Cubase SX2 - zarovnání Project cursor ???

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Cubase SX2 - zarovnání Project cursor ???

Příspěvek od Jindrix » 27 říj 2007 12:09

Zdravím všechny a omlouvám se za tohle téma, ale třeba někdo poradíte:

V Cubase SX2 se mi objevil problém se zarovnáváním "Project cursor" (té svislé čáry, informující o tom, v jakém místě tracku se právě nacházíte ) :
Když jsem si u některé MIDI stopy otevřel Key Editor a kliknul v horní liště (zobrazující takty a doby) např. na 2. takt, Project cursor se mi automaticky zarovnal na nejbližší dobu (podle nastavení kvantizace ):

Obrázek

Teď mi to ale přestalo fungovat a v Key Editoru se mi Project cursor umístí přesně tam, kam kliknu, nezarovná se na nejbližší dobu a nastavení kvantizace ignoruje:

Obrázek

V okně projektu (Project window) se mi project cursor zarovnává vždy na nejbližší takt od kliknutí myší, to je v pořádku.
Jistě; mohu si v transportním panelu ručně pozici Project cursor přepsat a nastavit, jak potřebuji (a to také zatím nouzově dělám), jen by mě zajímalo, co jsem kde odkliknul a jak to napravit.

Předem díky za rady!
Naposledy upravil(a) Jindrix dne 27 říj 2007 19:06, celkem upraveno 2 x.

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 27 říj 2007 12:57

je to ta modrá ikona co máš na prvním obrázku nahoře vlevo >I<, v key editoru je v horní liště asi v polovině obrazovky

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 27 říj 2007 13:19

elektri: Díky, to jsem zkoušel už předtím, ale v Key editoru mi to nefunguje, v Project window ano.
Nejedná se mi o umístění not do mřížky (to funguje), ale o zarovnání Project cursor na nejbližší dobu, nebo alespoň takt.
Naposledy upravil(a) Jindrix dne 27 říj 2007 18:35, celkem upraveno 1 x.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 27 říj 2007 17:27

v key u SX3 se to řídí podle kvantizace, nastav si ji na 1/1 a uvidíš :-)

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 27 říj 2007 18:37

Poklop: Mám bohužel verzi SX2 a to, co jsi psal, tam nefunguje :(

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 27 říj 2007 19:25

tak musíš hledat, zdá se mi divný, že by to nešlo ...

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 27 říj 2007 19:32

Poklop: No právě, že předtím to fungovalo, ale nevím PŘED ČÍM, co jsem udělal - nejsem si vědom žádných nadstandardních operací. Buďto to bude opravdu nějaká hloupost, nebo pořádný "ořech". Ale i tak díky za snahu!

Viktor
Příspěvky: 17
Registrován: 08 bře 2004 13:34

Příspěvek od Viktor » 29 říj 2007 00:11

1. musis mit zapnuty snap - tlacitko >I<, standardne keycommand "J"
2. vpravo od toho tlacitka je dropdown menu - chces mit zaskrtnutou moznost "grid" - zobrazi se jako mrizka
3. od toho vpravo je dalsi dropdown menu, kde si vyberes jakou ma mrizka presnost

drzim palce at je to ono...

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 29 říj 2007 19:19

Viktor píše:1. musis mit zapnuty snap - tlacitko >I<, standardne keycommand "J"
2. vpravo od toho tlacitka je dropdown menu - chces mit zaskrtnutou moznost "grid" - zobrazi se jako mrizka
3. od toho vpravo je dalsi dropdown menu, kde si vyberes jakou ma mrizka presnost

drzim palce at je to ono...
Díky za snahu, ale není to bohužel ono.
To, co píšeš, bohužel funguje pouze v Project Window, ne v KEY EDITOR - v KEY EDITORu nemám to dropdown menu s mřížkou vůbec dostupné a přesnost mřížky (Grid Type) také ne. Jen kvantizaci (která mi zarovnává vkládané noty, to funguje) a délku kvantizace, to funguje také.
Jinak je pravda, že ta klávesa "J" opravdu aktivuje tu funkci "Snap", o tom jsem nevěděl. Ale v Key Editor se mi Project cursor (opakuji - ta svislá čára, označující aktualní místo v tracku) prostě nezarovnává.
I tak ale díky!

Viktor
Příspěvky: 17
Registrován: 08 bře 2004 13:34

Příspěvek od Viktor » 30 říj 2007 11:40

Aha...uz ti rozmumim...
No tak tohle nevim - me se Project Cursor v Key Editoru zarovnava jen pri malem zvetseni casove osy a nevzpominam si, ze by se nekdy zarovnaval pri vetsim. Zadne nastaveni, ktere by to umoznovalo zmenit, jsem nenasel. Promin.

Jindrix
Příspěvky: 430
Registrován: 09 kvě 2007 20:58

Příspěvek od Jindrix » 30 říj 2007 15:15

Viktor: Řeším to teď zarovnáváním v Project Window a žít se s tím dá...
Jak se mi to podařilo zrušit, opravdu nevím :(
Ale moc díky za snahu!

Odpovědět