Cubase SX - AudioEditor
Cubase SX - AudioEditor
Zdravím všechny na tomto fóru. Chtěl by jsem použít cubase jak externí audioeditor. Problém je v jedné věci - nevím jak se to dá v cubase nastavit - zda-li to vůbec jde . Chci dosáhnout toho, aby se libovolný wav na HDD po zvolení příkazu : "otevřít v programu" /cubase sx.exe v cubase ihned otevřel. Teď mě to funguje tak, že se sice cubase otevře, ale musím vytvořit nový projekt - v něm duplicitně tento wav importuju - a to je špatně. Díky za info a Vaše zkušenosti.
Zaujimavy problem
Neviem ci by som to na tvojom mieste riesil takto. Ked sa uz rozhodnes pouzivat Cubase vyslovene ako editor (dost nezvycajne), tak naozaj budes musiet vzdy vytvorit najskor projekt do ktoreho importujes konkretny wav. No na tvojom mieste by som ako editor pouzil iny program, ktory je prave na to spraveny, ako napriklad WaveLab, alebo Sound Forge. Praca v nich je ohladne editacie a inych uprav audia ovela jednoduchsia.

@biscuit - vím vo co gou a k čemu to je. Pro ty účely to samozřejmě i používám. Protože však občas páchám i nějaké to video - používám vegas, chtěl jsem použít cubase jako ext. audioeditor. Nechci mít PC zapráskané miliony softu - čím méně tím lépe.
Takže k věci : - umí ten Sound forge i VST pluginy? Jsem na ně zvyklý a chci je využít. Díky za trpělivost a ochotu.
Takže k věci : - umí ten Sound forge i VST pluginy? Jsem na ně zvyklý a chci je využít. Díky za trpělivost a ochotu.
No super Pytkin - to jsem fakt nevěděl - že umí Vegas VST. Mám verzi 5 a nevím kde se nastavují externí pluginy z adresáře. Zkoušel jsem preference - audio - nikde jsem to nenašel. Některé ext. pluginy vegas vidí, potřeboval bych však přiřadit cestu - tak jako v cubase příp,sound Forge. Nevíte někdo jak se to nastavuje??
Jinak ve vegase lze zapnout externí audioeditor - takže bych exportoval pouze Wav. Zkoušel jsem sound Forge - tam to je OK - nelíbí se mě však že se efekty hned vypočítávají do wavu. Podle mě to neumí pracovat se dvěma a více VST plug najednou v real.čase - příp. to zase neumím nastavit.
Jinak ve vegase lze zapnout externí audioeditor - takže bych exportoval pouze Wav. Zkoušel jsem sound Forge - tam to je OK - nelíbí se mě však že se efekty hned vypočítávají do wavu. Podle mě to neumí pracovat se dvěma a více VST plug najednou v real.čase - příp. to zase neumím nastavit.

dave: nevykal jsem, myslel jsem to tak nejak vseobecne, nekonkretne 
peetr1: jak pisu o radku vejs, nebylo to jen na tebe. a sorry uz jsem nejak vybouch, protoze to je fakt divnej dotaz. jinak teda na audio bud pouzivej audio editory - soundforge nebo wavelab (2 asi nej). na to co pises je lepsi wavelab - tam si pekne zavesis pluginy a trada. sf je lepsi na chirurgii a nejsem si jistej jestli umi vst.
jinak teda s vegasem jsem delal jen chvilku, takze nevim. ale premiere od adobe umi taky myslim vsechny mozny audio pluginy.
rozhodne v cubase to nee.

peetr1: jak pisu o radku vejs, nebylo to jen na tebe. a sorry uz jsem nejak vybouch, protoze to je fakt divnej dotaz. jinak teda na audio bud pouzivej audio editory - soundforge nebo wavelab (2 asi nej). na to co pises je lepsi wavelab - tam si pekne zavesis pluginy a trada. sf je lepsi na chirurgii a nejsem si jistej jestli umi vst.
jinak teda s vegasem jsem delal jen chvilku, takze nevim. ale premiere od adobe umi taky myslim vsechny mozny audio pluginy.
rozhodne v cubase to nee.
Naposledy upravil(a) biscuit dne 05 lis 2006 21:24, celkem upraveno 2 x.
- freecoolin
Ext editor v SX2 prej nejde nastavit 
SondForge podle mě neumí VST, ale teď si to nemůžu ověřit.
Měl by je v pohodě umět WaveLab.
Když jsme u toho, nevíte někdo jak nastavit ve Wavelabu aby spolykal VST pluginy v externím adresáři?
Nebo kam se mají instalovat pluginy aby je WaveLab viděl?
Do adresáře wavelab? Do Cubase?
Mám zase klasickej problém s Waves.

SondForge podle mě neumí VST, ale teď si to nemůžu ověřit.
Měl by je v pohodě umět WaveLab.
Když jsme u toho, nevíte někdo jak nastavit ve Wavelabu aby spolykal VST pluginy v externím adresáři?
Nebo kam se mají instalovat pluginy aby je WaveLab viděl?
Do adresáře wavelab? Do Cubase?
Mám zase klasickej problém s Waves.