Cubase SX + E-MU 1212M section

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Cubase SX + E-MU 1212M section

Příspěvek od delay » 27 bře 2006 08:39

Mám kartu E-MU 1212M a CUbase SX.

Současné zapojení PatchMixu:
E-MU L/In: send to ASIO 1/2 - Cubase BUS 1,2
E-MU R/In: send to ASIO 3/4 - Cubase BUS 3,4
E-MU S/PDIF in: send to ASIO 5/6 - Cubase BUS 5,6
WAV in: send to ASIO 7/8 - Cubase BUS 7,8
pak ještě ASIO in 31/32 - výstup z Cubase (to si Cubase přiřadil sám, ale vůbec nevim proč???)

Cubase 24-bit/48KHz


Problémy:
:?: 1) Menší problém - Při každém restartu programu, novém projektu atd... mi Cubase "oněmí".
Tzn., že slyším zvuk, který mohu nahrát, ale nahraný zvuk už potom neslyším. Na výstupu je v level metru vidět patřičnej signál, ale zvuk nikde.

Zjistil jsem, že stačí v DEVICES kliknout na E-MU ASIO driver (ikdyž tam je navolenej) a otevřít nastavení. Potom již zvuk jde. Podle mě je to ale blbost, dělat tohle po každým restaru Cubase, navíc když tam stabilně ten E-MU ASIO driver je navolenej a já vůbec nic nezměním, pouze vlezu do toho menu...žádný změny v nastavení nedělám, žádná nová volba, jen prokliknutí...

Nepomohlo ani uložení vlastní TEMPLATE...


:?: 2) Správný direct monitoring, použití VST real-time
Jelikož začínám, chtěl jsem si jen tak pohrát s nějakým pluginem Amplitube atd... Myslel jsem, že tento efekt funguje real time - tzn. že bych ho měl slyšet soušaně při nahrávání, ale toho se mi nepodařilo docílit... Efekt slyším akorát při playbacku nahraného zvuku (insert).

Nevím, zda je problém v zapojení monitoringu, protože po pravdě ani nevím, jak to správně zapojit a co je k tomu potřeba. (?)


Jsou to zatím jen takové kraviny, ale rád bych tyhle věci řešil, abych lépe pochopil, jak Cubase pracuje...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 27 bře 2006 08:59

ad 2) problém je v nastavení monitoringu :-) efekt pluginy uslyšíš real-time při aktivování tlačítka "Monitor" (repráček) na příslušné audio stopě, kde je pligina navěšená.

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 27 bře 2006 09:14

pavlii:
Hm, tak toho jsem si fakt nevšim - jestli je to tímhle, tak to se moc omlouvám za pitomej dotaz, jenom jsem to narval do insertu a čekal na změnu...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 27 bře 2006 09:16

2delay: :-D v poho.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 bře 2006 23:23

delay : hlavne musis direct monitoring vypnut , ked chces pocut efekty pri nahravani ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 28 bře 2006 06:14

Pytkin:
Máš pravdu, vypnul jsem direct monitoring v nastavení Cubase, ale to samo o sobě nestačilo...
Musel jsem překopat PatchMix:
E-MU L/In: direct monitoring ASIO 1/2 - Cubase BUS 1,2
E-MU R/In: direct monitoring ASIO 3/4 - Cubase BUS 3,4
atd...
Já prostě pořád hledal problém v Cubase, a ono to zatím chtělo tohle nastavení na zvukovce... (prostě začátečník no :-))

Odpovědět