CUBASE - Orientace v adresáři Pool

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

CUBASE - Orientace v adresáři Pool

Příspěvek od delay » 05 čer 2006 10:08

Mám triviální dotaz:
Nahrávám v Cubase, a na každou ze stop potřebuji např. 20 pokusů (takes). 20cátý pokus je OK, ale zbývajících 19 wavů je stále na HDD.
Chtěl jsem se zeptat, jak se správně zorientovat v Pool adresáři, kde jsou tyto záznamy vidět...?
Některé mají ikonku amplitudy, některé R a ty co jsou neoznačené mohu v aktuální projektu smazat a Cubase je již nebude vyžadovat?
Jasný, že bych to mohl zálohovat a jednoduše vyzkoušet, ale v práci je nuda, tak se ptám :-)

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 05 čer 2006 11:31

zdar delay!
To je celkem jednpduchy - vsechny nepotrebne nahrane wavy (R) smazes klavesou Delete, tim se ti presunou do Trash v okne Pool. Pouzite wavy poznas tak ze je u nich cislo (znaci kolikrat je ten soubor v projektu pouzit).
Z kose - a tim i z HDD soubory vymazes funkci Emty trash (tusim ze kliknes pravym tlacitkem na Trash a tam to je).
Jeste urcite vyuzijes funkci Minimize - tim orezes wav presne na tu velikost jak ho mas v projektu.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 05 čer 2006 11:39

Nazdar Vuide...
Díky, já si právě četl nápovědu v Cubase, ale že by tam autoři napsali něco o mazání nepotřebnech wavů jsem buď přehlíd, nebo to tam není...

Sakra, ale myslel jsem, že (R) - v červeným čtverečku jsou naposledy nahrané pokusy (recently)... No každopádně to teda nějak zkusím a projekt si nějak kompletně zazálohuju...
THANX

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 05 čer 2006 11:59

ánebo jeste muzes pouzit "remove unused media", to ti proste vyhodí soubory nepouzivané v projektu
toho minimize audio files bych se bál.... nikdy nevís kdy budes tu ci onu milisekundu navic potrebovat:)

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 05 čer 2006 12:16

Fractal píše:ánebo jeste muzes pouzit "remove unused media", to ti proste vyhodí soubory nepouzivané v projektu
toho minimize audio files bych se bál.... nikdy nevís kdy budes tu ci onu milisekundu navic potrebovat:)
Remove unused media ti ty soubory vyhodi z Pool, ale necha na hdd.
A o to asi delay prave slo - smazat to z hdd....
Minimize - mas pravdu, taky si radsi nechavam rezervu:)

delay: Jeste jedno doporuceni - jestli to nedelas tak si kazdej projekt rozjed ve svym vlastnim adresari, jinak v tom budes mit za chvili peknej bordel:)

S tim (R) jsi me ted nahlodal, asi mas pravdu. Kazdopadne pouzity wavy poznas podle cisla ktery rika kolikrat je ten wav pouzit, ostatni muzes klido smazat.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 05 čer 2006 12:36

"remove unused media"
Tahle funkce je přístupná v adresáři Pool nebo jinde?
Minimize dělat nebudu, taky bych se bál...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 čer 2006 12:48

s minimize ovsem mas mensi load ramky a cpu... ja si odzalohujem kopiu povodneho suboru a potom minimizujem. ovsem ja tocievam hodne tak, ze si namnozim slucku a potom do nej hram dokolecka a vystrihavam najlepsi tejk vlastne z jednej stopy

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 05 čer 2006 12:53

kexik:
To by v mém případě asi nešlo, já točím živý nástroje live (nebo jsem nepochopil co je sluck). Minimize vyzkouším, ale není to tak důležitý. Na úlevu CPU používám Freeze (díky pavlii), ale to je zas o insertech. Dobře, zatím to pobíram, vyzkouším.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 čer 2006 17:34

ja tiez hovorim o zivych nastrojoch... proste tu cast podkladov do ktorych idem dotacat, si vyrezem, namnozim zo 10x za seba a do toho hram... aby som nemusel stale startstopoat jak bebut. robim to aj ked tocim niekoho ineho, som vychyteny lenivec + a moji kamarati su vylucne beckovi muzikanti a hranie dokolecka im ide lepsie ako s nastupom.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 05 čer 2006 18:27

no ja neviem ked niekto nahrava tu istu cast na desat pokusov tak niekde
je chyba a lepsie to uz podla mna nebude.samozrejme ine je ked sa nieco
hlada a skusa.ja sa skor stretavam s tym ze muzikanti chcu pocut vacsiu
cast nahravky kvoli celkovemu vyzneniu skladby.lepsie sa dostavaju do
celkovej atmosfery nahravky.ale kazdy je iny a kazdemu to vyhovuje inak.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 05 čer 2006 19:33

Vuid: no ja mam na kazdy track vlastní složku, a v ní složku audio a když něco vyhodím z poolu, zmizne mi to i z audio složky

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 06 čer 2006 07:43

Chlapci díky, Pool už chápu.

kexik:
To mě taky napadlo, ale já holt pořád při nahrávání hledám, takže těch 10 pokusů je u mě běžná věc, u basy je to ještě horší... Tam jsem hrozně nerozhodnej a nevím co dřív... Já mám raději větší přehlednost, tak ten tvůj způsob raději ani nebudu zkoušet :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 06 čer 2006 10:22

delay píše:"remove unused media"
Tahle funkce je přístupná v adresáři Pool nebo jinde?
Minimize dělat nebudu, taky bych se bál...
uplne jednoduse.. remove unused media a pak das emty trash.. a erase
a oni se ti smazou z disku. Nikdy se ti nevymazou wavy, co pouzivas v projektu. By byl paradox, aby si cubase smazal wavy, co pouziva a pak si o ne pri otevreni projektu zase rikal :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 06 čer 2006 10:33

TOM-Thak:
Jasně, já to řešil tak teoreticky, pač jsem se v práci nudil...
Večer jsem to zkoušel a vše je OK.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 06 čer 2006 13:45

jonovlastne... kdyz jsou v trashi, tak se jeste daji posleze pouzit...
kdyz vysypes kos, tak se smazou i z disku... ja totiz hazim smeti vzdycky rovnou do popelnice, kos je zbytecna zdrzovacka:)

Odpovědět