cubase vs. nuendo
noo, ano, myslel som engine, ale nechcel som to takto priamo, lebo vyzera a sprava sa rovnako.
Ano, varim z vody:
- Hovori sa, ze VRAJ projekt vyexportovany v 3-kovych verziach cubase/nuendo ma inu farbu zvuku
- Hovori sa, ze VRAJ na vyvoj nuenda bolo vynalozenych omnoho viac penazi, preto je drahsi.. a VRAJ to nie kvuoli videu..
Vcelku gulas z diviny.
Ano, varim z vody:
- Hovori sa, ze VRAJ projekt vyexportovany v 3-kovych verziach cubase/nuendo ma inu farbu zvuku
- Hovori sa, ze VRAJ na vyvoj nuenda bolo vynalozenych omnoho viac penazi, preto je drahsi.. a VRAJ to nie kvuoli videu..
Vcelku gulas z diviny.
takze asi takhle http://www.steinbergcanada.com/products ... do_faq.htm
Does Nuendo sound better than Cubase?
Cubase and Nuendo share the exact same audio engine and pristine sound quality featuring 32 bit floating point bit depth. Nuendo also adds the ability to record at up to 192kHz and output up to 384kHz sample rates.
a tyka se to verze 3
Does Nuendo sound better than Cubase?
Cubase and Nuendo share the exact same audio engine and pristine sound quality featuring 32 bit floating point bit depth. Nuendo also adds the ability to record at up to 192kHz and output up to 384kHz sample rates.
a tyka se to verze 3
Re: cubase vs. nuendo
Zdravíčko, náhodou jsem narazil na tuhle otázku a google mě sem hned nasměroval.
---
Dokázal by tu prosím někdo tedy shrnout rozdíly??
/ spíš po praktické stránce, engine člověk při práci neřeší moc, co je jiné, vzhled, práce, jiná barva zvuku jsem se snad dokonce dočetl, jak je toto tmožné?
---
(Zatím dělám v Cubasu. Studuju zvukařinu na filmovce, tak v tom míchám filmy a chtěl bych se začít věnovat víc muzice.)
Děkuju za spásné osvětlení celé problematiky
))
---
Dokázal by tu prosím někdo tedy shrnout rozdíly??
/ spíš po praktické stránce, engine člověk při práci neřeší moc, co je jiné, vzhled, práce, jiná barva zvuku jsem se snad dokonce dočetl, jak je toto tmožné?

---
(Zatím dělám v Cubasu. Studuju zvukařinu na filmovce, tak v tom míchám filmy a chtěl bych se začít věnovat víc muzice.)
Děkuju za spásné osvětlení celé problematiky

v nuendu lze míchat 6ti a více kanálový zvuk, což jako filmař využiješ, navíc jsou tam dostupné různé synchronizačni a postsynchronizační kódy, stejně tak můžeš používat i externí synchronizace (což asi v cubase taky?)... nevím jak dneska, ale nuendo mělo vždy širší podporu pro různé formáty na import i export a taky více nastavení pro video screen
myslim že dneska už je engine identický, takže track vyrenderovany v nuendu i cubase by měl znít uplně stejně
myslim že dneska už je engine identický, takže track vyrenderovany v nuendu i cubase by měl znít uplně stejně
5.1 sa da miesat aj v Cubase ..
pak teda nechapu ten cenovej rozdil. Se mi nechce verit, ze je to jen v lepsich pre a post editacnich funkcich upravy s videem