Dávkový export s průchodem přes skupiny a hlavní výstup

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Dávkový export s průchodem přes skupiny a hlavní výstup

Příspěvek od rajs » 06 úno 2012 17:34

Ahoj přátelé!

Vznesu zde teď možná hloupý dotaz, ale opravdu by mě zajímalo, zda popisovaná možnost skutečně neexistuje. Tak tedy: Čas od času se dostávám do situace, kdy potřebuji své náběry stop dávkově exportovat a odeslat je k postprodukci. Předtím, než je odesílám, snažím se to zhruba pomíchat již předem, ale vzhledem k tomu, že různě hýbu s hlasitostí a gainem na jednotlivých stopách a různě si seskupuji stopy k sobě, přičemž se dostávám s hlasitostí hlavního výstupu zhruba na -8db, není dávkový export možný, dokud nesnížím hlasitosti na všech stopách a nezruším skupiny. Lidově řečeno ty stopy exportu jsou pak "přeřvaný". Proto se vás chci zeptat, zda existuje způsob, jak provádět dávkový export s průlezem jednotlivých kanálů přes následné skupiny a hlavní výstup? Moc by mi to pomohlo. Předem dík za odpovědi nebo návrhy, jak situaci řešit, aniž bych musel do mixu složitě zasahovat, jako to dělám nyní. Mějte se parádně!

PS: Cubase 5

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Dávkový export s průchodem přes skupiny a hlavní výstup

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 06 úno 2012 17:52

a kdyz exportujes jako batch, exportujes ty groupy, anebo samotny stopy? reseni 1: exportuj ve 32-bit floating point, tam nemuzes zkreslit a dalsi clovek, co s tim bude pracovat, si to pripadne dal nedestruktivne da potiseji / vic nahlas. 2: jestli na groupach jen hybes faderem a exportujes v batchi jednotlivy stopy, ne prave groupy, kteryma prochazi, tak na kazdou stopu nakonec nahod neco jako tohle (free) (http://www.sonalksis.com/freeg.htm) a nastav zisk, kterej je nastavenej na groupe, kterou by stopa prosla (hodnotu na faderu nastavis jednou a plugin potom rozkopirujes pretazenim na dalsi stopy, to je hned). a propriste na to muzes myslet uz pri skladani projektu a vyhnout se tomu.

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Dávkový export s průchodem přes skupiny a hlavní výstup

Příspěvek od rajs » 06 úno 2012 18:55

Ahoj Brooklyne. Díky MOC za odpověď! Ptal jsi se na to, co exportuju. Právěže potřebuju exportovat jen stopy, aby bylo vše pokud možno odděleně. Nicméně kouknul jsem teď na to FreeG a to je sakra výbornej nápad! Tohle by mě asi v životě nenapadlo a dá se to takhle bezvadně očůrat. Chápu to dobře tak, že zisk si nastavím u všech stop, skupin i na výstupu třeba přes tenhle fader FreeG s přičtením hodnoty na nadřazený skupině a pak to rozkopíruju do ostatních stop, které směřují to stejné skupiny? Škoda jen, že asi není jiná možnost přímo v Cubase. Přecijen jsem zvyklý na pohodlí mixpultu, který bych teda musel oželet. Tu výstupní hodnotu bych pak musel prostě nějak přes preset rozkopírovávat, kdybych s tím chtěl třeba jen nepatrně hnout. A chybí ta možnost okamžitý reakce, jako když hejbu s faderem skupiny. Tohle je jinak opravdu konstruktivní řešení a díky moc za něj. Přesto - napadla by ještě někoho metoda, jak to vyřešit, aniž bych musel do projektu cpát mnoho instancí dalšího plug-inu třetí strany, což se mi na druhou stranu zrovna moc nechce? Nejlépe něco, co mě přecijen o tuto výhodu skupin (pružnost) nepřipraví? Nicméně jistý řešení to je. Anebo mi na FreeG ještě něco podstatnýho nedochází? Dík moc - pokud nebude jiný řešení, zkusím tuhle tvou metodu.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Dávkový export s průchodem přes skupiny a hlavní výstup

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 06 úno 2012 20:35

kdyz pretahnes plugin s ALTem v mixeru do jinyho kanalu / do jinyho slotu na stejnym kanalu, zkopiruje se vcetne aktivniho nastaveni.

dalsi moznost je samozrejme zgroupovat prislusny kanaly, takze kdyz hnes jednou savli, pohne se kazda v dany groupe (oznac kanaly v mixeru > pravy tlacitko > link channels). mam na to keycommandy prirazeny na MIDI kontroler, takze oznacim kanaly, stisknu pad, tim je zgroupuju, stisknu druhej, a zase se 'rozvazou'.

potom je jeste plugin, co je vpodstate to samy jako FREEg, jen s tim rozdilem, ze jich muzes mit v projektu spoustu a vsechny o sobe navzajem vedi,
a muzes je potom stejnym zpusobem synchronizovat, ale treba nastavit jako 'crossfade', takze kdyz jeden fader pridavas, druhej se primou umerou ztisuje
a tak podobne. ale to je placenej plugin. muzu ti zjistit, jak se jmenuje, ale myslim, ze to nepotrebujes.

edit: uz sem to nasel-- http://www.vertexdsp.com/products_faderworks.html (tohle crossfadovani se da mimochodem jednoduse nastavit v abletonu, naprogramovat treba v logicu. v cubase to pokud vim nejde.)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Dávkový export s průchodem přes skupiny a hlavní výstup

Příspěvek od kexik » 07 úno 2012 08:48

a co ti brani namapovat tu hlavnu sablu vo freeg na midi kontroler (pre vsetky instancie na ten isty)? potom mas hlasitost na vsetkych inzertoch na jednom knofliku ALE sucasne funguju aj fadery v mixe takze stale mozes upravovat pomery

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Dávkový export s průchodem přes skupiny a hlavní výstup

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 07 úno 2012 11:32

kexik píše:a co ti brani namapovat tu hlavnu sablu vo freeg na midi kontroler (pre vsetky instancie na ten isty)?
protoze vic parametru na jeden fyz. midi knob to v cubase nejde.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Dávkový export s průchodem přes skupiny a hlavní výstup

Příspěvek od kexik » 07 úno 2012 12:23

fakt? aj ked rucne povolis "konflikty"?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Dávkový export s průchodem přes skupiny a hlavní výstup

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 07 úno 2012 14:37

ne, nevim o tom, ze by to slo (vim, ze ve fruity existuje 'remove conflicts', cubase to asi dela automaticky).

Uživatelský avatar
rajs
Příspěvky: 68
Registrován: 02 led 2010 00:59

Re: Dávkový export s průchodem přes skupiny a hlavní výstup

Příspěvek od rajs » 08 úno 2012 10:38

Pánové, děkuji za konstrutivní rady! Koukal jsem na ten placenej plug-in a škoda jen, že za těch 2500,- mi pravděpodobně nestojí, ale je to taky zajímavá věc. To crossfadování se mi na něm líbí hlavně. ;-)

Odpovědět