Cubase SX - AudioEditor

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Cubase SX - AudioEditor

Příspěvek od peetr1 » 03 pro 2005 08:40

Zdravím všechny na tomto fóru. Chtěl by jsem použít cubase jak externí audioeditor. Problém je v jedné věci - nevím jak se to dá v cubase nastavit - zda-li to vůbec jde . Chci dosáhnout toho, aby se libovolný wav na HDD po zvolení příkazu : "otevřít v programu" /cubase sx.exe v cubase ihned otevřel. Teď mě to funguje tak, že se sice cubase otevře, ale musím vytvořit nový projekt - v něm duplicitně tento wav importuju - a to je špatně. Díky za info a Vaše zkušenosti.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 03 pro 2005 10:50

Zaujimavy problem :lol: Neviem ci by som to na tvojom mieste riesil takto. Ked sa uz rozhodnes pouzivat Cubase vyslovene ako editor (dost nezvycajne), tak naozaj budes musiet vzdy vytvorit najskor projekt do ktoreho importujes konkretny wav. No na tvojom mieste by som ako editor pouzil iny program, ktory je prave na to spraveny, ako napriklad WaveLab, alebo Sound Forge. Praca v nich je ohladne editacie a inych uprav audia ovela jednoduchsia.

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 03 pro 2005 10:56

Dano - Naprostej souhlas, nejsem si jistej ale myslim ze v cubase to tak na 90% nejde aby to rovnou naskakovalo jako editor a nemusel si nic importovat....

Jestli muzu doporucit na tohle Sound Forge od sony.Tak je to v pohode nemusis nic importovat.
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 03 pro 2005 11:20

ty woe, kdyz uz piratite, tak aspon premejslejte k cemu je ten danej soft, co si nekde stahujete - tohle uz je fakt priklad naprosty ignorance.

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 03 pro 2005 11:28

biscuit - Co ja piratuju?Ja sem jenom doporucil jeden program to je vse.
....:::: DJ Dave ::::....

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 03 pro 2005 14:34

:lol: to je v pohode. biscuit len zo slusnosti vykal Peetrovi1

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 03 pro 2005 15:28

dano - Jo tak to mi nedoslo :lol:
....:::: DJ Dave ::::....

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 03 pro 2005 23:40

@biscuit - vím vo co gou a k čemu to je. Pro ty účely to samozřejmě i používám. Protože však občas páchám i nějaké to video - používám vegas, chtěl jsem použít cubase jako ext. audioeditor. Nechci mít PC zapráskané miliony softu - čím méně tím lépe.
Takže k věci : - umí ten Sound forge i VST pluginy? Jsem na ně zvyklý a chci je využít. Díky za trpělivost a ochotu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 pro 2005 03:15

peetr1 : Vegas ma slusnu audio editaciu (asi jednu z najlepsich , medzi video softwarmi) .. preco to chces silou mocou tahat mimo ??? dalsi problem , ked mas zdroje v AVI alebo MOV .. to otvarat do cubase je zvrhlost .. Vegas vie VST pluginy ..

DJDave
Příspěvky: 382
Registrován: 31 kvě 2005 17:48

Příspěvek od DJDave » 04 pro 2005 09:27

Peetr1 - Soundforge umi dx a myslim ze i vst??
....:::: DJ Dave ::::....

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 04 pro 2005 12:44

No super Pytkin - to jsem fakt nevěděl - že umí Vegas VST. Mám verzi 5 a nevím kde se nastavují externí pluginy z adresáře. Zkoušel jsem preference - audio - nikde jsem to nenašel. Některé ext. pluginy vegas vidí, potřeboval bych však přiřadit cestu - tak jako v cubase příp,sound Forge. Nevíte někdo jak se to nastavuje??
Jinak ve vegase lze zapnout externí audioeditor - takže bych exportoval pouze Wav. Zkoušel jsem sound Forge - tam to je OK - nelíbí se mě však že se efekty hned vypočítávají do wavu. Podle mě to neumí pracovat se dvěma a více VST plug najednou v real.čase - příp. to zase neumím nastavit. :(

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 pro 2005 23:18

peetr1 : VST pluginy vie asi az verzia 6 .. Upgradni ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 05 pro 2005 10:16

dave: nevykal jsem, myslel jsem to tak nejak vseobecne, nekonkretne ;)
peetr1: jak pisu o radku vejs, nebylo to jen na tebe. a sorry uz jsem nejak vybouch, protoze to je fakt divnej dotaz. jinak teda na audio bud pouzivej audio editory - soundforge nebo wavelab (2 asi nej). na to co pises je lepsi wavelab - tam si pekne zavesis pluginy a trada. sf je lepsi na chirurgii a nejsem si jistej jestli umi vst.
jinak teda s vegasem jsem delal jen chvilku, takze nevim. ale premiere od adobe umi taky myslim vsechny mozny audio pluginy.
rozhodne v cubase to nee.
Naposledy upravil(a) biscuit dne 05 lis 2006 21:24, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
freecoolin
Příspěvky: 264
Registrován: 25 lis 2004 09:53

Příspěvek od freecoolin » 05 pro 2005 12:08

kde si nastavim v CUBASE SX2, externí audio editor (sounforge)?

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 05 pro 2005 13:02

Ext editor v SX2 prej nejde nastavit :-(
SondForge podle mě neumí VST, ale teď si to nemůžu ověřit.
Měl by je v pohodě umět WaveLab.

Když jsme u toho, nevíte někdo jak nastavit ve Wavelabu aby spolykal VST pluginy v externím adresáři?
Nebo kam se mají instalovat pluginy aby je WaveLab viděl?
Do adresáře wavelab? Do Cubase?
Mám zase klasickej problém s Waves.

Odpovědět