Cubase SX 3.1 problem

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
NAB
Příspěvky: 39
Registrován: 02 led 2007 15:02

Cubase SX 3.1 problem

Příspěvek od NAB » 02 led 2007 15:05

Ahoj skladaci, potreboval bych pomoci s nasledujicim problemem.

Mam Cubase 3.1 SX, je to asi mesic co jsem s tim zacal, vse fungovalo ok, pridaval jsem nove VST...v pohode. Az jednoho dne to zacalo hazet jednu chybu - neco ve smyslu:

"Problem occured, please try to save your project under a different name and restart program atd atd."

...nicmene se s tim dalo porad pracovat. Pocitac jsem preinstaloval - format disku a novy OS (takze v registrech nic nezustalo, nezustaly ani registry :) ). Kdyz jsem Cubase nainstaloval znova a dal tam jen par VST ( se kterymi mi to pred reinstalaci chodilo bez problemu a bez chyb) a najednou to zacalo hazet tuto chybu pri startu i v prubehu prace s programem. Nasledne cely Cubase tuhne a musi se ukoncit. Jeste podotykam, ze kdyz tato chyba vyskoci na zacatku tak do Cubase se dostanu, ale jakmile chci napr. otevrit nejaky rozpracovany projekt .. tak vyskoci tato chyba konec.

Hardware ani jine zasadni nastaveni jsem v PC nemenil, takze tohle bych vyloucil.

Dale jsem zkousel prejmenovat adresar s VST (tuto radu jsem nasel na foru) a zkusil jestli neni problem ve VST a - zrejme neni.

Pote jsem zkusil opet zformatovat cely disk, dat novy OS, ale situace se opakovala.

Nemuzu zacit ani novou praci v Cubase, ani otevrit projekty, ktere mam rozpracovane :-(. :cry: :cry:

Jestli mate nekdo radu jak z toho ven, budu vam velmi vdecny.
:?
Diky.
Martin

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 02 led 2007 15:11

odpoviem diplomaticky. toto iste sa robilo aj mne pri istej verzii Cubasu, ktory bol na vyskusanie pred kupou. problem som vyriesil velmi jednoducho a natrvalo - kupou legalneho programu. asi by sme to tu nemali takto narovinu riesit, no ak nechces ist touto cestou, skus inu verziu "skusobneho" programu.

NAB
Příspěvky: 39
Registrován: 02 led 2007 15:02

Příspěvek od NAB » 02 led 2007 15:17

No ja vim, ze tato sama verze mi fungovala driv, takze diky za odpoved, ale v tom to nebude :-)

dano píše:odpoviem diplomaticky. toto iste sa robilo aj mne pri istej verzii Cubasu, ktory bol na vyskusanie pred kupou. problem som vyriesil velmi jednoducho a natrvalo - kupou legalneho programu. asi by sme to tu nemali takto narovinu riesit, no ak nechces ist touto cestou, skus inu verziu "skusobneho" programu.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 02 led 2007 15:27

zkus se nějak pohrabat v nastavení VS zvuková karta, ASIO atd. Nainstaluj nejnovější ovladače (i pro grafickou kartu)

NAB
Příspěvky: 39
Registrován: 02 led 2007 15:02

Příspěvek od NAB » 02 led 2007 15:29

To nastaveni ovaldacu a ASIO uz jsem zkousel a zadna velka zmena.
A graficka karta :?:
Poklop píše:zkus se nějak pohrabat v nastavení VS zvuková karta, ASIO atd. Nainstaluj nejnovější ovladače (i pro grafickou kartu)

Hanz
Příspěvky: 57
Registrován: 02 lis 2006 16:09

Příspěvek od Hanz » 02 led 2007 15:49

moje rada je nepouzívat warez :mrgreen:. A kdyz uz si stim nedas pokoj, stahni nejaky jiny a mas to vyřešene.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 02 led 2007 15:54

Hanz píše:moje rada je nepouzívat warez :mrgreen:. A kdyz uz si stim nedas pokoj, stahni nejaky jiny a mas to vyřešene.
vdaka za kalitne a vystizne zhrnutie mojich siahodlhych splechov:) ale presne tak to je a osobne by som ani neminal cas riesenim problemov s ukradnutych softom - s tym sa musi vypyplat kazdy sam
Naposledy upravil(a) dano dne 02 led 2007 16:31, celkem upraveno 1 x.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 02 led 2007 16:06

Dano,ti sis koupil jen tak bez predchoziho vyzkouseni soft za dvacet litru???Nejak se zdraham tomu uverit ze by to nekdo takto u nas udelal.Co kdyby ti nevyhovoval,nejel s tvym HW ??? Ja budu resit podobou vec,ale fakt si nekoupim klobasu se sunarem abych nakonec pouzival neco uplne jineho...

