Cubase Studio 4 - aneb prvni nedostatky

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Cubase Studio 4 - aneb prvni nedostatky

Příspěvek od TOM-Thak » 20 pro 2006 22:20

Tak jsem si nainstaloval Studio 4.. HW klic pohoda vsecko fungovalo.
Ted jsem prisel na par pro me dost zasadnich chyb.. doufam, ze na to bude nejaky update nebo se to da nejak fixnout ci nejaka banalita v nastaveni.

1) kdyz nahravam cokoli proste recording a prekliknu se jinam tak se to stopne. (to SX nedelalo, v pohode v pozadi klidne nahravalo)

2) pokud exportuji a prepnu se do jine aplikace tak export se taky vypne proste staci kliknout treba i na ICQ Message a jakmile se okno prepne do neaktivniho tak se to zrusi.

3) kdyz tam dam halion one at na instrument track tak na midi stopu a hraju na nej .. pres keyboard tak pohoda a jakmile se prepnu do jineho okna tak halion prestane hrat.. a i kdyz se vratim zpet at delam co delam tak uz mi prsote nezahraje dokud se neprekliknu jinam a zpet zase a pak to tak na druhy treti pokus zacne hrat. Nebo se to da samozrejme restartovat ten projekt.

Dalsi chybou je ta, ze pokud otevru nejaky hodne zatizeny projekt z SX
tak mi to hodi do beden sileny obdelnik vohuleny i kdyz stahnu mix na min. tak je to trosku slyset jaka je to sila.. a taky se mi to stalo 2x v novem projektu ve Studio4 kdyz se mi cukl komp tak se tam hodil ten obdelnikovej signal a pak jak se komp hnul dal tak to bylo OK.

Docela to zamrzi .. jsou to veci, ktere hodne znesnadnuji praci.. ne-li znemoznuji a je to i o poskozeni HW.. zkusim napsat na support.

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 20 pro 2006 22:36

Za to nemůže Cubase, ale ty - respektive nastavení. Jsem v práci, tak přesně nevím kde to je, ale v nastavení Devices je někde (u nastavení ASIO driveru) okýnko "release driver while inactive" nebo tak nějak. To když je zašktrnuto, tak dělá přesně to co popisuješ. :wink:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 20 pro 2006 22:51

Shodan píše:Za to nemůže Cubase, ale ty - respektive nastavení. Jsem v práci, tak přesně nevím kde to je, ale v nastavení Devices je někde (u nastavení ASIO driveru) okýnko "release driver while inactive" nebo tak nějak. To když je zašktrnuto, tak dělá přesně to co popisuješ. :wink:
Supr :D ja sem si rikal, ze by to borci nepustili ven s chybama ;)

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 20 pro 2006 23:36

TOM-Thak píše: Supr :D ja sem si rikal, ze by to borci nepustili ven s chybama ;)
Oni to bohužel pustili ven s nějakýma chybama, ale zrovna tohle co popisuješ chyba není. :wink: A co, našel jsi to teda?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 pro 2006 08:29

jojo nasel jen sem to odskrtl, ale nezkousel jsem. Myslim, ze to bude ale v pohode.. je logicky, ze kdyz to odpoji asio driver tak to prestane hrat.. a asi to neni tak vymakany, protoze pri navratu se to nahodi zpet jen nekdy ten driver :), ale myslim, ze to pomuze.
Spis mi vrta hlavou ten obdelnik a sranda je ta, ze to neni ze bych zapl cubase a hned tam vlitl, ale plynule se tam najede jak kdyby mel i obálku :)
Vsadim se, ze to je tim, ze tam mam nejaky plug iny co zlobi.. a jak je to projekt z SX3 otevreny ve studio 4 tak tam proste neco kraví.

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 22 pro 2006 00:29

Jo, tak to nevím. Projekty z SX jsem ve 4ce nezkoušel.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 22 pro 2006 09:08

Tak ten release asio pomohl vsem tem exportum a vsemu co padalo.. i ten Halion beha v pohode. Zatim zadny dalsi projekt mi ten obdelnik nevyhodil ale testuju.. a hrozim se aby to tam nevlitlo a neodpalilo mi to usi :D a bedny :) protoze to je fakt síla pres stazeny savle na mixu to hraje.. protoze to nestahuje na 0, ale pocitam na - xx dB. Jeste je skoda, ze nejsou kompatibilni reverby a delaye z SX do 4. Jak to preprogramovali tak to clovek musi komplet nastavovat znova.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 22 pro 2006 10:49

cože? to chceš říct, že když použiju v SX3 delay nebo reverb z Cubase, tak mi v SX4 nebude fachčit? To snad jen blbě chápu ne? :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 22 pro 2006 10:55

Poklop píše:cože? to chceš říct, že když použiju v SX3 delay nebo reverb z Cubase, tak mi v SX4 nebude fachčit? To snad jen blbě chápu ne? :-)
ano presne tak nebude ti fachčit.. protoze ty plug iny sou preprogramovany.. a maj jiny funkce.. treba delay ma pridany filtr apod. reverb tam neni jsou tam jen roomworks a roomworks se.. leda ze pouzivas ty velky roomworks od steinbergu. Delay ale nefacha.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 22 pro 2006 13:25

pri prechode na 2 sa dali instalovat aj stare verzie pluginov kvoli kompatibilite .. neni to aj v 4 ?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 22 pro 2006 13:32

počkej tomu nerozumím.... pluginy jsou tam jiné, jinak se jmenujou... Když ale použiju klasický reverb z trojky, tak ve čtyřce funguje normálně, ne? Akorád je v sekci earlier plugins...

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 22 pro 2006 13:33

Ondrash : jo to je ono .. to znie logicky .. tak to bolo aj pri 1->2

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 22 pro 2006 14:03

Ondrash píše:počkej tomu nerozumím.... pluginy jsou tam jiné, jinak se jmenujou... Když ale použiju klasický reverb z trojky, tak ve čtyřce funguje normálně, ne? Akorád je v sekci earlier plugins...
Studio 4 obsahuje plug in RoomWorks a RoomWorks SE v tech Eariler pak obsahuje Monodelay, Stereo Delay, Ping pong delay.
Ten zakladni reverb tudis neni ten basic ale RoomWorks Se a nenacte se v projektu to same s Delayem zahlasi to missing plug in a je to vyreseny.. pri prechodu SX3 -> Studio 4. Leda by tam ty stare plug iny byly zvlast na manualni doinstalovani coz sem se teda na DVD nevsiml.

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 22 pro 2006 18:13

Počkej, počkej... tady jde hlavně o to, že jsi přešel z SX na Studio (dřívější SL), takže to je takovej up-down-grade. Ekvivalentem dřívějšího SX je Cubase 4. S tím by mohly být spojený nějaký nepředloženosti...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 23 pro 2006 12:08

Shodan píše:Počkej, počkej... tady jde hlavně o to, že jsi přešel z SX na Studio (dřívější SL), takže to je takovej up-down-grade. Ekvivalentem dřívějšího SX je Cubase 4. S tím by mohly být spojený nějaký nepředloženosti...
jasne tomu rozumim, ale to studio se od 4ky tolik neliší.. kdyz si prechazel z cubase sx na sx 3 tak to sice bylo v ramci verze ale plug iny taky prekopali .. predelali jejich grafiku a tak a pritom se naloadovali, ale tady jsou ty plug iny jiné. Proste je to jako kdybys mel EQ od waves a nasintaloval si PSP Master Q tak se ti ten Master Q taky nenacne misto Waves logicky :D

Odpovědět