Cubase/WaveLab vs. Import Audio CD

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Cubase/WaveLab vs. Import Audio CD

Příspěvek od dano » 22 led 2007 12:04

Po prechode z Intelu na AMD a po naslednom nainstalovani krabicovych verzii Cubase a Wavelab, som zistil, ze pri vyvolani tabulky IMPORT AUDIO FILES sa ani v jednom programe nezobrazuje fyzicka CD-ROM, len virtualna alkoholicka. Dost som tomu nechapal, pre istotu som v inom windowse nainstaloval aj vodnicku verziu oboch programov, no dialo sa to iste.

Tak som kontaktoval Sunteq ako distributora Steinberg, ze co na to sam velky Uhercik povie. A samozrejme mal hned aj riesenie, proste bolo treba skopirovat subor WNASPI32.DLL z folderu NERO, do foldrov CUBASE A WAVELAB. Akonahle som to spravil oba programy automaticky pri spusteni prijali danu kniznicu za svoju a uz sa tam tie mechaniky zobrazuju (aj ked fyzicka ma oznacenie A, co je v my computer diksetova mechanika).

Uhercik mi povedal, ze je to vraj problem AMD, no hovoril som to kamosovi z rozhlasu a ten na to, ze je to chujovina, vraj s tym mal problem cely slovensky rozhlas a pritom maju vsetci Intel. Podla neho je to problem Steinbergu.

Takze asi tolko. Moj problem je vyrieseny, mozno pomoze aj niekomu inemu, no aj tak by ma len pre srandu zaujimalo, co tento problem vlastne sposobuje.
Naposledy upravil(a) dano dne 23 led 2007 13:12, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 led 2007 12:46

2dano: zajímavé - a nebyla pouze "disablovaná" mechanika (fyzická) v rámci obou programů? Teda z hlavy by to mohlo být ve WL (použít Tools a nastavit mechaniku na aktivní), no ale když to dělala i Cubase, tak to asi bylo řešitelné jen tebou popsaným způsobem. Ale tuším, že u WL mi to na služebním NB udělalo také (po nainstalování NERO); tam jsem to řešil viz můj postup.

P.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 22 led 2007 12:50

To je zajímavý, večer to doma zkusím na svým kompu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 led 2007 13:01

dano: keby si cital manualy, vedel by si, ze po nainstalovani wavelabu musis spustit aplikaciu aspi update, ktora ma shortcut v ponuke start... na starom kompe si to bud urobil a zabudol, alebo ti aspi driver nainstaloval predtym nejaky iny soft a wavelab ho vedel pouzit, alebo si mal nejaku kraklu verziu s pomenenym instalacnym skriptom a ta to spravila za teba
nijak to nesuvisi s amd, pravdaze ;)


Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 22 led 2007 13:06

PAVLI: nie nic nebolo offnute.

KEXIK: jaaaaj tak to je tucna haluzz. takze podla teba sa to ani nemuselo riesit tym Uhercikovym sposobom, teda ze kopirovat subor z nera? Ale aj tak tu potom astava otazka preco to robil aj Cubase nie len Wavelab.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 led 2007 13:13

dano: nero ma svoju verziu aspi, steinberg pouziva (po nainstalovani tak ako ti pisem) tusim adaptec; ale zjavne pouzije aj nero verziu, ked hovoris, ze ti to funguje... dovod preco ma nero vlastnu, budu pocitam penaaze, adaptec to asi nelicencuje zadarmo

Odpovědět