cubase vs. nuendo

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
dano

Příspěvek od dano »

teraz sa tu zacina varit z vody...

kexik

Příspěvek od kexik »

nema iny engine... bejvavalo, dnes je engine rovnaky, dokonca aj lacnucky essentials ma rovnaky engine, s vynimkou stretchovacieho algoritmu (ten nema)

boro

Příspěvek od boro »

noo, ano, myslel som engine, ale nechcel som to takto priamo, lebo vyzera a sprava sa rovnako.
Ano, varim z vody:
- Hovori sa, ze VRAJ projekt vyexportovany v 3-kovych verziach cubase/nuendo ma inu farbu zvuku
- Hovori sa, ze VRAJ na vyvoj nuenda bolo vynalozenych omnoho viac penazi, preto je drahsi.. a VRAJ to nie kvuoli videu..

Vcelku gulas z diviny.

elektri

Příspěvek od elektri »

já spíš slyšel že od verze 3, je to ten samej engine

boro

Příspěvek od boro »

to je ale ironicke pre profesionalov s AUDIO studiami, ktori v presvedceni,
ze v 3-kach je iny engine - kupili nuendo.
teda ja poznam jedneho.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Kdyz neco kupuju, tak si u vyrobce prectu specifikaci...

fova

Příspěvek od fova »

Take jsem nekde na diskuznim foru, tusim, cetl, ze engine je stejny, ale rovnou rikam, ze toto je prohlaseni typu "jedna pani povidala" :-)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

takze asi takhle http://www.steinbergcanada.com/products ... do_faq.htm

Does Nuendo sound better than Cubase?
Cubase and Nuendo share the exact same audio engine and pristine sound quality featuring 32 bit floating point bit depth. Nuendo also adds the ability to record at up to 192kHz and output up to 384kHz sample rates.

a tyka se to verze 3

kexik

Příspěvek od kexik »

presne tak, je to napisane cierne na bielom na sajte steinbergu a bolo to cierne na bielom v mnohych casopisoch, ktorych redaktori vyspovedali rovno ludi od steinberga. ziadny slepy gulas nevarime. JE tam vsade jeden engine, prave naopak, vyvijat DVA enginy by bola draha blbost

Adman

Re: cubase vs. nuendo

Příspěvek od Adman »

Zdravíčko, náhodou jsem narazil na tuhle otázku a google mě sem hned nasměroval.
---
Dokázal by tu prosím někdo tedy shrnout rozdíly??
/ spíš po praktické stránce, engine člověk při práci neřeší moc, co je jiné, vzhled, práce, jiná barva zvuku jsem se snad dokonce dočetl, jak je toto tmožné? :)
---
(Zatím dělám v Cubasu. Studuju zvukařinu na filmovce, tak v tom míchám filmy a chtěl bych se začít věnovat víc muzice.)
Děkuju za spásné osvětlení celé problematiky :o))

Fractal

Příspěvek od Fractal »

v nuendu lze míchat 6ti a více kanálový zvuk, což jako filmař využiješ, navíc jsou tam dostupné různé synchronizačni a postsynchronizační kódy, stejně tak můžeš používat i externí synchronizace (což asi v cubase taky?)... nevím jak dneska, ale nuendo mělo vždy širší podporu pro různé formáty na import i export a taky více nastavení pro video screen

myslim že dneska už je engine identický, takže track vyrenderovany v nuendu i cubase by měl znít uplně stejně

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

5.1 sa da miesat aj v Cubase ..

Vlad

Příspěvek od Vlad »

pak teda nechapu ten cenovej rozdil. Se mi nechce verit, ze je to jen v lepsich pre a post editacnich funkcich upravy s videem :shock:

Odpovědět