Cubase + Virus C - - - nehraje zvolený zvuk

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Calibier
Příspěvky: 110
Registrován: 13 zář 2010 22:16

Cubase + Virus C - - - nehraje zvolený zvuk

Příspěvek od Calibier » 14 čer 2012 19:53

Dobrý den.

Mám problém....

V Cubase AI 4 mám 11 midi stop na kanále č. 1 a u všech nastavím "bank" a "patch" např. 1 a 8, ale když dám "play" tak mi hraje sice bank č. 1, ale patch hraje č. 0, jako kdybych měl na "patch" nastaveno "0", nebo "off".
Cubase s Virusem komunikuje... když vybírám banku a patch, tak se mi to na Virusovi "mění" . . .

Když vyměním patch za chodu, tak zůstane mnou zvolený, ale po "stop" a "play" hraje opět "0".

Co kde mám udělat, aby vždy hrál patch, který mám zvolený u všech midi stop?

Děkuji . . .

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Cubase + Virus C - - - nehraje zvolený zvuk

Příspěvek od a.tom.x » 14 čer 2012 20:30

11 midi stop na jednom kanále? proč?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2678
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase + Virus C - - - nehraje zvolený zvuk

Příspěvek od MDudas » 14 čer 2012 20:52

Ak mas 11 stop na kanale 1, tak sa vsetky pokusaju hrat rovnakym zvukom, a to poslednym nastavenym na kanale 1. Preto, ak prepnes patch za chodu, Ti to hraje "spravne" az po stop.
Ak si mal v umysle hrat 11 roznych nastrojov (patchov), musis pouzit 11 kanalov. (alebo menej, ak nehraju tracky sucasne).
Ak si mal v umysle hrat vsetko jednym patchom na kanale 1, tak potom tam mas niekde na zaciatku skladby vsunuty bank/patch select, na ktory si zabudol.... :)

Calibier
Příspěvky: 110
Registrován: 13 zář 2010 22:16

Re: Cubase + Virus C - - - nehraje zvolený zvuk

Příspěvek od Calibier » 14 čer 2012 21:24

MDudas: Všechno mi má hrát jeden nástroj.... už jsem to vyřešil... zjistil jsem, která stopa mi to přepíná a tak jsem jí vymazal a zkopíroval jen "noty" do nové a už to jde . . . díky ;)

Calibier
Příspěvky: 110
Registrován: 13 zář 2010 22:16

Re: Cubase + Virus C - - - nehraje zvolený zvuk

Příspěvek od Calibier » 14 čer 2012 21:58

:O . . . dělá mi to zase . . .

MDudas: kde je prosimtě ten "bank/patch" select, co tam mam nejspíše vsunutý?? kde to smažu, nebo předělám...? Díky...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2678
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cubase + Virus C - - - nehraje zvolený zvuk

Příspěvek od MDudas » 14 čer 2012 22:53

No musis kuknut editor Eventov - tam by mali byt vsetky skryte veci....
Mam dojem (neni som doma, sorry), ze ked vyznacis vsetky podstatne tracky a otvoris ten events editor, tak Ti vypise noty aj controlery aj vsetko pre vsetky tracky naraz. Tam hladaj patch/program change.

Odpovědět