Cubase SX a zvuková karta

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
harmony36
Příspěvky: 16
Registrován: 14 kvě 2008 01:17

Cubase SX a zvuková karta

Příspěvek od harmony36 » 21 bře 2010 23:15

Ahoj, nechci být za blázna a tak sem ani nebudu zatím vkládat svůj osobní problém se zapojením ext. zvukovky M-Audio Firewire 1814. Ta otázka by jistě byla nejmíň už "milióntá". Je to totiž první věc, co začne zapojovat nováček a je z toho opravdu vedle.

Takže prosím Vás - moje otázka zní : znáte nějaký text, manuál, tutoriál, prostě polopatistický návod jak zapojit externí zvukovku a hlavně co kde a jak v pc a cubase sx3 (devices ap.) nastavit, aby to prostě makalo.

Probírám se už dlouho různými fóry a hudebními servery a musím konstatovat, že návody jak pracovat v cubase s efekty, s midi, s audio atd - tak ty návody jsou včetně vytištěné knihy ap. Ale manuál jak nastavit cubase sx a zvukovku po zapojení jsem nikdy neviděl. Děkuji.
Co nejde rozumem, jde kladivem

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Cubase SX a zvuková karta

Příspěvek od Kermitak » 21 bře 2010 23:19

Noo, mozna to bude prekvapivy, ale postup, jak v cubase nastavit zvukovku, najdes v manualu ke cubase ;) A jak ji pripojit a nainstalovat v pocitaci se zase dozvis v navodu ke zvukovce, pripadne, pokud s tim mas problem, jiste rad pomuze prodejce ty zvukovky, v cem je problem?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase SX a zvuková karta

Příspěvek od pavlii » 22 bře 2010 00:22

:lol: Někteří lidi (nováčci) změnili taktiku; mají záběr přes několik diskusních fór. Docela je obdivuju, jak to potom stíhaj sledovat a vybrat si z těch odpovědí opravdu to podstatné.....

http://www.cubase.cz/viewtopic.php?t=704

P.

Uživatelský avatar
harmony36
Příspěvky: 16
Registrován: 14 kvě 2008 01:17

Re: Cubase SX a zvuková karta

Příspěvek od harmony36 » 22 bře 2010 01:23

Mám na stole knihu (v češtině) od Mediaport o 784 stránkách za 600,- pro Cubase SX 3 a o podrobném nastaven různých záložek v Device ani slovo !!!!
No a Firewire 1814 - tento hw je vcelku logický a zapojení se dá vskutku pořídit i bez manuálu. Nicméně pdf mám.

S nejvyšší pravděpodobností předpokládám potíž v Cubase. Pokoušel jsem se z kláves přes zvukovku nahrát audio. Do zvukovky signál jde, sluchátka ze zvukovky hrají. Zvukovka spojená firewire kabelem 1394 (6pin) do pc. V cubase otevřen projekt s několika audio stopami. 1.audiostopa, aktivní tl.rec. Transport panel (F2) vpravo indikuje signál - tedy pouze v levém sloupci z těch dvou. Tl. REC , ve stopě jede kurzor, ovšem záznam je prázdný !!!
Takže ???

reakce na příspěvek od Pavlii
Je snad logické předpokládat, že na druhém fóru o cubase budou z větší části jiní moderátoři a i jiní návštěvníci, že ?!? A je snad logické předpokládat tedy, že má člověk alespoň dvojnásobnou naději získat radu, že ?!? Já zase nechápu jakékoli příspěvky mimo téma, které řeší všechno možné, jenom ne odpověď na otázku. Zjistil jsem, Pavlii, že jste velmi ochotný moderátor....očekával jsem od rádce, že napíše : takový návod je tam a tam a popisuje obecné nastavení v Device apod. Kdyby tohle viselo na obou fórech byly by jste napříště ušetřeni dalších stovek stejných nebo podobných dotazů na toto téma!!! Proto jsem taky zvolil obecný název nové témy.
Co nejde rozumem, jde kladivem

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Cubase SX a zvuková karta

Příspěvek od Vlad » 22 bře 2010 02:07

pavlii píše::lol: Někteří lidi (nováčci) změnili taktiku; mají záběr přes několik diskusních fór. Docela je obdivuju, jak to potom stíhaj sledovat a vybrat si z těch odpovědí opravdu to podstatné.....

http://www.cubase.cz/viewtopic.php?t=704

P.
no . . . zalozi si dalsi forum, kde se budou radit, kterouzeto odpoved maji vzit v potaz :D

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase SX a zvuková karta

Příspěvek od pavlii » 22 bře 2010 09:25

2harmony: nastavení sběrnic je od strany 13 a ohledně Device je jaksi poznámka na straně 42, že základní nastavení je popsáno v Getting Started. Holt něco je "vyšší dívčí" a něco základ; vždycky jsem uvažoval, že potenciální uživatel software typu Cubase základ nepotřebuje a spíš se mu hodí "vyšší dívčí" :lol:

Ale chápu reakci na mojí poznámku - bylo to mimo tému. Tak pardon. Jinak k Cubase je hodně manuálů a ze systémového hlediska jsou důležité dva: Getting Started (nepřeložený) a Operation Manual (přeložený). Opravdu je potřeba si minimálně ten první z nich prostudovat, jsou tam popsány opravdu VŠECHNY základní nastavení a operace, které se dají v Cubase provádět.

P.

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 22:57

Re: Cubase SX a zvuková karta

Příspěvek od Milan » 22 bře 2010 13:23

pavlii píše:Jinak k Cubase je hodně manuálů a ze systémového hlediska jsou důležité dva: Getting Started (nepřeložený) a Operation Manual (přeložený).
P.
Jen doplním: Manuál Getting Staŕted ke Cubase 5 je kompletně přeložený (90 stránek) a dostat se k němu může každý, kdo si koupí Cubase v ČR z oficiálního zdroje - tedy z disk.cz

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase SX a zvuková karta

Příspěvek od pavlii » 22 bře 2010 13:30

Dík za doplnění, Milane :wink:

P.

Odpovědět