Cubase zly midi record timing

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Cubase zly midi record timing

Příspěvek od abuse » 13 dub 2012 19:02

potykam sa s problemom pri nahravani midi eventov. ked nahravam realtime midi noty cez keyboard, hram viac menej presne do kliku alebo audiostopy, vsetko pocujem v podstate realtime, latenciu mam cca 8msec.

nahrate eventy sa ale prehravaju o nieco skuor, aj ked si pozrem grid s nahravkou, noty su nahrate predcasne, a to tak ze dost, cca o 1/32 notu.

robi to na powerbooku pod osx, aj pod W7, aj teraz na novom imacu.
robi to rovnako so saffire pro 24 DSP, aj s built in zvukovkou cez asio4all.
a rovnako cez keyboard midi in na saffire, cez usb midi keyboard aj caz maschine kontroler.
ta nepresnost je rovnaka bez ohladu na narocnost projektu, aj ked nemam v projekte nic okrem jednej midi stopy, a rovnako bez ohladu na nastavenie bufferov a bez ohladu na to ci mam aktivovany direct monitoring alebo nie

rovnako v cubase 4 aj teraz v upgradnutej 6.5

nemam nieco iba blbo nastavene?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase zly midi record timing

Příspěvek od Pytkin » 13 dub 2012 23:03

na windowse sa treba pohrat so suborom/adresarom IGNOREPORTFILTER , resp. PORTENABLER .. a otestovat ci pouzit normalne porty alebo tie druhe .. maju taky prijebok v nazve .. uz sa nepamatam presne .. su tu o tom temy .. riesili sme to tu vela krat ..

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Re: Cubase zly midi record timing

Příspěvek od abuse » 13 dub 2012 23:33

dik, poguglim to, tato tema mi musela nejak ujst

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase zly midi record timing

Příspěvek od Pytkin » 14 dub 2012 00:24

nehovorim , ze to je 100% ono .. ale tam by som zacal :)

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Cubase zly midi record timing

Příspěvek od Wohma » 14 dub 2012 00:40

To zni, jako by se tam latence kompenzovala dvakrat, pripadne se informace o latenci bere z audio stop, ale na MIDI je nizsi. Zkus si pohrat s tou kompenzaci, nekde se to v Cubase musi dat nastavit nebo vypnout.

To, co pise Pytkin, se myslim tykalo spis USBckovych MIDI prevodniku a projevovalo se to nahodnym (nikoliv konstantnim) zpozdenim. Ale mozna si to blbe pamatuju.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Cubase zly midi record timing

Příspěvek od kexik » 16 dub 2012 07:04

blbe si to pamatas. Ide o vyradenie virtualnych midi portov cez ktore windows posiela data na tie realne

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase zly midi record timing

Příspěvek od Pytkin » 16 dub 2012 07:50

Naopak.. Prave tie virtualne treba zapnut.. Resp mozno je to rozne od interfacu k interfacu. Kayko ma naproklad motu expres 128.. Taky ten rackovy 8x8 bez displeja.. U neho treba poizivat jednym smerom emulovany, druhym smerom realny.. A bez toho nastavenia ignoreportfter sa emulovane vobec neukazuju..

vras
Příspěvky: 830
Registrován: 27 lis 2007 21:36

Re: Cubase zly midi record timing

Příspěvek od vras » 16 dub 2012 08:05

letity problem, mne to midi nahrava taky driv (predstih tak do 100msec), ignorereport na to nema vliv, za ta leta jsem neprisel na reseni

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase zly midi record timing

Příspěvek od Pytkin » 16 dub 2012 09:21

vras : zatial som to vzdy vsade vyriesil .. treba len najst vhodnu kombinaciu portov a nastaveni ..

romes
Příspěvky: 1
Registrován: 26 srp 2012 10:26

Re: Cubase zly midi record timing

Příspěvek od romes » 26 srp 2012 10:43

Prepacte ze som taky nechapavy ale neni mi jasne jak vobec ten filter vyvolat- pouzit a podobne.nieco som vytvoril ale vobec mi to nedava zmysel. akurat som dosiahol toho ze uz mi vobec nekomunikuje midikeyboard controler v cubase neukazuje ziadnu midi aktivitu.Budem vdacny za kazdy navod alebo radu.Dakujem

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase zly midi record timing

Příspěvek od Pytkin » 26 srp 2012 12:12

romes : je tam taky adresar , kde su dva prazdne fajly .. jeden sa vola ignoreportfilter .. a druhy tusim midiportenabler .. alebo tak dako .. tie rozne zapinaju/vypinaju midi porty .. treba ich vytiahnut z toho adresara a dat do rootu cubase .. a potom skusat, ci to funguje s normalnymi portami, alebo emulovanymi ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubase zly midi record timing

Příspěvek od pavlii » 26 srp 2012 13:09

Případně je vytvořit ručně; stejně nic neobsahují, mají nulovou velikost - jde jen o tu jejich přítomnost v root adresáři Cubase, jak píše Pytkin.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase zly midi record timing

Příspěvek od Pytkin » 26 srp 2012 13:49

Nedavno som to tu s kymsi riesil cez teamwiever a prekvapilo ma, ze us su tam dokonca dva a kazdy zapina/vypina cosi ine.. Treba sa s tym vyhrat a najst kombinaciu s ktorou to pojde..

Odpovědět