Cubase VST problémy pod Win XP

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Cubase VST problémy pod Win XP

Příspěvek od a.tom.x » 23 kvě 2007 00:03

Tak už začínám lehce vyšilovat. Cubase VST 5 mi dělá problémy pod Win XP. Občas nepouští MIDI data na vstupu do výstupu, když zvolím nástroj guma, zůstane mi šipka takže si pěkně mažu tracky aniž bych chtěl,. Z neznámých důvodů se koušou sysex streamy, Motormix remote chvílema nejede. Naposledy se mi přemapovali všechny MIDI stopy o jeden MIDI okruh vedle (co byl okruh 7 je najednou 8 apod.) Podotýkám, že mám originál s HW klíčem. Máte někdo funkční VST pod XP? Máte nebo jste měli podobné problémy a podařilo se je vyřešit? Opravdu se mi nechce vyhazovat prachy za C4, i když mě to asi fakt nemine ... grrrr. :evil:

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 kvě 2007 00:37

Pracoval jsem na tom jen chvilku (než jsem se kvůli problémům se SoundDiverem vrátil k 98se), ale žádný problém jsem neměl. Používal jsem ale jen 2 MIDI okruhy s MIDImanem MIDIsPort 2x2.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
sunrise
Příspěvky: 73
Registrován: 01 kvě 2007 12:55

Příspěvek od sunrise » 23 kvě 2007 13:57

Mě to Cubase dělá taky - je jen otázkou, když si koupím legální verzi pomalu za 30.000 jestli to bude dělat taky, pak děkuji nechci :(
Win7 64bit pro, 4core, Intel i7-920, 12GB 1800MHz
Mackie Control Universal PRO, Steinberg MR816x, KRK V8II
Cubase 5, Battery 3, Kontakt 4, NEXUS2, Largo, Roland SH-201, Korg MS-20,
Fat funker & 5060, Neumann U87 classic, RODE: NT 2A, UAD-2 DUO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 kvě 2007 15:33

a.tom.x : tiez som prevadzkoval Cubase VST len na win98.. s XP nemama skusenost ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 kvě 2007 16:59

sunrise píše:Mě to Cubase dělá taky - je jen otázkou, když si koupím legální verzi pomalu za 30.000 jestli to bude dělat taky, pak děkuji nechci :(
VST 5 už se neprodává. A nový Cubase je dělán na XP - všem, co ho mají legálně, snad běhá v pohodě.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 23 kvě 2007 17:33

No já si můžu koupit crossgarde na C4 za 12 t, ale nechce se mi do toho. SX a výš mě nebaví svou grafickou nepřehledností a komplikovaností, abych narval na displej to co se mi vejde ve VST bych potřeboval přidat docela hodně palců na LCD (mám 2x 19´). Při mém momentálním 8x8 MIDI (budu rozšiřovat na 24x24) je to už peklo ... :( navíc přidaná hodnota u SX / C4 značně diskutabilní (nepoužívám vůbec VSTi)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 kvě 2007 17:41

Tome, jestli nutně kvůli muzice nepotřebuješ XP, tak se vrať k 98se, kup si HD šuplíky a druhý HD a měj měnitelný systémový Hard. Budeš mít dva oddělené operační systémy. Navíc na XP můžeš zkoušet všechny možné blbosti a na 98se si vychytáš jen to, co nutně potřebuješ na studio.

Nevýhoda: HD v šuplíku je hlučnější
Výhoda: když chceš hrát hru, musíš vyměnit Hard. A to raději dál dělám na muzice :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět