instrument...???!!!

Příspěvek od AirVolk » 31 kvě 2014 15:57

Presne toto je môj problém. Používam všetky nki súbori absolútne v pohode cez Cubase (v cubase otváram KONTAKt 5) Ale Galaxi piano mi nejde ani v KONTAKT 5 a neviem ho dostať ani do cubase.......Ide tam vôbec spustiť Native kontakt Instrument bez použitia kontaktu?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase nenajde VST instrument...???!!!

Příspěvek od Stan » 31 kvě 2014 16:59

V prvni rade v kontaktu mas nahore ikonu "option" a v ni polozku plugins na pravo mas "add path" ci tak neco( nejsem u pocitace) to ti otevre vyhledavac. Najdi poradac a potvrd cestu. Zavri a znovu otevri kontakt a vse by melo byt v poho. Nasledne stiskni F11 zde vyber kontakt vytvor instrument track a zvol kontakt jako zdroj signalu. To same plati u samostatneho gallaxy, neni potreba premistovat poradace jen ukazat kde se poradace nachazeji. Doufam ze ti to pomuze.

Oprava: s tim premistenǐm jsem to napsal spatne. Dll patri do poradace VST plugins pokud se neukaze pak je premisti do poradace " shared Vst plugins" Po spusteni by mel cubase nove pluginy rozeznat automaticky.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Cubase nenajde VST instrument...???!!!

Příspěvek od TOM-Thak » 31 kvě 2014 18:38

Postni sem screenshot menu Devices / plugin information

AirVolk
Příspěvky: 2
Registrován: 31 kvě 2014 15:53

Re: Cubase nenajde VST instrument...???!!!

Příspěvek od AirVolk » 01 čer 2014 20:10

Je možné , že som sa zle vyjadril , alebo som nepochopil odpoveď. Skúsim to napraviť.....Cubase mi Kontakt 5 otvorí v pohode a používam nki súbori už pekne dlho. Všetko mi fungovalo. Len tie Galaxy piana mi nechcel otvoriť. Na tie mi písal Kontak furt hlášku , že to nemôže otvoriť kvôly nejakej registrácii či čo. Včera sa mi podarilo nájsť jedno video na youtube (v španielčine) kde toto týpek vyriešil presunutím zložky zvukov na plochu.....V tom momente mi to začalo chodiť.....A môžem používať tie Galaxi piána všetky úplne v pohode.

Ad Stan: V kontak / options nemám žiadnu položku plugins....Ono som to včera predsa len rozdýchal, len ma štve, že ich musím mať na ploche a nemôžem ich mať na D: kde je viac miesta.....Nemám rád takéto vecy na systémovom disku. (a ešte na ploche....)

Ad Thom-Tak : neviem či ti to pomôže , nie je to celé...:

Obrázek

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase nenajde VST instrument...???!!!

Příspěvek od Stan » 02 čer 2014 10:36

Ok odinstaluj gallaxy a pri instalovani cti na co se te instalace pta. Co jsem koukal do manualu tak prvne se te instalace zepta kam chces nainstalovat program tak zvol adresar nebo to nech jak to je a druha nabidka je kam chces nainstalovat data( zvuky) tak zde si zvol jaky HD a vytvor si adresarpak jen potvrd a melo by to slapat. Podle tobo co jsi napssal nemuze najit zvukove banky. Jeste jedna vec pouzivas plnou verzi Kontaktu ci jen kontakt player. Ta registrace je pro NI. Pokud mas original kontakt musel jsi si ho zaregistrovat pomoci "service center" ten se nainstaloval s kontaktem. Pokud ho nemas, tak si ho stahni z NI stranek. Po otevreni centra ti to projede nainstalovane nastroje a ukaze ktery potebujes zaregistrovat. Jen dopln kod ktery jsi dostal ke gallaxy a potvrd. Po registraci by melo vsechno slapat tak jak ma.

Uživatelský avatar
EMOTIKONE
Příspěvky: 62
Registrován: 17 pro 2009 14:02

Re: Cubase nenajde VST instrument...???!!!

Příspěvek od EMOTIKONE » 02 čer 2014 14:20

A jeste doplnuji, protoze se muze stat, ze se ti ten dialog pro registraci nepodari vyvolat, otevri v cubase kontakt, jdi do Library, tam nastroj nacti a tady (alespon mne to tak funguje) ti vyskoci dialog pozadujici registracni udaje. (pred tydnem jsem reinstaloval cely svuj DAW na SSD, a "ozivoval" jsem i nekolik knihoven do kontaktu)

Odpovědět