Cubase SX vs. jiné VSTi od Steinberg

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Cubase SX vs. jiné VSTi od Steinberg

Příspěvek od Jindrix » 28 pro 2007 12:14

Zdravím všechny a prosím o názory/ rady:

Používám Cubase SX (nutno podotknout, že verzi 2 - na to, co potřebuji mi stačí).
Chtěl jsem vyzkoušet i některé VST nástroje od Steinberga, konkrétně Virtual Guitarist, Hypersonic a Halion.
- Virtual Guitarist se chová korektně - lze ho v Cubase vybrat ze seznamu VSTi, přiřadit MIDI stopě a bez problémů funguje.
- Hypersonic v seznamu VSTi vidím, ale když ho chci přiřadit MIDI stopě, spadne mi celý Cubase s "Nespecifikovanou chybou". Hypersonic musím spustit paralelně mimo spuštěný Cubase v ReWire-Slave modu (kdy běží v podstatě jako samostatná aplikace a s Cubase je pouze propojená MIDI a audio kanály).
- Halion v seznamu VSTi vůbec nevidím. Pokud zkopíruji příslušnou .dll Halionu přímo do složky Cubase s VSTpluginy, Cubase při spouštění zatuhne na detekci VST Halion. Halion opět musím spouštět pouze v ReWire modu.

Chci se zeptat - je to verzí 2 Cubase, nebo je to prostě známou a paradoxní nekompatibilitou Cubase s VSTi stejné značky?
Nebo je to tím, že ty popisované VSTi jsou dema? (I když - Steinberg Virtual Guitarist je také demo a funguje bez problémů...)
Jestli s tím máte někdo zkušenosti, poraďte prosím.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 pro 2007 12:16

No, vzhledem k tomu ze je vse od jedne firmy, je tvuj problem idealni kandidat na dotaz na support Steinbergu. Halion jsem zkousel pod SX3 i 4 bez problemu.

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 28 pro 2007 12:22

Kermitak: Jasně, i na to se chystám, i když už "slyším" to, že verze SX2 už není podporovaná, abych používal vyšší... Neříkám, že někdy třeba nebudu upgradovat, ale zatím se k tomu nechystám. S mnou popisovaným problémem se dá žít, ale prostě mě zajímá, proč to tak je a napadlo mě, jestli se s tím někdo z vás už nesetkal, případně jestli někdo nějaký z těch VST má a jak mu "jedou" pod Cubase i jiných verzí, toť asi vše...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 pro 2007 15:41

mne vsetky 3 chodili v SX2 .. ono by si asi aj mal napisat o ake verzie sa jedna ..

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 28 pro 2007 15:49

Pytkin: Jasně, omluva:
- Steinberg Virtual Guitarist Electric Edition 1
- Steinberg Hypersonic 2
- Steinberg Halion 3

DAW je Steinberg Cubase SX 2.2.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 pro 2007 15:55

ej .. no ja som skusal urcite Hypersonic 1 a Halion 1 alebo 2 .. cize moze byt problem v tom ze mas moc nove verzie ..

SX2 ma tusim este VST1 technologiu .. Hypersonic 2 bude asi VST2 .. A Halion 3 by som odhadoval na VST3 (Ta je v Cubase 4 a Nuendo 4) .. spatne to kompatibilne je , dolu mozno nie ..
tu su HALION 3 system requirements
http://www.steinberg.net/630_1.html
For using as plug-in or Rewire slave-device, a VST2, DXi2 or Rewire compatible Host is required.

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 28 pro 2007 15:58

Pytkin: Díky moc. Myslel jsem si, že to bude problém v té nízké verzi Cubase SX. Zatím to naštěstí "jede" alespoň v tom ReWire modu, ale jak tak koukám, o upgrade už abych začal uvažovat, pokud si chci pořídit novější VSTčka :)
Díky.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 pro 2007 16:17

jindrix : alebo pouzivaj starsie VSTcka ! :)

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 28 pro 2007 16:45

Pytkin: Anebo tak ;)
Asi to tak zatím dopadne. Mám jich spoustu starších, které jsou hodně dobré a Cubase zatím opravdu upgradovat nechci.
Díky za reakce!

Odpovědět