Cubase SX efekty v reálném čase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Hawkey
Příspěvky: 9
Registrován: 27 říj 2004 16:56

Cubase SX efekty v reálném čase

Příspěvek od Hawkey » 29 říj 2004 13:11

Zdravím. Jak mám nastavit cubase abych slyšel efekty v reálném čase.. .tj. již při nahrávání zvuku ( například u zpěvu reverb)
V samplitude využívám fx monitoring.. .v cubase jsem nic takového nenašel. Zná to někdo ?

Henri
Příspěvky: 3
Registrován: 15 říj 2004 10:07

Příspěvek od Henri » 29 říj 2004 13:33

To už tady je napsaný aspoň tisíckrát....
na audio stopě si vyber patřičný vstup a výstup, zapni na ní monitoring tím žlutým repráčkem a pak si na insert dej co chceš.. :wink:

PS: nevíte někdo co je to ten direct monitoring?? Když tuhle funkci zapnu, tak mi nefunguje výše zmíněné efektování a přestane mi fungovat i vst system link...
taky by mě zajímalo k čemu je funkce ultra low latency, žádný rozdíly nezaznamenávám, krom toho, že když je zapnutá tak je system méně stabilní...

Hawkey
Příspěvky: 9
Registrován: 27 říj 2004 16:56

Příspěvek od Hawkey » 29 říj 2004 14:01

no jo, ale mi to tak teda nefunguje.... pořád slyším jen bezefektový zvuk.. .a ten s efektem slyším jen při přehrávání...
Jo a ten direct monitoring:
Jestliže je tvůj ovladač zvukové karty kompatibilní s ASIO 2.0 můžeš používat funkci direct monitoring ( přímý monitoring)
Funguje to tak že, samotný zvuk je posílán zpátky přímo do mixážního pultu tvojí zvukové karty. Umožní ti to přímo přes výstupy zvukové karty slyšet, co přichází do Cubase, bez jakéhokoli zpoždění mezi vstupem a výstupem. Přímý monitoring se ale nedá používat u efetktů, EQ, a dalších funkcí okna Mixer, které se přímo nevztahují ke směrování signálu. To znamená, že nebudeš moci aplikovat efekty typu insert a očekávat, že si je budeš moci poslechnout při nahrávání v reálném čase. Když si vybereš tuto volbu, můžeš také nastavit možnosti monitoringu v Cubase. Takto můžeš určit, kdy se uplatní přímý monitoring a kdy interné směrování signálu programu Cubase :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2004 13:31

Henri : Direct monitoring je vlastne ovladanie HW monitoringu na karte .. Karta to musi samozrejme podporovat (to dnes robia asi vsetky) .. Ide o to, ze karta posiela vstup do vystupu .. Priamo = direct .. Preto nemozes pocut efekty z pocitaca , lebo ten signal ide rovno zo vstupu na vystup .. ma to tym padom nulovu latenciu (ZERO latenci monitoring) .. Takyto monitoring mali vladtne vzdy vsetky karty .. Je to akoby mixer , kde si navolis vstup , ktory ma hrat von .. Directo monitoring znamena to, ze toto monitorovanie dokaze ovladat pocitac (resp. software) .. Cize software zapina/vypina odposluch daneho vstupu ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2004 13:32

Hawkey : ak mas zapnuty direct monitoring , tak to vzdy budes pocut bez efektov ...

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 02 lis 2004 10:33

Ja som tiež po preinštalovaní kompu zis?oval, prečo mi nefunguje monitoring na stope. Po aktivácii alebo deaktivácii monitoringu (toho oranžového repráčiku na stope) nedošlo ku žiadnej zmene. Inserty 0 bodov. Potom som vypol v nastaveniach položku Direct Monitoring a už to šlape ako má ...

Cantona
Příspěvky: 3
Registrován: 21 zář 2008 15:09

Příspěvek od Cantona » 14 led 2009 13:59

Přeji hezký den,
já bych potřeboval poradit, jak dostat HW efekt na již nahranou kytaru v Cubase SL 3. Dělám konečný mix skladby a chci vyzkoušet jiné efekty, než které nabízí Cubase. Mám Lexicona, který je propojen se zvukovou kartou RME, ale nevím co v Cubase pozapínat (insert???), aby mi kytara hrála i s efektem. Myslím, že to musí jít nějakým způsobem rozchodit. Přece není možné, abych nahrával efekt již při nahrávání, když nevím jak to bude znít v konečném mixu. A volat opět kytaristu, aby to přehrál??? Doufám, že jsem to nějak rozumně rozepsal :) a děkuji za radu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 14 led 2009 15:00

2Cantona: sakryš, zrovna když dodělávám článek :-D stručně řečeno: musíš (pokud už nemáš) nakonfigurovat navíc vstup(y) a výstup(y) ze zvukové karty, ke kterým připojíš LEXICONa. SL verze tuším neumí HW Effects (nebo jak se jmenuje ta záložka), takže práce nebude asi tak sofistikovaná jako v SX, ale v pohodě ;-) Až to takto nakonfiguruješ a pospojuješ, pustíš nahrávání (při současném přehrávání té audio stopy pochopitelně) a do druhé audio stopy nahraješ ten efektovaný signál.

P.

Cantona
Příspěvky: 3
Registrován: 21 zář 2008 15:09

Příspěvek od Cantona » 14 led 2009 15:51

Díky za tak rychlou odpověď, jdu to vyzkoušet.

Odpovědět