Cubasea a Enttec DMXIS

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Andrijko Jozef
Příspěvky: 7
Registrován: 28 říj 2018 10:39

Cubasea a Enttec DMXIS

Příspěvek od Andrijko Jozef » 04 lis 2018 14:39

Dobrý deň. Používam Cubase 8,5 (64 bit). Chcel by som si kúpiť na riadenie svetiel Enttec DMXIS. Stiahol som si preto český manuál a software, aby som sa s týmto zariadením mohol zoznámiť. Reaguje mi na pokyny zo syntetizátora cez midi. No ja potrebujem aby spolupracoval s cubase, pretože v cubase prehrávam audio podklad ( half playback) a dve midi stopy, jedna do vokálového procesoru a druhá do nástroja(výber zvukov na živé hranie). No v Cubase sa mi DMXIS nezobrazuje. Je to tým že nie je "odomknutý" ako sa uvádza v návode alebo v niečom inom? Budem vďačný za akúkoľvek radu, ktorá mi pomôže alebo ma nasmeruje.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3077
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubasea a Enttec DMXIS

Příspěvek od pavlii » 05 lis 2018 06:31

Hmm - MIDI zařízení se zhusta nezobrazuje, pokud na to není v DAW udělaná třeba šablona pro Remote Control. To není chyba - prostě ho připoj a potřebné MIDI zprávy z MIDI stopy směruj na správné MIDI rozhranni (tj. tam, kde je DMXIS připojen).

P.

Andrijko Jozef
Příspěvky: 7
Registrován: 28 říj 2018 10:39

Re: Cubasea a Enttec DMXIS

Příspěvek od Andrijko Jozef » 05 lis 2018 07:22

To všetko som už skúšal predtým, než som písal, všetky možné nastavenia, no neúspešne. Ale aj tak ďakujem za tvoj čas

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3077
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubasea a Enttec DMXIS

Příspěvek od pavlii » 05 lis 2018 07:44

Hmm - asi takhle. MIDI komunikace je dostatečně primitivní, aby prakticky buď fungovala nebo nefungovala vůbec - nic mezi tím. Pokud je v Cubase aktivní MIDI rozhranní, kam je jakékoli (opravdu jakékoli!) MIDI zařízení připojeno a to má zapnutou komunikaci po MIDI (zařízení disponující i USB portem obvykle mívají jako default pouze MIDI komunikaci po USB!), tak není možné, aby na MIDI zprávy z příslušné MIDI stopy nereagovalo.

Pokud se nechová korektně, je chyba v zápise těch MIDI zpráv (tj. problém mezi klávesnicí a židlí). 8)

Navíc píšeš, že na MIDI zprávy ze syntezátoru to reaguje, takže tím spíš asi děláš nějakou banální chybu v Cubase.

P.

Andrijko Jozef
Příspěvky: 7
Registrován: 28 říj 2018 10:39

Re: Cubasea a Enttec DMXIS

Příspěvek od Andrijko Jozef » 05 lis 2018 08:04

Asi to tak nejako bude, ale banálne chyby sa odhaľujú najťažšie

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3077
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cubasea a Enttec DMXIS

Příspěvek od pavlii » 05 lis 2018 09:42

Jj, a to zas jo :-D takže držím palce - kdyžtak piš, kolektiv to obvykle odhalí spíš. MIDI port nesmíš mít nakonfigurovaný pro Remote použití - jinak přes něj nechodí MIDI zprávy z MIDI stop.

P.

Odpovědět