NAB
Příspěvky: 39
Registrován: 02 led 2007 15:02

Příspěvek od NAB » 02 led 2007 16:20

Diky :wink:

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 02 led 2007 16:21

nunu ak si pozries co pouzivam, zistis ze mam soft za ovela menej. a len som napisal, ze presne ten isty problem mi robila jedna nelegal verzia a teraz nemam problem. to je vsetko. vobec tu teraz nechcem riesit nic ine, o kradeziach sa napisalo dost. a na zaver este jedna vec: je rozdiel vyskusat a kupit a vyskusat a zostat pri skusani (a doba jeden mesiac je uz ta druha alternativa). navyse ak este niekto robi komercne veci, to uz vobec nie je co riesit. a este som nepocul, ze by si niekto kupil soft a nesiel mu s HW (pokial nema komp z roku kona). ak sa to bije s HW, ukaze sa to hned, nie po mesiaci behania... ale je mi jasne ze argumenty (aj ked uplne odveci) ktorymi sa daju ospravedlnovat veci sa vzdy najdu.

uplne na zaver odo mna v tomto threade: ked uz mesiac jazdim na Audine, ktoru mal predtym sused no zmizla mu z pred domu, aspon nejdem do servisu alebo inde riesit, ak sa mi zasekne prevodovka.
Naposledy upravil(a) dano dne 02 led 2007 16:33, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12776
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 02 led 2007 16:27

yo ya tiez uplne vazne rozmyslam o kupe cubase 4, ale tiez nebudem kupovat macku vo vreci pokial si to nebudem moct vyskusat tak peniaze za to nedam, nebudem riskovat ze tam ostatnu tie iste chyby a nepodarky co neopravili uz od verzie SX 1, nechapem politiku steinbergov ze nedaju k dispozicii DEMO ....

sorry za oftopic ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12776
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 02 led 2007 16:28

dano píše: uplne na zaver odo mna v tomto threade: ked uz mesiac jazdim na Audine, ktoru mal predtym sused no zmizla mu z pred domu, aspon nejdem do servisu alebo inde riesit, ak sa mi zasekne prevodovka.
:)))) vystizne :))))
na druhej strane ked "skusam" je normalne preverit si ci chyba, ktora sa mi prejavuje, je naozaj len problem "skusobnej" verzie - nie ze kupim oficial a potom mi to bude robit tu istu kravinu...

ale inak suhlasim s tebou dano

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 02 led 2007 16:55

jo, radím nainstalovat i ovladače ke grafické kartě. V Cubase se používaj okna ne? :-) Všechno je možný. Okno hodí chybu do systému, Cubase se z toho zblázní a chyba je najednou tady. Jestli si myslíš, že to na 100% v tomhle bejt nemůže, tak to nezkoušej :-)

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 02 led 2007 18:24

NAB : zo stareho systemu si nekopiroval nic ? vsetko je nove hej ?

tempoautomatic
Příspěvky: 161
Registrován: 21 bře 2006 22:42

Příspěvek od tempoautomatic » 02 led 2007 18:36

Ahoj, no já nevím...
Mě se stala před týdnem úplně to stejné a musel jsem přeinstalovat počítač. Na tom počítači bylo všechno legální - včetně Cubase 4 a Wavelab 6. A začalo to z ničeho nic dělat při otevírání Halion Symphonic Orchestra - taky legální. Nejdřív ten halion začal shazovat Acid6 Music Studio - taky legální a potom i Cubase 4. Úplně stejná chyba a úplně stejným způsobem, jako tady píše NAB - nepoužívám žádný pluginy. Syntezátory všechny HW. Efekty všechny HW. Kompresor HW. Prostě jsem to všechno přeinstaloval a už to zase všechno pěkně chodí :-).
Tak bych se přikláněl k tomu, že warezem to asi nebylo, ale čím, to taky nevím...

Odpovědět