Cubase-VSTi nereaguje na midi

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
harmony36
Příspěvky: 16
Registrován: 14 kvě 2008 01:17

Cubase-VSTi nereaguje na midi

Příspěvek od harmony36 » 21 dub 2010 21:59

Ahoj, tak se mi nějak objevil tento problém. Takže fakta: cubase projekt, 2 midi stopy. F11 - přidány vsti...a to default a1, pak instalovaný Absynth4. V ispektorovi 1.midistopy IN:moje externí zvukovka FW1814Asio , OUT - a1. Ve druhé midi IN:zvukovka, OUT: Absynth. Midi OUT z kláves do midi IN zvukovky, dále firewire 1394 do pc. Midi signál je evidentně průchozí až do cubase - v dané stopě se indikuje vstupní signál. Přesto vše žádný Vsti přiřazen těmto midistopám NEhraje ! Pakliže však na Vsti hraji "myškou" tak hraje. Stejně tak, když nahraji midi data do stopy a pak je přehrávám - Vsti hraje. V Devices setup - VST input a output jsou všechny položky mojí zvukovky Yes. Proč mi Vsti nehraje přes moje midiklapky v real čase ???
Co nejde rozumem, jde kladivem

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Cubase-VSTi nereaguje na midi

Příspěvek od Jens Ludwig » 21 dub 2010 22:05

máš zaplej direct-monitoring???

Uživatelský avatar
harmony36
Příspěvky: 16
Registrován: 14 kvě 2008 01:17

Re: Cubase-VSTi nereaguje na midi

Příspěvek od harmony36 » 21 dub 2010 22:19

s cubase sx3 se učím teprve tři týdny...jestli myslíš tlačítko reproduktorku v záhlaví midi stopy tak není žádná změna při on i off. Ještě můžu podotknout, že před několika dny mi to vše fungovalo...stejně tak jako dnes instalovaný XLM additive drums - ten byl jako Vsti spuštěn a při výběru nějakého rytmu hrál..., ale nyní najednou ani on Není slyšet ikdyž smyčka bicích hraje......rozhodně jsem nikde nic nepřenastavoval......jen jsem instaloval několi Vsti. Divné.
Co nejde rozumem, jde kladivem

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Cubase-VSTi nereaguje na midi

Příspěvek od MonkeyFighter » 21 dub 2010 23:43

mas nastavenej midi channel na 1?(popripade ten kterej mas nastavenej na vst, ale bejva 1 pokud nenastavis jinak)
koukni se na ty syntaky kdyz hrajes na klavesy jestli do nich neco leze(mela by tam bejt nejaka diodka minimalne na a1 myslim je) jestli jo tak nemas problem s midi ale s audiem(coz mi i prijde podle toho co popsujes s XLM AD - jestli spravne chapu že přímo ve vst vyberes nejakou smycku a ona hraje bez midi na vstupu) - v tom pripade mrkni do preferences jestli tam mas nastavenej driver...

Uživatelský avatar
harmony36
Příspěvky: 16
Registrován: 14 kvě 2008 01:17

Re: Cubase-VSTi nereaguje na midi

Příspěvek od harmony36 » 22 dub 2010 00:13

Takže Direct monitoring v Device setup, záložka VST Audiobay je zaškrtlý. Nedomnívám se, že by to měl být audio problém. Myslím, že to vylučuje to, že midi data přehrávaná ze stopy Vsti aktivují a on hraje. Prostě mi příjde, že midi, které se do cubase dostanou z kláves a v midi stopě reagují (nahrávají se) nedojdou do vsti....na klaviatuře Vsti nereagují klapky ani žádná diodka. Channels mám na 1 a také jsem vyzkoušel všech 16 + Any.
S tím Additive drums - vyberu smyčku, přehrávání jede, nicméně ukazatele jednotlivých "škopků" jsou mrtvé. Takže i tady to vypadá, že se midi data z přehrávané smyčky nedostanou k jednotlivým škopkům . . . .
Co nejde rozumem, jde kladivem

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase-VSTi nereaguje na midi

Příspěvek od pavlii » 22 dub 2010 08:52

Odškrtnout! VSTi JE audio problém - MIDI data jsou pouze vstupní, ale VSTi zvuky generují na audio engine.

P.

Uživatelský avatar
harmony36
Příspěvky: 16
Registrován: 14 kvě 2008 01:17

Re: Cubase-VSTi nereaguje na midi

Příspěvek od harmony36 » 22 dub 2010 10:39

Direct Monitoring - on / off - žádná změna. Stále nic. Nějak se obávám, že na nic nepříjdeme a že je to nějaký nesmysl v útrobách sw a jeho železa...
Jen na okraj- v záhlaví stopy mám out: a1 nebo Absynth4, pod tím je rámeček prg: , kde je v obou případech "disabled" - stejně tak jako na samotných Vsti.
Včera odpoledne jsem nainstaloval XLN Additive drums a hrál. Pak jsem instaloval NI Guitar Rig 2 + k tomu nějaký servis center NI a Absynth4. Potom mi to už nehrálo. Tedy jsem odinstaloval NI Guitar Rig 2 + oný servis center, vyčistil jsem registry...no a stejně nic.
Co nejde rozumem, jde kladivem

Uživatelský avatar
harmony36
Příspěvky: 16
Registrován: 14 kvě 2008 01:17

Re: Cubase-VSTi nereaguje na midi

Příspěvek od harmony36 » 24 dub 2010 00:11

Mám další poznatek. Pakliže spustím Kontakt3 nebo Absynth4 jako samostatné aplikace, pak tyto instrumenty reagují na midi z mých kláves a hrají. Při jejich instalaci jsem zaškrtnul volbu instaluj jako Vsti i jako samostatný nástroj. V cubaseSX3 to stále nehraje...
Co nejde rozumem, jde kladivem

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase-VSTi nereaguje na midi

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2010 09:30

Harmony: To je normálne že standalone verzie idu. Problém je v cubase. Neviem či som všetko dobre pochopil. Takto . Zacnime tým že direct monitoring určite vypni. Potom . Hovoríš že na midi stope vidíš midi aktivitu, keď hras na klavesoch. Keď das record, tak sa noty aj nahraju? Keď das potom playback, tak pocujes generovany zvuk trebars z a1? Ešte Ma nápad, niekede v nastaveniach sa zapina soft thru? V strych cubasoch to tuším bolo, už neviem ci je to aj v sx3. A mám pocit že na midi stope musíš mat repracik zapnuty, aby sa signál posielali na výstup.

Uživatelský avatar
harmony36
Příspěvky: 16
Registrován: 14 kvě 2008 01:17

Re: Cubase-VSTi nereaguje na midi

Příspěvek od harmony36 » 24 dub 2010 21:01

Pytkin: Jseš Borec, ale to já o tobě vím už dávno. Ano je to ono - je potřeba mít zaškrtlou volbu ve File/Preference/MIDI/MIDI Thru Active . Pochopil jsi vše naprosto správně. Repráček na midi stopě nemusí být zaplnutý. Děkuji. :D
Co nejde rozumem, jde kladivem

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase-VSTi nereaguje na midi

Příspěvek od pavlii » 24 dub 2010 22:59

Mhm - že by tato preference nebyla od nějaké verze Cubase jako defaultní? :roll: proto mě nad tímhle nějak ani nenapadlo uvažovat...

P.

Odpovědět