Cubase pada pri mazani audia z kosa poolu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Cubase pada pri mazani audia z kosa poolu

Příspěvek od dano » 21 čer 2015 19:43

Caute sa mi po case bezproblemoveho uzivania Cubase zacala diat jedna divna vec pri praci s audiom v Poole. Mam v nejakej stope nasekane nejake audio eventy, ktore spojim dokopy a sbouncujem. Nasledne to povodne audio presuniem v poole do kosa a dam vyprazdnit kos, prisom zadam "erase" (nie remove from pool). No a tu sa to udeje a proste mi drbne Cubase a vypise tu klasicku hlasku o ulozeni pod iny nazov a restarte. Ked potom restartnem komp a nacitam projekt, urobim danu vec bez problemov a v poohode sa to zmaze z kosa. Ale pri dalsom rovnakom ukone to zase drbne. Netusite o com to je? Vdaka

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase pada pri mazani audia z kosa poolu

Příspěvek od Stan » 21 čer 2015 22:27

Co jsi zkusel? Ani jsi ani neuved cislo cubase a system na kterym to frci. Pokud si dobre pamatuju tak tenhle problem se objevoval i predtim myslim ze ve C4. a dalo se to napravit na apple mac vymazanim .plist ale nejsem si jisty uz je to dlouho. Zkousel vytvorit novy projekt a nahazet tam stopy a pak je vymazat? Pokud nastal ten samy problem pak je to veci preferenci rozumej nastaveni co ma cubase ulozeny v systemu na mac je to prave .plist ktery si po restratu cubase vytvori novy. Pokud se to deje pouze v jedne session pak je potreba vytvorit novou. Muzou to byt zmeneny permission na HD ktery nenechaj cubase vymazat audio atd. muzes zkusit nejprve lokalizovat a vymazat nepouzite audio a pak teprve vymazat kos. Tech veci je opravdu hodne proto se ptam co jsi jiz zkousel.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Cubase pada pri mazani audia z kosa poolu

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 čer 2015 15:39

jo, pamatuju se, ze tohle bylo dlouho na seznamu bugu, ale minimalne verze 7 mi to nedela.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase pada pri mazani audia z kosa poolu

Příspěvek od dano » 23 čer 2015 14:28

jo v inych projektoch mi to nerobi, pomohlo save do ineho projektu. inak ja mam Cubase Essential 4 nech som presny. vdaka

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Cubase pada pri mazani audia z kosa poolu

Příspěvek od Stan » 23 čer 2015 17:34

Dano, jak jsem psal zkus otevrit pool lokalizovat nepouzity audio hodit ho do kose a uzavrit projekt. Po jeho znovu otevreni (muzes zkusit i restrat cubase samotnyho) ten kos vyprazdni s potvrzenim odstraneni audia z disku. Pokud to nespadne pak zavri session a restrartni cubase. Pak v session otervri pool a presun audia ktery jsi puvodne chtel vymazat do kose a vymaz. Vypada to ze ma session neco v pameti co se stalo treba po spadnuti cubase a to je treba postupne odstranit. Pokud nic nepomuze a nemas v session hodne automatizaci, pluginu a dalsich nastaveni tak vytvor novy prazdny projekt a importuj audio a midi s potvrzenim ulozit s projektem. Jeste me napada vizualni kontrola audio stop v poradaci kde jsou samotny audio data zda vse odpovida tomu co je v poolu, tedy pocet, nazvy samplovaci frekvence atd.
Edit: ted koukam ze jsi to vlastne vyresil tak hlavne ze se to povedlo 8)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Cubase pada pri mazani audia z kosa poolu

Příspěvek od dano » 30 čer 2015 16:14

jo dik :-)

Odpovědět